Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Razbunarea

| 1 Comment

Urlase cu putere la luna. Se simtea cumva un fel de varcolac. Isi urlase durerea ca un animal ranit si neputincios care urzea in taina razbunari periculoase. varcolac-72

Apoi isi scuturase pletele lungi, mainile se linistisera pe langa corp, parca si plantele din jur isi incetasera tremuratul lin, doar ochii lui ramasesera tenebrosi, cu lumini verzi efervescente. Apoi iesi din padure ca si cand nimic nu se intamplase.

Cata nebunie putea zace in gestul lui, ar fi spus o gramada de oameni cunoscuti! Si cata determinare ar fi fost pe ei sa-l inchida cumva pe la 9! Dar el ramasese aceeasi persoana calma printre ei, nimeni nu i-ar fi ghicit zbuciumul, nimeni nu ar fi banuit cata salbaticie are in fiinta sa. Si poate ca era mai bine, razbunarea lui putea fi tesuta cu calmitate de paianjen, cu tenacitate de furnica…

Si va veni si Apocalipsa, neagra, plina de durere si ochii verzi se vor linisti intr-un final de lume!

Drumul dintre padure si blocul unde-si avea locuinta devenise cumva mai scurt. Nu bagase de seama miscarile din preajma lui, nici nu vazuse animalele care-l priveau tematoare. Lupul pe care il avea din copilarie, batran acum, ramasese credincios, urmandu-l in fiecare noapte, dar de ceva timp abia se mai tara in urma lui. Ii simtea gandurile reci in minte, comunicau cumva subuman, ranindu-l de fiecare data acele discutii scurte, dar atat de pline de substanta. El il invatase sa cheme luna in ajutor atunci cand avea nevoie, si tot el ii predase precum un profesor de strategie militara, modalitatile cu care si-ar putea ataca adversarii cu mult mai numerosi decat posibilitatile lui de atac.

Traia si asta era cel mai important. Deschise larg usa apartamentului. Niciodata nu o incuia, de ce i-ar fi pasat de bunuri lumesti, umane? Lumina lunii patrundea prin perdelele ample si se apropie de fereastra pentru a o admira. Lupul incepuse sa maraie avertizand pericol. Durerea brusca il tintui la podea adormindu-l parca pentru o vecie. Oare cine indraznise sa-l atace in propriul barlog? Atat mai apucase sa gandeasca inainte de a cadea din picioare.

Cand se trezi…