Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Cel mai bun profesor de engleza

| 4 Comments

In ziua de azi, a sti o limba straina inseamna foarte mult, nemaifiind un moft, ci un element obligatoriu pentru a avea succes in viata. Daca pe vremuri ne inghesuiam sa chiulim de la orele de engleza din scoala, pe motiv ca-s teribil de plicticoase, ca profa e doar o suplinitoare necalificata si de abia stie sa zica ”Hello!” sau ca filmele si muzica sunt cele mai bune in a ne perfectiona in limba lui Shakespeare, astazi posibilitatile de a invata aceasta limba straina sunt mult mai numeroase.

Desigur nu mai este vorba despre a invata dupa manualul scolar, care este ideal pentru elevi, ci dupa cursuri diferite, speciale pentru adultii care nu au acelasi timp la dispozitie pentru a deprinde cu succes engleza. Interesant este ca azi oricine poate accesa o platforma online si, daca nu are somn, chiar si la 2-3 dimineata, poate sa isi imbunatateasca aptitudinile.English-3

In ce ma priveste, invatarea limbii engleze de acasă pe o platforma profesionala de elearning, cu un profesor de engleză, este mult mai usoara, nu ma face sa ma deplasez de la domiciliu si sa pierd timp cu condusul prin orasul aglomerat, nici nu mai platesc sume astronomice care sa imi faca gauri uriase in bugetul de familie. Ma irita ideea ca dupa 8 ore de munca si inca doua de condus sa fiu obligata sa plec de acasa pentru orele de meditatie la engleza. Comod imi e sa stau in fata laptopului si sa invat engleza singura.

Daca mi-as aduce aminte de cum am inceput sa invat limba engleza, ar fi cumva sa intorc timpul prin gimnaziu, cand in clasa a V-a am facut cunostinta prima data cu profa de engleza, mica, grasa si antipatica care urla niste cuvinte greu de reprodus. Era prin anul 1988 si dictatura sub care traiam nu ne dadea prea multe oportunitati in a invata altfel. N-am retinut nimic decat fusta verde inflorata a profei care fosnea a pericol cand trecea pe langa noi. M-a pocnit o data de am vazut stele galbene, verzi si rosii in acelasi timp, doar pentru ca behaiam de zor un verb la viitor, gresindu-l cu gratie de fiecare data.

In liceu insa, engleza a devenit cu adevarat calaul vietii mele. Cum deschidea usa profesorul de engleza, parca imi cadea lumea in cap, ajunsesem sa-l urasc si pe el, dar si limba asta pacatoasa, care parea cumva imposibil de descifrat, aproape la fel de greu ca hieroglifele Egiptului antic. ”Lazy girl, Iza!” Proful stramba din nas, mustacea pe sub ochelarii de fita, zambea ironic si isi tragea pixul din buzunarul de la piept pentru a-mi aplica pedeapsa suprema: un doi mare si frumos, o lebada sfioasa pe care o duceam acasa la mama, disperata de stolul impresionant pe care-l ingrijeam in primul semestru, ca un vasnic pastor.

Evident ca pentru a nu ramane Iza repetenta, mama, femeie buna si dornica de a scoate ceva din copilul ei, care nu se ridica la nivelul cerintelor sale, a trebuit sa ma dea la meditatie. A gasit cu chiu cu vai un prof mai diferit, mai ciudatel, care si-a luat angajamentul ca ma face sa vorbesc engleza la fel ca regina Angliei. Ma distra cand proful (de fapt un student in ultimul an care facea si el un ban in plus) isi facea aparitia imbracat in negru de sus pana jos, cu o mutrita de Pinochio prins cu minciuna, de altfel chiar asta era si porecla lui, si incepea sa predea mergand intr-una prin casa. Eu la masa, cu pixul si creionul frumos asezata, luam notite de zor, pe cand el facea kilometri si kilometri ca un atlet pentru olimpiada.

Ideea este ca am reusit sa scap, iar Goe n-a ramas repetent spre usurarea mamei care l-a ridicat pe Pinochio la rang de Batman, i-a ridicat osanale peste tot in jur si i-a multumit ca fi-sa a trecut cu brio bacalaureatul. Cu chiu, cu vai, dar l-a luat!

Am crezut ca e cea mai grea treaba sa inveti o limba straina. Incep sa cred ca m-am inselat si ca trebuie doar vointa si putina maturitate in gandire. Cel mai bun profesor de engleza este insa o platforma online, acolo unde poti invata la orice ora, fara sa fii speriat de nota 2 sau de faptul ca ramai repetent. E cineva de aceeasi parere?

Articol scris pentru Spring SuperBlog2017.

4 Comments

  1. Thanks, great article.

  2. Nu am dat doi pe platformă recunosc, dar am trimis elevii să refacă activitățile.. Oare au văzut stele verzi? :))

Leave a Reply

Required fields are marked *.