Profeta

din Lumea de dincolo de vise

images28229

Ce s-a întâmplat marți?

| 0 comments

În ultimul timp a început să-mi lipsească nimeni altul decât….timpul. Nu am nici cea mai mică idee când trece, trezindu-mă parcă într-o lume reală, brusc, la ora 8 seara, între pereții căsuței mele. De cele mai multe ori este pur și simplu luni și extrem de rar marți, miercuri, joi sau vineri. Sâmbătă și duminică par niște zile create pentru vise frumoase de noapte. Dar luni, domle, această zi de luni este extrem de prezentă precum o divinitate, cred că-i voi spune de acum, măcar, Sfânta Luni.

Printr-o minune divină, dumnezeiască, creștinesc vorbind, astăzi este o zi diferită, e miercuri. Par trezită dintr-un somn adânc, parcă e o secvență dintr-un episod de Zonă Crepusculară, mă întreb cum de e miercuri și nu luni, încerc din răsputeri să mă bucur ca un copil mic de câteva ore de liniște deplină, de câteva clipe doar pentru sufletul meu. Da, ați priceput, zac ca o balenă eșuată pe țărm de ocean. Adică mă întind în disperare de pe  la ora 6 în pilota călduroasă, privesc grădina pe geamul jos, ghioceii au ieșit la zbenguială de câteva zile și îmi dau o senzație de sărbătoare încât nu știu de ce îmi tot vine să spun ”La mulți ani!”. Spun de câteva ori cu voce tare, sperând să-mi treacă această senzație ciudată, chicotesc în pernă, mă mai întind voluptos și-mi pregătesc o cafea cu de toate, adică rețeta clasică ( pentru mine, nu în general): apă, cafea, lapte, zahăr, un strop de vanilie și o linguriță cu vârf de frișcă. Aș fi adăugat și două pișcoturi de șampanie, dar m-am abținut, sunt la cură, parcă prea multe ingrediente care mă fac pufoasă. Ah, cât de leneșă sunt!
Sorb cafeaua de miercuri cu poftă, aproape mă înec de plăcere și nu știu de ce dar mă tot gândesc ce gust o fi avut cafeaua de marți? N-am nici cea mai vagă idee. Oare am băut-o? Oare marți a existat? Amintirile refuză să revină și strâng din ochi cu putere de parcă le-aș fi silit prin tortură să iasă cumva din capul meu. Cum nu aveam clar nicio șansă, am dat vina iarăși pe extratereștri, pe Papa Francisc și pe vizita lui în Mexic, pe Putin și pe sirienii care au invadat vestul Europei. Prea multe griji pentru un român normal.
Ce mai fac azi? De toate, mai ales după-amiază, vremea este cât se poate de noroasă, bate un vânticel afară de mă zgribulește chiar și în pătuțul meu cu așternuturi roz, iar o idee nu vrea sub nicio formă să fugă din mintea mea: oare ce s-a întâmplat marți?

Leave a Reply

Required fields are marked *.