Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Pesedeu si ungurii

| 1 Comment

Nu ma uit de ceva timp la TV pentru ca m-am plictisit de informare si dezinformare. Pana si virusul asta pacatos a inceput sa ma lase rece. Azi, insa, bubuie la prima ora ca ”pesedeu” vinde Ardealul ungurilor si m-a bufnit rasul. Cat de tampiti sunt unii! Nu ma intereseaza nici daca ar vinde penelistii americanilor canepa de pe marginea campurilor de la tara pentru ca au ramas astia fara marijuana. 

Doar ca nimeni nu mai vorbeste nimic despre virusul ucigas, despre eroii medici care isi dau viata pentru romanii virusati, nici macar despre primul bebelus bolnav care a fost lasat la vatra. S-a sters cu buretele tot. A disparut tot, in afara de teama ca ungurii ne iau pamantul de peste Carpati, ce a ramas ca o adevarata ciuma, mult mai puternica decat orice coronavirus de pana acum. Zici, Doamne, ca de maine ne va chema pe toti Istvan si vom avea ADN-ul lui Attila. Hunor. Laszlo. Hunul. Nu conteaza. Oricare dintre ei. 

Pesedeu, si materalele, si iune… mai sunt si altele, dar incerc sa nu ma implic politic, niciodata n-am tinut nici cu ”pesedeu”, nici cu ”peneleu”, nici macar cu don Jiji Corleone. Nu ca mi-ar fi indiferenta tara in care traiesc, dar am realizat ca, desi votul este foarte important, totusi, cel care ajunge sus va incerca sa imi ia si coltul de paine la care rumeg de trei zile sa-mi ajunga. 

Am ramas cu ungurii in cap, stau si ma intreb. Oare chiar sunt atat de tampiti romanii incat pun botul la tot ceea ce aud? Chiar cred ca daca iau sau nu ungurii Ardealul sau toata China noi vom primi mai multi bani la pensie sau mai putini, ca in locul Daciei 1300 vom avea un BMW misto la care tot visam? Ardealul ramane istoric pamant romanesc. Nu ne ia nimeni nimic. Putina diversiune nu strica, insa. Ciudat e faptul ca ”peneleu” scazuse vertiginos in sondaje. Acu poate urca.

Oare unde e USR? Stai, are Barna o reactie…pfff, auzi ”deșănțat”. Tare!

One Comment

  1. Televizorul trebuie folosit pentru orice altceva decat stiri, crede-ma…

Leave a Reply

Required fields are marked *.