Profeta

din Lumea de dincolo de vise

Airwell_HDD_009_Inverter.jpg

Doi iepuri dintr-o lovitură!

| 0 comments

Probabil că veți zâmbi, dragii mei prieteni, când veți auzi că ideea de a-mi achiziționa aparatul de aer condiționat mi-a venit pur și simplu, pe stradă, în timp ce mă luptam cu nămeții, dar și cu cei doi câini negri ai vecinului, care sar peste gard și mă țin tot într-o goană în fiecare dimineață când plec la serviciu. Alerg cu limba scoasă să nu-mi prindă pantalonii, înjur în gura mare că n-are grijă să-i lege, și cum trec de zona de pericol, mă apuc să filosofez, să pun la cale tot viitorul meu și al celor două pisici din dotare. Durează cam 30 de minute drumul, pe care îl parcurg mereu pe jos, pentru mișcare.
Ce-are iarna cu aerul condiționat? Are, și încă cum! Care ar fi raționamentul care m-a determinat să achiziționez un astfel de aparat?! Casa mea este una extrem de frumoasă, cochetă, micuță, compartimentată în patru camere, două în față, două în spate. În prima parte am montat un șemineu care face o căldură pe timpul iernii ceva de speriat, stai la tricou, tolănită frumos pe vreo blăniță de ce vreți voi, cu un pahar mare de vin fiert cu scorțișoară și cu o aromă fină de vanilie, dar căldura nu ajunge sub nicio formă în camerele din față. Imposibilitatea de a duce căldura de la șemineu peste tot m-a determinat în scurt timp să mă gândesc să achiziționez o centrală, doar că locuiesc singură, n-are cine să-mi bage lemne pe foc și să-mi țină mie centrala în funcțiune, iar o sobă clasică nu mai vreau, multă mizerie. Ideea următoare a fost să-mi cumpăr un convector, un calorifer electric, am cercetat problema, am căutat pe net, m-am edificat asupra caracteristicilor și eram hotărâtă că e cea mai bună idee.

Ei, în dimineața aceea, după o alergare demnă de maratonul Olimpiadei de la Atena, după ce-am fentat pe Max și pe Bonzo și am transpirat extrem de rău, mi-am dat seama că pot striga precum celebrul Arhimede: Evrika! Am găsit!
Ce? Aer condiționat, aia e soluția pentru camerele mele răcoroase pe timp de iarnă. Cine crede că am luat-o razna e invitat la mine să stea vreo două nopți pe timp de vară. Răcoarea din timpul iernii geroase dispare brusc, iar eu încep să mă învârt toată noaptea asemenea unui pui la rotisor, pe toate părțile, perpelindu-mă încetișor din cauza căldurii infernale. Canicula începe să devină insuportabilă, viața mea devine un calvar, iar gândul să-mi iau un astfel de aparat care să-mi răcorească existența m-a tot bătut de ceva timp încoace. Acum am motiv dublu. Iarna pot folosi aparatul pentru încălzire. De ce să achiziționez convectorul, când pot lua aparatul de aer conditionat și pot lovi doi iepuri dintr-o lovitură? Iarna am căldură în camerele din față, iar vara răcoare.
Prima dată am căutat pe net firma de la care să-mi iau produsul cu pricina și am găsit una care m-a impresionat prin faptul că are o diversitate mare de produse, prețurile sunt variate, pentru bugetul oricui, iar designul aparatelor este unul modern. Climatico mi-a plăcut pentru că mi-a pus la dispoziție (sunt femeie singură, n-am nici cea mai vagă idee despre montări, cuplări, prize, electricitate etc) o echipă de instalatori care să-mi monteze aparatul, în așa fel încât să nu-mi dea bătaie de cap cu o așa operațiune demnă de sexul masculin. Știu că suratele mele, feministe convinse, vor spune că pot face singure această operațiune, numai că, uite, mai există câte una ca mine care nu poate la cele 43 de kilograme și 1,55 m să urce pe pereți chiar și un aparat atât de ușor.
Garanție între 2-5 ani, metode  de plată inclusiv online ( prefer să plătesc așa!), montaj acreditat, personal calificat, transport gratuit în toată țara sunt alte atuuri ale acestei firme. Când stai la țară, e foarte important să vină la tine cu produsul și nu să mă mișc eu la oraș să-l iau de la firma de curierat.
Concluzia, la care am ajuns după o nouă alergare forțată de interesele pur sportive de altfel ale lui Max și Bonzo, a fost că filosofia la prima oră este extrem de utilă, aerul rece mișcă neuronii, iar sportul n-a omorât pe nimeni niciodată.

Leave a Reply

Required fields are marked *.