Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Eroii sunt nevoiti sa … munceasca

| 0 comments

Aud des expresia asta ”eroii din prima linie”. Pe urma, aud aplauze. Aplauda toata lumea, ca oile, din frica, din speranta. Vor sa le dea un imbold medicilor. Ii numesc eroi. 

Ma uit cu scarba, Eroii, la voi, cei care aplaudati niste oameni care nu muncesc de frica de a nu fi contaminati. Eroii lasa oamenii sa moara in spitale. Muribunzii cer ajutor. Urla de frica si ei. Eroii incuie usile virusatilor si nu le ofera nici macar o sansa. Pana la urma, lor cine le da sansa de a trai? S-au trezit Eroi peste noapte. Le e frica de acest cuvant si nu-l vor. Oamenii mor. Vor muri si ei. Dar daca reusesc sa fenteze moartea, atunci poate ar avea o sansa. Si, iata, inchid cu cheia salonul, ii lasa sa se sfarseasca carantinati. Se ascund apoi in spatele sintagmei: Asa a vrut D-zeu! 

Un doctor, om de stiinta, luptator in linia I, se roaga la Doamne Doamne, apoi incuie usa salonului si isi acopera urechile. Poate nu se vor auzi strigatele celor ramasi in viata. 

Si totul e real. Se intampla intr-un spital judetean din tara. Doua femei isi urla neputinta si frica la telefon. Fara sa vrei si ai tendinta sa-ti acoperi si tu urechile cu mainile. Dar tu nu esti erou, nu-i asa? Tu esti in linia a doua. Tu ai o sansa de a trai pentru ca nu stai langa ”virusati”, nici nu le incui usa pentru a muri acolo, singuri pe lume. Zambesti si realizezi ca EROII nu te vor ajuta pentru ca si ei tot in linia II sunt! Poate ca nici macar acolo nu-s. In spatele frontului mai degraba. 

Apoi intervine panica pentru ca realizezi ca nimeni nu te va ajuta daca ajungi acolo. Poate doar Doamne Doamne! El, da, va incerca pe cat ii e in putere. Apoi va lasa medicul sa demonstreze ca e om, nu erou. Cine naiba are nevoie de eroi? De oameni avem nevoie. De oameni cu suflet, care sa tina de mana un bolnav si care sa lupte pentru fiecare suflet in parte. 

Eroii nostri trebuie sa ia o pauza de la a face pe Avengers si sa incerce sa simta umanitatea. In clipele de fata e greu, nu-i asa, dragi medici, sa mai ai in tine un pic de Dumnezeu!

Leave a Reply

Required fields are marked *.