Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Apa si cafeaua – cuplul care poate aduce succes in afaceri!

| 0 comments

Caldura mare, stres enorm si panica instalata in sufletul meu ca la ea acasa… Acestea erau acele cuvinte care ar fi putut caracteriza oricand o zi proasta care se va termina cu siguranta neproductiv. Si totusi am tras sa termin proiectul ca un bou la jug. Aproape ca simteam cum in curand imi dau sufletul pe birou daca nu iau o inghititura de apa rece.

Am strigat dupa secretara:

-Angelo, apa! Cafea mai este? Vreau o gura, doua!

-Nu mai e, iar gura nu-ti dau, sefule, pentru ca ma bate barbatul acasa!

-De ce n-avem apa? Si cafea cum adica nu mai avem? Ce e cu portia? Si ce naiba e cu caldura asta insuportabila? Si cine vrea sa te pupe, fato?

Secretara urla de la capatul celalalt al biroului sau cu o forta care era proportionala cu volumul plamanilor ei:

-Nu e pentru ca n-ati incheiat contractul cu La Fântâna! Si de pupat stiu eu ca vrei sa ma pupi, dar nu indraznesti!

-Ce fantana fato? Ai capiat? Mergi la colt si ia-mi apă și cafea ca te concediez!Kafune-mic-128x300

Secretara se stramba de la locul ei, isi ridica sutienul cu o mana iscusita si isi propti sanii imensi de biroul maro din lemn de stejar. Apoi arunca cateva cuvinte la fel de urlate:

-Concediaza-ma! Iar proiectul sa-l faceti voi singuri pana la sfarsitul zilei, ca va mai ajuta cucu! Si nici nu te pup, nu insista!

-Ce treaba are cucul, fato? Vreau o cafea la birou doar! Ce naiba am cerut? Zici ca sunt un beduin in Sahara si caut o oaza cu un izvor cristalin… Iar cu pupatul ai luat-o razna, nu te pupa nimeni, nu te mai agita atat.

-Nu stiu, sefu, ce cauti matale, dar, cu siguranta, daca nu termini proiectul in seara asta, ne cautam cu toti de serviciu! Ca sa nu te mai iriti atat, pupa-ma odata si gata, ti se ia gandul de la buzele mele dulci!

-Repara aerul conditionat! Mai am putin si ma dezbrac in pielea goala, nici nu imi mai simt neuronii activi de la moleseala asta! Si termina cu pupatul si cu buzele tale, ca m-ai tampit de tot!

Secretara se foi 5 minute pana raspunse:

-Apa, cafea, aer conditionat, actele de semnat pana la 5, de facut toate dosarele pentru parteneri, sa alerg pana la cafeneaua din colt sa cumpar cafea pentru sedinta de la 7, sa-mi schimb hainele dupa ce fac un dus pentru a primi viitorii clienti, sa te pup pana te las lat in pat… Ce dracu mai vrei sa fac? Sa dau din aripi ca liliacul si sa sug sange?

-Ai capiat, fato? Am cerut o apa sau o cafea si sa repari aerul conditionat ca nu dam randament niciunul si nu va mai avea loc nicio sedinta la 7! Ce tot boscorodesti acolo de parca tu singura reusesti sa duci firma la succes si noi nu stim cum sa ne aglomeram sa o falimentam! Si nu vrea nici dracu sa te duca in pat, asa ca visezi degeaba!

De data aceasta, secretara isi continua tacuta munca. La fel si eu, m-am lasat pagubas, n-am mai cerut nimic. Dar gura imi ardea dupa o gurita mica-mica de apa rece, dupa o cafea zbiera creierul meu obosit si pielea dorea sa fie dezmierdata de aerul conditionat al biroului. Colegii se intindeau care mai de care in toate directiile, semn clar ca se plictisisera, ca nu mai aveau nici cel mai mic imbold pentru a munci si ca intr-un fel cazusera intr-o stare de letargie, sora cu moartea.

Ajunsi la ora 18.30 am realizat brusc ca s-a dus naibii toata treaba, ca afacerea picase fara niciun fel de probleme si ca partenerii nostri tocmai sunasera sa anuleze totul.

Secretara urla brusc:

-S-au dus la firma concurenta, aia de peste drum! Cica era vorba care termina primul, acela primea contractul cu ei.

-Si au terminat? Cum naiba? Am facut totul, ne-am straduit, am luptat, am crapat aici fara o gura de cafea sau de apa!

-Si fara pupat! completa secretara, dar am lasat-o sa aiureasca. O fi fost de la lipsa de aer…

Revolta urla cumva in sufletul meu. Nu ca m-as fi inchipuit un fel de campion al concursurilor, dar ma ofticam ca firma concurenta reusise. Unde naiba gresisem?160825_LFA_a&c_roll-up_85x200cm_150dpi_outline

Secretara zbiera iarasi:

-Am vorbit cu Suzana! Cica ei au apă la birou, cafea si aer conditionat din belsug! Iar proiectul nu a fost cine stie ce, mai ales ca au mai putini oameni decat noi. Iar seful ei a si pupat-o ca a reusit la sfarsit sa le obtina proiectul.

-Adica ce vrei sa spui ca ne-au invins apa, cafeaua si aerul? Iar tu nu ai reusit ca nu te-am pupat eu?

-Da, boss! Si dorinta sefului lor de a-si satisface angajatii in nevoile lor elementare!

-N-am mai auzit ca seful trebuie sa pupe secretara ca sa aiba succes in afaceri! Auzi, ia suna-i pe cei de la firma ”La Fântâna”!

-Cam tarziu! remarca secretara tragandu-se incet de sprancenele negre si groase.

Tarziu pe dracu! Dar n-am zis-o in gura mare, trebuie sa recunosc ca a fost vina mea, o cafea ofera energie, apa este un lichid vital functionarii intregului organism, iar aerul conditionat face diferenta intre o vacanta si o zi de munca la birou.

-Sefule, un aparat watercooler poate fi cea mai buna solutie pentru noi. Ne putem face cafeaua si singuri daca am avea apa calda. Sa stabilesc necesarul si sa-i sun?

-Da, am zis resemnat. Fa si un abonament la cafea! Ne trebuie mai multa energie pentru proiectul urmator, chiar nu ne permitem sa il pierdem si pe acesta! Si daca trebuie sa te si pup ca bonus, iaca o voi face!

Secretara zambi amuzata si forma numarul.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

Leave a Reply

Required fields are marked *.