Profeta

din Lumea de dincolo de vise

soldati-chinezi

Shoppingul online pe la chinezi

| 4 Comments

Acum ceva timp am ajuns prin nu știu ce împrejurare pe un site chinezesc, Sheinside. Evident că am cumpărat câteva rochițe care mi s-au părut mană cerească, un adevărat chilipir. Moderne, culori calde, materiale care prin fotografii promiteau marea cu sarea, ba mai mult, aveau chiar poze de la alți cumpărători care le primiseră. le probaseră, se fotografiaseră cu ele, erau very cool. Trei am comandat și au sosit toate în pungulițe separate, aranjate, cu ațe curgând din ele, un material oribil, modelul nu se mai pupa deloc cu ce văzusem în fotografiile de pe site. Cum din start nici nu mă gândisem cumva să fac retur indiferent ce-mi sosea, am rămas dezamăgită și puțin botoasă pentru că indiferent cât am încercat să le modific, au rămas la fel de urâte. Un lucru pozitiv a fost faptul că măsurile lor au venit perfect pe trupul meu. Am luat S, așa că S a fost exact ce mi-a trebuit, folosindu-le tabelul de măsuri, dar am ținut cont și de sfaturile altor cumpărători. Transportul a venit la timp, adică în trei săptămâni, dar dorința mea de a face shopping pe la chinezi s-a stins definitiv.

Cum anul nou se repezea să sosească, cumnată-mea și-a dat la rândul ei o comandă dintr-un alt magazin de prin China. Rezultatul și mai dezamăgitor decât al meu. Rochiile de seară erau niște cârpe pe care nici la bucătărie nu le-ai putea pune, dantela era un plastic ieftin, care nu se așeza sub nicio formă, iar una dintre rochii nu respecta nici măcar 1% poza de pe site. Nu s-au putut purta evident.
Prețurile atrag pentru că nouă, femeilor, ne place să avem extrem de multe haine, așa că un preț mic contează atunci când vrei să-ți achiziționezi diverse articole vestimentare. Dacă vrei să pari a avea haine scumpe, există un mic truc pe care multe dintre fete nu-l cunosc: poți purta haine ieftine, dar să le combini cu un articol de firmă sau cu accesorii scumpe. Doar că produsele chinezilor nu pot fi combinate cu nimic, au materiale foarte proaste calitativ, îmbrăcate arată doar a sărăcie.
Un coleg de serviciu, pasionat de smartphone-uri, a fost atras de un Lenovo și l-a comandat așteptându-l plin de curiozitate: ”Oare chiar are acele caracteristici pe care le descriu pe site?”, ”La ce dotări are, prețul este foarte mic!”, ”Abia aștept!”. Rezultatul? Telefonul s-a dovedit a fi un fals veritabil, caracteristicile erau total diferite cu cele din descrierile site-ului, nu a putut să-l dea mai departe la același preț, cel de achiziție. Plus că a trebuit să mai plătească la vamă vreo 80 de lei.
Am citit pe diverse bloguri despre magazinele chinezești înainte de a lua hotărârea să fac o comandă. Unele bloguri scrise de persoane publice, precum cel al Danei Rogoz, au prezentat experiența ca una extrem de pozitivă. De altfel, postarea ei m-a determinat să fac shopping la chinezi. Alte fete care fac publicitate non-stop acestor magazine, prezintă extrem de colorat, parfumat, entuziast, arată câte reduceri obții sau ce beneficii ai dacă dai comenzi aici. Un lucru trebuie să îl știți: bloggerițele fashion-iste obțin bănuți din publicitate, iar interesul lor este să te determine să intri, să comanzi, dacă mie nu mi-a plăcut, nu-i nimic, vor găsi alt cumpărător naiv, gata să arunce 200 de lei pe hăinuțe ieftine, superbe în poze doar!

O altă experiență pe care am avut-o cu magazinele fizice de această dată, ale chinezilor mi-a întărit ideea cum că dacă îți dorești ceva ieftin, ar trebui să aștepți promoțiile la magazinele de firmă, ai șanse să găsești ceva de calitate, la prețuri acceptabile. Nu mă refer la branduri extrem de scumpe pe care nu și le poate permite oricine, ci la branduri mai de mijloc, pentru popor: atmosphere, bonprix ( cu toate că acesta nu este mereu un experiment pozitiv, dar ai șanse să-l returnezi și să primești banii rapid), starshiners,glittio etc,sunt magazine de unde poți găsi promoțiile amintite.
Magazinele din oraș ale chinezilor prezintă aceeași marfă ieftină ( nu e deloc vreo afacere dacă mergi în unul, te trezești că aduni o grămadă de porcării pe care ajunsă acasă nici nu știi la ce le-ai putea folosi), numai că, în ultimul timp, am observat o chestie interesantă. Au la vânzare produse turcești, mult mai bune decât cele proprii.
Vă recomand sincer să vă uitați bine la ce cumpărați de la ei, verificați comentariile altor cumpărători, gândiți-vă dacă nu ar fi mai bine să mai adăugați 100 de lei și să faceți shopping pe un site de haine autohton!

4 Comments

  1. Pisi! Vreau si io o gagica d'asta ieftina de la chinezi. Cum procedez? Merge tot online, sau astept reducerile de la SH-urile noastre?

  2. Chiar daca e de plastic?

  3. No problem! Macar ea e sincera si nu te intreaba niciodata la ce ora ai ajuns acasa si mai ales "de ce nu au bagat banii pe card nenorocitii aia!" )))

  4. Atunci da comanda, ce astepti, permisiunea mea?

Leave a Reply

Required fields are marked *.