Profeta

din Lumea de dincolo de vise

De ce jignim?

| 0 comments

Nu am pus acest titlu pentru că vreau să dau vreun răspuns la întrebare, din contră, e o întrebare la care mi-aș dori să găsesc răspuns. De ce oamenii jignesc? qt1

Mă gândesc că te simți mai bine atunci când spui că altul e nesimțit. Acest lucru, evident, te înalță pe tine cu un rang deasupra ”nesimțitului”, tu nu ești așa ceva, tu nu greșești, tu faci lucrurile mereu corecte. Mi se pare absolut ”frumos, elegant, cât de cât”, cum ai putea să fii tu la fel ca ”nesimțitul”? Folosesc expresia pentru a sublinia cât de josnic mi se pare acel om care recurge la jigniri de acest tip, dar și categoria din care face parte. Vulgaritatea crește, devine colosală în ochii mei, mai ales atunci când cuvintele sunt rostite de o femeie. Am observat că femeile sunt extrem de dure, ele ajung să lovească cel mai tare, devin cumva arbitri absoluți ai unui meci pe care tot ele l-au declanșat, iar dacă, printr-un miracol, ”nesimțitul” are dreptate, argumentele lor lipsind cu desăvârșire, ajung un fel de D-zeu care știe tot și poate să dea verdicte precum: ”incompetență”.

Sinceră să fiu, nu mă interesează motivele care le determină pe aceste persoane să declanșeze djihadul trivialității asupra unei alte ființe umane, pot fi absolut pertinente motivele lor, pe mine mă deranjează obrăznicia, lipsa de caracter, impotența dialogului pe care ar putea să-l folosească într-o comunicare adecvată, dar și existența unor intermediari pe care îi folosește djihadista pentru ca mesajele grotești să ajungă la persoana vizată.

Așa că stau și mă întreb: De ce jignim? Mă așez și eu printre acești oameni, nu pentru că aș face-o, dar dintr-o solidaritate, pe care nu mi-o pot explica, cu această categorie de persoane care rezolvă totul prin tupeu, obrăznicie, lipsa bunului simț. Încă sper să existe o explicație, chiar dacă eu nu am reușit să o descopăr, probabil trece cumva pe lângă mine, iar creierul meu nu o înțelege.

În mintea mea, jignirile reprezintă imposibilitatea de a argumenta într-o conversație.

Leave a Reply

Required fields are marked *.