Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Iarasi vesnicul MARTI

| 0 comments

O zi extrem de obositoare sta sa se sfarseasca. La finalul ei stau si ma intreb de ce oare inca ma irita cum se misca Pamantul. Cum nu gasesc niciun fel de raspuns, starea mea de nervozitate evident ca a crescut si tinde sa cuprinda in intensitate bomba de la Hiroshima. Stiu pare o comparatie stupida, dar inca nu reusesc sa ma abtin sa nu mai transform o banalitate in ditamai Apocalipsa.

Oare oamenii dupa moarte se trezesc intr-o alta viata? Ce-ar fi ca zeii sa-si bata nitel joc de fraierii de noi si dupa ce dam coltul cu talent, sa ne trezim ca de fapt suntem praf si pulbere, nu tu constiinta, nu tu suflet care sa haiduceasca Universul, sau sa ne trezim la propriu, dar cei care au facut rele sa nu fie judecati si dati cu o smoala binecuvantata, iar cei buni sa se uite cu jind si sa se blesteme ca au tinut canoanele fie ele morale sau sfinte.

Ar fi o faza de tot rasul. Nu stau eu in idei de gen, dar as rade nitel de unii fanatici religiosi care pupa de zor icoanele dupa ce au injurat-o pe vecina ca are 5 capre, iar ei niciuna ( sigur din hotie, altfel cum sa se imbogateasca aia), dupa ce au sarit geamul vecinului sa nu il prinda la nevasta-sa in casa ( era sarbatoare, nu ai ce sa muncesti, te mai indeamna Diavolul) etc.

Ce treaba au toate astea cu ziua de marti? N-am nici cea mai vaga idee. AM impresia cumva ca toate lucrurile se intampla marti. Cumva e marti toata saptamana! Cel putin in cazul meu. Am mai scris eu despre chestia asta, deja sunt convinsa ca sunt pacalita cumva si restul zilelor mi le fura cineva si-mi lasa doar ziua asta afurisita de marti. Grea zi!

Marti e plina la mine: injuraturi cat cuprinde, ura, agresivitate fizica, un negativism ce te cuprinde si-ti invaluia chiar si sufletul. Parca o negura artificiala imi cuprinde fiinta si o raneste cate putin, pana o face mica de tot. Uneori reuseste sa renasca, bobul creste si apar iarasi eu, precum un vesnic Osiris. De prea putine ori in ultima vreme.

Leave a Reply

Required fields are marked *.