Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Manelele e viata mea!

| 0 comments

Nesimtirea romanului este un fapt cunoscut deja de toata lumea. Probabil nimeni nu se mai mira ca nici politia nu mai reuseste sa aplice legea, deoarece legea in sine este cat se poate de defectuoasa.3hk9d5

O problema pe care am observat-o in ultimul timp si care ma irita la culmea, pe mine si probabil pe inca multi altii, este muzica vecinilor data la maximum in orice zi a saptamanii, indiferent de ora. M-am intrebat adesea si pe drept cuvant, cum de te apuca asa un dor de a asculta manele la 7 dimineata, cand toata lumea pleaca la serviciu. Cum de ai chef de un salam mic (da, il scriu cu litera mica, nu pentru ca sunt inculta ci pentru a sublinia ceva, unii poate au inteles ce) duminica sau sambata, intre orele 8-8 (da cititi bine, non-stop ca urechile tale vor sa asculte muzica ”buna” pentru ca iti doresti sa te culturalizezi in domeniu sau poate ca vrei sa-ti imbogatesti repertoriul de miorlaieli si ofofouri pentru urmatoarea inmormantare la care participi in calitate de bocitoare)?

Trecand totusi peste motivele care te mana sa pui muzica de la orele alea, stau si ma intreb de ce naiba ti-ai dori din tot rarunchii sa-l culturalizezi si pe vecinul tau? Ti se pare ca nu stie decat sa munceasca toata ziua de dimineata si pana seara, iar cand vine acasa intr-un sfarsit, ar trebui sa se relaxeze si el cu o felie de paine cu salam? Sau iti doresti sa inviti la chef tot satul pentru ca te-ai imbatat tu si ai asa un chef?

Exista cateva specii de astfel de indivizi, unii mai periculosi decat altii:

  • este tipul nesimtitului, a carui atitudine ”mi se rupe” e deja cunoscuta; el are chef de muzica, atunci sa danseze tot satul, ce naiba au de facut altceva, ca doar la tara nimeni nu munceste, nu?
  • urmeaza tipul cubanezului, agresiv, ”manelele e viata mea”, daca nu stai cuminte si nu asculti ce-ti pun eu, atunci iti sparg capul, nu imi poate face nimic nici Politia, manca-ti-as!
  • cea mai rea specie este insa un alt tip, pe care nu l-as dezvolta acum. Salam ramane atotputernic, cucerind precum un Soliman magnificul urechile tuturor pe o raza de cel putin 1 kilometru patrat.

Te-ai intrebat vreodata cum poti scapa de astfel de vecini care se incapataneaza sa iti ofere concerte indiferent de moment, de ora sau de cheful pe care l-ai avea? Iti spun eu: in niciun fel. Rugamintile fierbinti iti vor fi luate in ras, cadourile-mita pentru a-ti cumpara linistea sunt bani aruncati in vant (vor face misto de tine ca esti fraier/a), amenzile date de Politie sunt frectie la piciorul de lemn (oricum nu le vor plati  niciodata si nici nu vor putea fi siliti sa o faca), asa ca poluarea fonica ramane de actualitate oriunde ai sta.

De ce trebuie sa ascult eu ce vrei tu, nu imi pot explica, dar ceva in acest sens ar trebui facut de catre noi, romani cu bun simt, noi romanii care muncim si care ne dorim sa ne odihnim relaxati si nu sa adormim nervosi in momentul in care muzica se stinge pentru ca vecinul beat mort a adormit, iar nevasta-sa a reusit sa o inchida.

Caut o solutie pentru ca nu mai doresc sa ascult muzica vecinilor la orice ora din zi si noapte. Subliniez faptul ca nu merge cu ragaminti, cu amenintari, cu un cadou micut sau mare, nici cu Politia.

Leave a Reply

Required fields are marked *.