Profeta

din Lumea de dincolo de vise

618x386_143818228822d80fbb

Luna strălucește mai tare în China

| 0 comments

M-aș fi gândit ieri, pentru o clipă, nu mai mult, la tine. Dar mi-a trecut ideea, la fel de repede precum mi se instalase, prin nu știu ce minune, într-un colț din creierul meu zglobiu, pus mereu pe șotii.
Întotdeauna m-am ghidat după un principiu extrem de solid, anume: ”dacă tu nu mă cauți, eu de ce aș face-o?”. Principiu care s-a dovedit pe cât de solid înrădăcinat, pe atât de bun calitativ.
Așa că mi-am spus că, de azi înainte, nici prin gând să-mi treacă să mă depărtez de la acest bun principiu trasat încă din tinerețe. Voi aștepta. Tu vei aștepta. Și vom aștepta, dar nu în doi. Nu e deloc o chestiune legată de vreo iubire care te va consuma până îți vei da sufletul de dor.
Visul mi te-a adus de câteva ori atât de aproape de suflet încât am reacționat cât se poate de dur. O dată ce am deschis ochii la prima oră a dimineții, mi-am tras o palmă atât de tare încât am regretat gestul făcut. De ce să sufăr eu de dor, din cauza indiferenței tale, din atâtea motive care nu mă privesc pe mine? Pentru că nu mă privesc. Deloc.
Tac. Și voi tăcea. Voiam. Acum nu vreau nimic. Poate că doar aștept. Ce? Să-mi spui ce vreau să aud.
În noaptea aceasta luna lipsește. Norii o acoperă, fulgii coboară pe pământ.
De ce oare sunt sigură că Luna strălucește mai tare în China?

Leave a Reply

Required fields are marked *.