Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Atomi ingramaditi intr-un eu deplorabil. Vesnica Rusalka

| 0 comments

Poate crizele varstei de mijloc… Cu toate ca intotdeauna simti ca traiesti o viata care nu-ti apartine si ca esti mai batran decat cred ceilalti, la un moment dat realizezi brusc ca viata nu inseamna absolut nimic decat vanitate si prostie. Un amalgam ciudat, care probabil te face sa inghiti in sec de fiecare data cand esti pus intr-o situatie iesita din banalitatea cotidianului tau.

In tinerete (mereu m-am simtit batrana, mai ales la varsta de 18 ani cand aveam o senzatie cretina ca implinesc cumva 60 de ani; n-am idee de ce tocmai 60 si nu 46!) as fi crezut ca frica de moarte ma va omori in jurul varstei de 24 de ani, apoi am prelungit-o la 42 (trecuse fatidicul 24 si nu se intamplase nimic, nu de alta!). La batranete (daca voi apuca sa fiu bunica as rade grozav de cat de inocent e omul) mi-as dori cumva sa strig impotriva intregii umanitati si sa amenint cu pumnul divinitatea (imi suna mie destul de zalmoxian si mi-ar placea sa agit sulite in aer pentru a demonstra ca ”am stiut eu!”). N-am idee de ce neaparat as simti ca trebuie sa demonstrez ceva, dar parca mai conteaza!

Urasc sa gresesc, chiar si din necunostinta de cauza. Ma irita grozav sa stiu ca am fost sub asteptari. Ma consuma stupid, chiar daca nici nu prea conteaza sa demonstrez ceva. Uneori aud mici soapte de ondine care-mi sufla parca in ceafa: ”Gandeste in spirit!”, dar n-am reusit niciodata sa fac asta, iar acum nici nu-i mai vad rostul. Doar o fascinatie teribila a apei si o credinta stupida de a fi rusalka. Probabil subconstientul joaca feste tuturor pentru a arata cat de penibila este stradania de a evolua.

Interesant este ca pe undeva, printre atatea bucati de piele si de oase, zace indiferenta care scoate ranjete sadice si te remonteaza. Intr-un final, realizezi ca tu esti mai presus de cuvinte, de oameni, de idei, de viata sau de moarte si incepi sa traiesti iarasi, luand-o de la capat, chiar daca acel capat nu mai este deloc unul de viitor. Oare de ce un bob de orez tinea in viata un om cu o credinta puternica intr-o divinitate, iar astazi e nevoie de o masa mare, cu fripturi si vin? Banalitati…

Leave a Reply

Required fields are marked *.