Profeta

din Lumea de dincolo de vise

O viata fara ea

| 0 comments

Cerul parea ca se lupta cu pamantul undeva, inspre rasarit. Pentru inceput a parut ca nu este interesat de miscarile noi, mult prea departe pentru a-i influenta intrucatva existenta si, pana la urma, chiar nu-i pasa absolut deloc. Parca cerului ii pasa ca el isi taraste corpul pe undeva, printr-un cotlon de pamant. Ii venea sa scuipe in praful rosiatic care zacea din belsug jur imprejur si o facu plin de naduf.

Zambi brusc animat de o intreaga pleiada de emotii. Mereu i se intampla la fel cand ea lipsea. Isi amintea de parfumul cu o tenta abia ghicita de scortisoara si pielea matasoasa care tresarea doar la atingerea lui. Scuipa inca o data iritat de amintirea despartirii. Habar n-avea de ce fugise ea. Stia doar ca intr-o zi se trezise singur, iar pe perna era asezata frumos o frezie parfumata. Din acel moment incepuse sa urasca freziile, cu o ura care ii atrasese oarece neplaceri, dar care nu si-o putea deloc controla.

Scarba! Nici nu merita sa-si aduca aminte de parul ei negru cu sclipiri de diamante, de urechile mici, perfecte, de manutele alea gingase cu unghiute intotdeauna vopsite cu rosu aprins, de picioarele incaltate in sandalute argintii care-i dadeau un aer de balerina rusa. Isi amintea vocea ei putin nazala, rasu ca un curcubeu dupa ploaia de vara, buzele voluptoase care cereau parca a zi muscate si ii venea sa-si plezneasca ambii obraji, cuprins brusc de o animozitate sora cu crima.

Si-ar fi dorit sa nu o fi intalnit-o vreodata. Blestemata fie clipa cand a atins-o din greseala in gara aceea indepartata si uitata de lume. Se bataia cuprinsa de o exaltare probabil datorata vreunui drog si ochii ii sclipeau draceste, iar parul negru se-nfoiase ca penele de paun. Parea o vrajitoare a Evului Mediu, una cu o stiinta vasta a seductiei oamenilor. Il sedusese si-i hranise iubirea cateva zile. Frezii! Voma cu un tremurat ireal, simtea ca-si scoate fierea pe gura. Scuipa a doua oara din cauza amarelii.

Si-ar fi dorit sa plece pe o alta planeta, intr-o alta dimensiune, sa gaseasca o alta viata pe care s-o traiasca. O viata fara ea…

Leave a Reply

Required fields are marked *.