Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Zei si oameni

| 0 comments

Lumea se pare ca a uitat sa existe si ca la un moment dat dispare. Peste tot vezi oameni care se cred nemuritori, au o gramada de probleme grave, ce nu-si gasesc rezolvare, si acest lucru ii determina tot mai mult sa fie incruntati si sa urle, sa strige, sa dea din maini, sa zambeasca stupid sau sa jigneasca tot mai mult.

Demult ma speria aceasta atitudine. Chiar m-am simtit, de ce sa mint, un oarecare zeu. Si ma durea sa vad cum cei mai multi dintre indivizi, muritori sadea, uitau cine sunt, ca se adreseaza unui zeu, ca trebuie sa faca plecaciuni sfioase si sa-mi aduca omagii, de ce nu chiar jertfe!

Dar am crescut, greu, foarte dur, si mi-am dat seama ca nu sunt si nu am fost niciodata decat Eu, mai mic, mai mare, mai rau, mai bun. Am plans ceva timp, m-am intristat, am intrat chiar intr-o pasa proasta. Uram toti muritorii din al caror grup practic faceam. Nu reuseam sa ma identific cu ei, oare de ce-mi jucase aceasta festa D-zeu sau Zeus? Poate eram doar semizeu…images

M-am scuturat a suparare. Trebuia sa termin cu aceste idei care-mi faceau rau. Si m-am trezit. Eu. Simplu. Un om cald, cu suflet mic sau poate mare, depinde cine vede, cine se uita, depinde cine vrea sa observe ceva la mine.

De foarte multe ori inchid ochii pentu a nu-i vedea. Pe ei, pe altii aidoma lor. Ma doare cand vad ura din ochii lor albastri, pentru ca ura are ochi de cer senin de vara. Zambesc spre soare si-i pocnesc des cate una in cap. Are nevoie a fi trezit si el la realitate, pana la urma si el se credea, nu demult, un oarescare zeu. Prostutul de el!

Ii fac cu mana a gand bun. MI-e drag, blegul. Mereu mi-a fost pentru ca e portocaliu si ma-nveseleste. Poate si pentru ca e cald, e simplu, e cuminte si e plin de ganduri bune pentru toata lumea. Cine a vazut vreodata soarele strigand? A racnit vreodata bietul de el la cineva?

Oameni simpli… Oare cum pot fi educati sa redevina oameni…

Cine oare este omul?

Leave a Reply

Required fields are marked *.