Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Cum trebuie sa abordezi religia

| 4 Comments

Situatia din ziua de astazi in ce priveste ortodoxia pare cumva sa ma amuze mai mult ca oricand. Nu am fost niciodata vreo fanatica religioasa si nici macar vreo practicanta a niciunei religii de pe acest pamant. Poate si datorita formarii mele ca om intr-o perioada ateista prin definitie, asa ca nu imi poate reprosa nimeni ca in ciuda tuturor eforturilor unui regim cat se poate de totalitar, D-zeu a biruit in mintea mea ca autoritate suprema, omniscient si omniprezent, excluzand insa preotii si Biserica. creier-Michelangelo-2

Ma deranjeaza preotii, poate nu toti, dar majoritatea. Urasc nu faptul ca sunt putrezi de bogati si ca privesc cu aer de superioritate pe ceilalti pupatori de moaste si icoane, ci faptul ca sunt falsi si nu au credinta in D-zeu, ca incalca absolut toate regulile unei religii pe care chipurile o propovaduiesc in randul oamenilor din fiecare parohie.

Da, ma distreaza fantastic cum se iubesc intre ei prin seminarii teologice, cum isi vorbesc si se alinta la telefoane si se indeamna la obscenitati. Sunt oameni si ei, au pacatele lor si sunt iertati de D-zeu evident.

Sunt si mai putin aplecata spre religie din aceasta cauza? Deloc. Astfel de situatii au existat dintotdeauna. Pomohaci nu este singurul si nu va fi nici ultimul, asa ca doar ma amuza cum Biserica tace si nu da explicatii prea multe. Prostii cei multi si cu fruntea plecata in fata preotilor, atentie, nu a lui D-zeu, sunt speriati de o eternitate petrecuta la vecinul de la subsol, asa ca iarta si ei pe un preot care incearca sa vada cum e cu sexul (n-am nimic cu homosexualii, chiar e totul ok in ce ma priveste, sunt oameni ca si mine, asa ca pot exista, dar ma gandesc ca nu ar trebui sa fie preoti, pot fi doctori de exemplu, sau avocati, profesori, piloti de elicopter sau astronauti).

Cum poti fi un credincios in zilele astea fara sa te afecteze porcariile clericilor?

 • nu te uiti la tv, n-are rost sa stii toate prostiile, te pot influenta negativ in cariera ta de pupator de icoane;
 • nu treci prea des pe la biserica pentru ca popa s-ar putea sa-ti spele mintea si sa crezi ca presa minte si ca Pomohaci si mai marele si preafericitului Husilor sunt fecioare;
 • la orice intrebare ti-ai pune, deschizi Biblia si citesti acolo o gramada de povestiri depasite care e posibil sa te salveze, pe tine si sufletul tau, promitandu-ti astfel singur mantuirea si intrarea pe poarta lui Sf. Petru;
 • treci cu vederea totul in jurul tau, intorci si obrazul daca e nevoie.

N-ar fi singurele metode prin care sa ramai un credincios adevarat, dar mie astea mi-au trecut prin minte acum. In rest, pana la urma religia e o chestiune de alegere personala, poti oricand sa-ti dai seama ca D-zeu nu exista, ca exista Nirvana. Cine stie ce posibilitati iti poti crea chiar singur prin culturalizarea personala?

4 Comments

 1. Faci cam mult rau in lumea aceasta, domnisoara!

  • ”Domnisoara”, cat de frumos si de elegant si de ”cat de cat”! Aproape diafan…
   Ca un raspuns avizat la ceea ce ai scris, ti-as spune ca fac atat rau cat poate sa faca o persoana normala, dar luptand din rasputeri pentru a deveni mai buna cu fiecare zi care trece…
   In rest, sanatate si doar bine! Si vesnicul ”Doamne ajuta!”

 2. Profeta `atotstiutoarea`, ar manipula si ea 10-20 de persoane, maxim 30 ii si citesc debitarile, ineptiile. Daca si-a stabilit si credinta pe baza acestei documentari, e nasol. De fapt ea n-a fost chiar elita la scoala, mai incapea. La gramatica de exemplu a cam suferit. A citit totusi mult si s-a prins de ea, dar nu perfect. 🙂 Sa radem cu PROFETA. Ca de obicei nici nu publica comentariile toate pentru ca e comunista. In unele articole jigneste mai mult decat userii.

  http://infoziare.ro/stire/14507193/Rom%C3%A2nia+frunta%C8%99%C4%83+la+na%C8%99terile+prin+cezarian%C4%83

  • Multumesc frumos pentru comentariu, intotdeauna voi avea de invatat! Multumesc si pentru interesul cu care cititi zilnic postarile mele.

Leave a Reply

Required fields are marked *.