Profeta

din Lumea de dincolo de vise

manduca-newstyle-sand-transport-gratuit-cadou-8334514

Pe munte, cu bebe în marsupiu!

| 0 comments

Cine și-a imaginat vreodată să plece într-o mică aventură pe munte cu un bebeluș de câteva săptămâni, nu și-a închipuit cât este de dificil să o faci fără să ai un marsupiu ergonomic!
Nici mie nu mi-ar fi trecut prin cap că aș avea nevoie de așa ceva, dar am avut noroc cu o altă mămică din familie, care a rămas cu ochii zgâiți la mine când m-a auzit că-l voi duce în brațe  pe porțiunile de munte în care căruciorul nu mai putea fi folosit.
-Cu căruciorul pe munte? Amuzant!
De unde aveam să știu că este atât de simplu să folosesc un port-bebe! Căruciorul mi-a fost mereu aproape și mult mai practic! Cel puțin asta am crezut până când m-am confruntat cu o nouă situație: o expediție lejeră pe munte împreună cu familia și cu prietenii.

Una dintre prietene, mămică încercată, deja la al treilea copil, a râs de naivitatea mea și mi-a indicat să folosesc un marsupiu de câte ori plec singură cu cel mic, chiar și în parc. Recunosc că am văzut alte mămici folosindu-l, dar m-am împiedicat de diverse sfaturi primite de la mama, apoi de la bunica, care m-au sfătuit ca cel mic să crească normal, nu ”târgățat”, vorba bunicii. Aproape făcea apoplexie, sufocându-se doar dacă cineva ar fi îndrăznit să-i spună că nu are habar cum se cresc copiii. Avusese 5 și toți crescuseră fără marsupiu, port-bebe, sling cu inele sau alte minuni moderne! Acest motiv devenise cumva aproape regulă dumnezeiască, așa că sub nicio formă nu ar fi putut fi încălcată, fără ca bunica să nu o ia ca pe un afront personal.
-Pe munte cu bebelușul în brațe? E periculos, e stupid, mai bine stai acasă!
Mergem să culegem floricele, să respirăm aer curat, să avem libertate de mișcare, să vizităm minunile naturii, nu să împingem cărucioare, draga mea! Fă cum îți zic! a continuat amica mea.
Și am făcut cum mi-a zis! Fără să șie bunica, fără să știe mama, spre mulțumirea soțului meu care deja ar fi chemat și lăutarii, doar pentru că am îndrăznit să fac ceva ce nu-i convenea bunicii, o tipă extrem de autoritară!
 Am achiziționat o ManducaNewStyle, pentru că am niște probleme destul de grave cu spatele, așa că nu puteam folosi orice port-bebe. Acesta despre care vă vorbesc distribuie greutatea în mod uniform pe cei doi umeri și pe talie. Îl pot purta oricum, pe spate, pe șold, în față, și l-am cumpărat nu numai că am eu probleme cu spatele, ci pentru că e apreciat de tătici, așa că a devenit o bună modalitate pentru o apropiere mai trainică între cei doi bărbați din viața mea.

Un ajutor extrem de important s-a dovedit a fi pe parcursul expediției! Bebe, un plângăcios notoriu, îl auzeau vecinii de la parter, noi stând la patru, după ce a fost pus în marsupiu, a tăcut brusc, și-a relaxat piciorușele, privea cu ochii lui albaștri copacii, cerul, păsările, viața naturii. A salutat zâmbind colegul de la celălalt marsupiu purtat de prietena mea, a chițăit ca un șoricel când a văzut o căprioară țâșnind dinspre ieslea plină cu fân proaspăt, și a fost atent pe parcursul plimbării noastre zâmbind, chicotind, gângurind. După o vreme, am schimbat poziția bebelușului, așezându-l cu fața spre mine. Avea nevoie să-mi simtă respirația și să-l alint, avea nevoie de contact vizual pentru a-și găsi liniștea și a adormi. Cât de ușor și cât de natural adoarme în port-bebe! N-am putut să nu-i dau dreptate prietenei mele. Sugestia ei de a-l purta în acest port-bebe fusese de real ajutor.
De altfel, expediția pe munte împreună cu cel mic a fost una extrem de reușită, marsupiul ne-a dat ocazia să-l purtăm pe bebe peste tot, să facem diverse activități pe care nu mi le-aș fi putut imagina până atunci a fi făcute de un părinte și de bebelușul lui în același timp.
Pentru iubitorii de ieșiri în aer liber, pentru cei care nu pot sta departe de Carpații noștri maiestuoși, de brazii răcoroși, de parfumul pajiștilor înflorite, vă recomand în cazul în care sunteți părinții unui bebe ( dar recomandarea mea se adresează și bunicilor sau celor care doresc să facă un cadou extrem de important în viața unor proaspeți părinți!), să comandați cu încredere produsele de pe Scutecila.ro, un magazin online ce promovează purtarea sănătoasă a celor mici. Nu uitați: genunchii mai sus decât șoldurile și spatele curbat! Știți ce înseamnă poziția M, recomandată de pediatri și de ortopezi? Această poziție este cea corectă, este una naturală de ședere și de purtare a copilului.

Leave a Reply

Required fields are marked *.