Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Care sunt subiectele considerate tabu de cele mai multe cupluri?

| 1 Comment

Oamenii care nu sunt intr-o relatie tind sa creada ca, daca ar fi pusi in fata faptului, ar indrazni sa faca si sa spuna mai multe, ca stiu, deja, cum sa cucereasca o persoana de sex opus. Insa, adevarul este ca toti tindem sa fim timizi la prima intalnire si toate lucrurile acelea “marete” despre care spuneam ca o sa fim in stare sa le facem par atat de grele acum. Continuand asa, chiar si cand formam un cuplu cu persoana respectiva, nu facem decat sa ne afundam in starea de a considera tabu o multime de subiecte care, de fapt, ne-ar fi un ajutor imens in relatie. In continuare, vom vedea despre ce subiecte tabu este vorba si cum putem sa le abordam, astfel incat sa le transformam in plusuri ale relatiei.

Fostele relatii sunt o discutie tabu

p1O discutie tabu, desi nu ar trebui sa fie asa, este ce locuri de munca a avut partenerul. Ai fi surprinsa/a, dar multi judeca persoana dupa studii sau unde a lucrat, pana atunci. Daca esti o persoana dezinvolta, care stie ca doar impartasind lucruri impreuna, chiar si din trecut, ajungi, de fapt, sa cunosti persoana de langa tine, nu ai de ce sa te temi. Trecutul face parte din tine si nu ai de ce sa te temi. Spre exemplu, daca esti fata si ai facut videochat, acesta nu este un subiect de ascuns. Videochat-ul nu este ceea ce crede lumea ca este, ci reprezinta un job ca oricare altul. De fapt, ar trebui sa fii mandra de tine ca ti-ai gasit un loc de munca platit foarte bine, fara sa astepti ca cei din jurul tau sa te intretina. Persoanele care au lucrat in videochat, la un studio serios, cu oameni care ofera training si contract de munca, cum este Beyou Studio, pot confirma toate acestea.

Asadar, nu este nevoie sa te sfiesti in a discuta cu iubitul tau despre alegerile pe care le-ai facut: daca le-ai luat la momentul respectiv, inseamna ca ai stiut ce era mai bine pentru tine!

Atunci cand inchei o relatie de dragoste, se spune ca ar fi bine sa nu aduci niciodata in discutie, cu noua partenera, ce a fost in trecut. Multi se feresc atat de mult sa spuna ceva despre fosta relatie, nici macar ce nu a mers, incat partenerul incepe sa devina suspicios. Ideile pe care si le poate face acesta se dovedesc, adesea, periculoase pentru relatia de acum: “Ce are de ascuns?”, “Oare inca mai tine legatura cu ea/el?”, “Relatia cu mine este doar una de tranzitie?”, “Isi doreste ceva serios sau e doar in cautare de distractie?”. Atunci cand apare indoiala, relatia are de suferit, fie pe termen scurt, fie chiar si pe termen lung, ducand, in final, la o ruptura ireversibila.

Ce este de facut? Invatati sa vorbiti deschis unul cu celalalt. Rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara, iar relatia voastra va fi una mai unita, mai deschisa si mai sigura. Multe cupluri nu isi dau seama ca, atunci cand au anumite probleme, comunicarea deschisa este primul lucru pe care ar trebui sa il incerce, pentru a mai salva relatia.

p2Un alt subiect tabu este cel al dorintei de a avea timp liber, de relaxare. Oamenii sunt fiinte sociale, insa fiecare dintre noi are nevoie de timpul sau liber, pe care sa il petreaca exact asa cum simte. In orice relatie, exista un partener care isi va dori, intotdeauna, sa petreaca mai mult timp de calitate cu celalalt, ajungand sa il sufoce. Psihologii atrag atentia ca cele mai multe cupluri ajung sa se desparta tocmai din cauza acelui partener care este prea pisalog, nu are incredere in celalalt si arunca vina pe acesta. Specialistii recomanda ca fiecare sa aiba si alte activitati cu care sa isi ocupe timpul, cum ar fi: lecturarea unei carti scrise de un autor preferat, sport, desenatul, pictatul, mersul la piese de teatru sau orice alta activitate ar fi relaxanta si utila pentru a cunoaste si alti oameni interesanti.

Atentia exagerata pentru alte persoane de sex opus este o problema

p3Desi fiecare are nevoie de spatiul personal si de timp petrecut cu alte persoane, se intampla, adeseori, ca unul dintre parteneri sa faca un lucru foarte deranjant. Aici este vorba despre a face “curte” unei alte persoane. Flirtul, mai ales de fata cu persoana iubita (ca sa nu mai vorbim de infidelitate), sigur nu va fi vazut ca ceva bun; din contra, vei da nastere unor discutii care nu pot duce decat la certuri si chiar despartire. Daca te-ai hotarat sa ai o relatie serioasa cu o persoana, nu rani. Iar, daca simti ca nu este ceea ce cautai, mai bine incheie relatia si poi esti liber/a sa faci cum consideri ca este in regula pentru tine.

Iata doar cateva dintre motivele pentru care cele mai multe cupluri au neintelegeri sau aleg sa mearga pe cai diferite. Tinand cont de cateva lucruri simple, totul va fi mai bine, iar riscul de a pierde o persoana draga nu va mai exista!

One Comment

  1. In momentul in care incepi o relatie noua, nu cred ca este cazul sa se mai discute despre trecutul partenerilor, cel putin asta este parerea mea.

Leave a Reply

Required fields are marked *.