Profeta

din Lumea de dincolo de vise

5996285400008-szonyeg-coco-garden-400-butterfly-enterior-01-604x430

Vrăjitorul casei

| 0 comments

Puțină magie aruncată din bagheta fermecată, iar vrăjitorul Diego transformă totul în jurul său. N-am idee exact cum procedează, poate chiar e  mentalist, nu doar amestecă licori misterioase sau prafuri de tot felul. Poțiunile ce ies din mâinile lui miraculoase te fac să rămâi cu gura căscată.

Ajutorul l-am primit imediat ce l-am solicitat. Desigur, trebuie să ceri ca să primești ceva de calitate! Iar eu am strigat în gura mare: renovare vreau! Casa urla la rândul ei din toți rărunchii a schimbare, a îngrijire, a transformare din broscuța mică și verde, într-un prinț blond cu ochi albaștri, călare pe un cal alb, majestuos. O moștenire frumoasă pe exterior, dar teribil de urâtă la interior. Și nu mă refer la construcția în sine, rămăsese destul de îngrijită, necesitând vagi amenajări legate de tencuială, de văruială sau cine știe ce reparații mici pe la instalații, ci la decorul interior, ceea ce te definește pe tine, ca locuitor domiciliat permanent în căsuța cu trandafiri roșii  și iasomie plăcut mirositoare.
Covoare pline de praf, roase de șoricei sau de timp, perdele desprinse, cu găuri imense, desprinse parcă din filme horror, parchetul spart pe alocuri și tapetul murdar, imposibil de reparat și multe altele mă făcuseră să mă iau cu mâinile de cap și să urlu acel apel disperat după ajutor. Vrăjitorul zâmbise frumos, îmi trimisese câteva detalii despre câteva substanțe pe care era absolut necesar să le achiziționez pentru ca transformarea casei mele să înceapă și-mi promisese marea cu sarea. Recunosc că am fost neîncrezătoare în forțele sale. Off, femeile astea, precum Toma necredinciosul!
-Solicită cardul de fidelitate! îmi transmise Diego.
-De ce? am întrebat naivă.
-Pentru reduceri de până la 50 % a poțiunilor mele, draga mea! Sunt servicii Diego unice, oferite exclusiv posesorilor de card de fidelitate! O cafeluță dai și tu?
-N-am cafea! am răspuns, rotindu-mi ochii în jur și privind bucătăria mea ponosită pe care se urcase un mic șoricel ce nu se sinchisea de prezența mea.
-Atunci vino la mine și hai să discutăm pe îndelete asupra produselor care vor transforma casa ta   într-un loc primitor pentru oaspeții tăi. Când fac o magie, trebuie să știu exact cum trebuie să fie produsul final, nu-i așa? În plus, ucenicii mei vor asculta atenți dorințele tale, vor tăia gratuit la dimensiunile dorite, tivesc gratuit perdelele și covoarele, surfilează la preț promoțional, iar la un preț corect îți transportă produsele la domiciliu.
-Aha! Câte beneficii! Ai și ucenici? am întrebat cu aceeași naivitate.
-Păi, sunt vrăjitor sau ce sunt?  Normal că am ucenici. Plata o poți face și cu cardul!
-Plata? am continuat pe același modul cretin pe care eram de ceva timp. Ce vreți, până acum nu am mai avut de a face cu vrăjitori adevărați, cu o magie bună și cu ucenici care fac de toate!
-Pai, fată dragă, doar nu vrei să cumperi toate poțiunile astea cu nasturi! Vrei calitate, garanție, frumusețe și imaginație? Parcarea e gratuită cât stai de vorbă cu ucenicii…

Am dat din cap uimită. Până acum nu mai avusesem de-a face cu astfel de personaje magice, cum naiba aș fi putut să știu cum trebuie să te comporți cu profesioniștii. Dar Diego nu era deloc supărăcios, a fost un vrăjitor adevărat, cu ucenici adevărați, cu o magie adevărată.
Ce a pus în magia lui nu am decât o idee vagă! Poate puțin praf de stele, sirop de căpșuni, lemn de nuc, culori de curcubeu, vată de zahăr dulce și o grămadă de bunăvoință, iar rezultatul a fost cu adevărat miraculos: parchet laminat Woodstep la un preț extrem de avantajos, traversa valmiera bej trona ca o regină desăvârșită pe holurile casei, covoare pufoase, moderne atrăgeau atenția privitorilor cu modelele lor geometrice, dar și culorile calde, pline de viață, perdelele și draperiile aruncau o notă aristocratică camerelor. O atmosferă demnă de o familie frumoasă cu două fetițe jucăușe a căror dorință o respectase întocmai Diego: în camera lor fusese musai să apară frumoasele covoare copii Kiddy Princess, pentru că ”un castel adevărat, mama, nu poate exista fără un astfel de covor!”, a rostit Amalia cu aplomb. Tapetul Joy l-am primit cadou pentru holurile casei, la fete am pus tapet Florance, iar în camera noastră unul Adventures la un preț exploziv.  Baia a fost amenajată cu o pardoseala rezistenta la apa, în afară de zona imediat vecină dușului, unde am lăsat gresia veche ce imita piatra de râu.
Mai era nevoie de un strop mic de magie și la intrare în casă, așa că Diego a mai aruncat puțin praf fermecat și iarba artificială Ibiza Verde a apărut de-a lungul și de-a latul terasei, ascunzând bucățile de ciment inestetice.
-Ce părere aveți despre casa mea? am întrebat cu emoție prietenii veniți la inaugurare.
”Caldă, amenajată conform personalității tale, primitoare, frumoasă, diferită, spectaculoasă etc.”, acestea au fost câteva dintre cuvintele pe care ei le-au rostit din inimă cei prezenți. Un adevărat vrăjitor acest Diego pe care l-am rugat să le prezinte și lor întregul său arsenal de poțiuni magice.

Leave a Reply

Required fields are marked *.