Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Stii cat de mare a crescut porumbul?

| 0 comments

Azi am fost destul de irascibila, asa ca mi-am zis sa urc in masina si sa ma plimb putin, poate trece. Probabil nu se trateaza in acest mod, dar cum ne dam cu totii doctori, profesori si soferi, mi-am zis si eu ca va fi bine. A fost o perioada, apoi a trecut. porumb

Imi place sa merg cu masina pe sosele libere si sa ascult muzica la maxim, mi-am zis ca-mi face bine tratamentul. Din pacate am coborat doar cu o durere imensa de cap si urechile imi bubuiau nebune. Dar am vazut campurile pline de porumb inalt si verde, lanuri de floarea-soarelui superbe, iarba verde plina de gargarite in rochii rosii cu buline negre si m-am simtit ceva mai bine. Pentru o fractiune de secunda am avut senzatia ca vreau sa alerg prin porumbul ala perfect aranjat, ca si cand se pregatea pentru sarbatoare, dar am zambit amuzata ce fata as fi facut daca m-ar fi vazut careva alergand de nebuna printre plantele inalte. Si totusi am oprit putin doar sa-l vad. Doamne, de cand n-am mai vazut porumbul! Cand eram mica, bunicii obisnuiau sa culeaga porumbul si parintii ne luam sa-i ajutam. Nu eram de cine stie ce ajutor, dar mereu am fost impresionata de cat de frumoase sunt aceste plante.

Astazi insa porumbul avea ceva aparte, o eleganta greu de reprodus in cuvinte. Apoi am inteles despre ce este vorba. Porumbul asta nu semana deloc cu cel de pe vremuri, acela era oarecum mai ponosit, mai saracacios, o Cenusareasa ciudata. Porumbul de azi era frumos ca o zana a naturii, cumva desprins din filme sf, aveam acea senzatie ca isi va arunca foile lungi spre mine si ma vor cuprinde de mijloc, de gat, imi vor atinge ochii si buzele si ma vor imbratisa total, ca si cand eram acolo de-o vesnicie. Mi-am scuturat capul repede, tind uneori sa pic in visare si ma las cuprinsa de fiori ciudati, uitand de realitatea inconjuratoare.

M-am intors acasa, dar si acum am aceeasi stare de exaltare in fata plantelor acelea superbe. De obicei, in fiecare vara ma lasam sedusa de floarea-soarelui, regina, printesa, frumusete….

Leave a Reply

Required fields are marked *.