Profeta

din Lumea de dincolo de vise

oneplus-telefon-mobil-one-plus-2-64gb-negru-38834

Dwyn, soră-mea și Crăciunul

| 0 comments

-Moș Crăciun în sus, Moș Crăciun în jos! Mai lasă-l soro în pace, la cât e de bătrân mai uită de tine! Stai la coadă după ăștia mici! Ai 35 de ani! ( Subliniază vârsta mea de fiecare dată cu o satisfacție pe care nu o înțeleg).
Mă uit la ea ca la ultimul val de extratereștri sosiți pe Terra cu gândul clar al depopulării umane și-i fac semn cu mâna, ca la nebuni sau ca la cei plecați cu sorcova în ziua de Paști. Mă și enervează! Stă umflată ca un ardei umplut și  tot bălăngăne smartphone-ul prin fața mea. O urmăresc iritată și-mi vine să-i dau una peste mâna aia cu degetele ca niște cârnăciori mici, parcă simt mirosul de prăjeală apetisant, atât de puternic încât mușc cu poftă din deget.

Urlă amețită de gestul barbar, trebuie să recunosc, dar așa mă enervează cum se umflă ea în pene! Nu știu de ce, dar,  în preajma sărbătorilor, nu simt decât miros de caltaboș, de cârnați, de sarmale și cozonaci!  Abia pot să mă abțin să nu o văd și pe ea ca o mică purcică ce butonează de zor pe un smartphone de ultimă generație. Uite, ăsta da un cadou de Moș Crăciun, mi-aș dori mica bijuterie pe care o tot flutură prin fața mea, un Smartphone One Plus 2 64 GB Negru de la OnePlus…
-Ce te holbezi la smartphone-ul meu, dragă? Roagă-te la Moșul să-ți aducă, că la ăsta mai e baza în cazul tău! După 35 de ani, nu mai vezi tu bărbat care să-ți cumpere așa ceva! Ți-am zis să pui mâna și să te măriți, tu nu și nu, copilărești, n-ai găsit individul potrivit, nu-i de tine măritișul! Vrăjeală! Acu stai și te holbezi ca proasta la copiii mei, la smarthone-ul meu, la tableta mea, la bărbatul meu, la mașina mea, la apartamentul meu…
Și vorbea, trăncănea fără rost, înșirând o grămadă de lucruri pentru care, chipurile, eu ajunsesem să o invidiez. Faza cu bărbatul mă irită, pentru mintea ei, viața e împlinită doar prin prisma unui bărbat care să stea lângă tine. În cazul ei, nea Costel, un ”nea” veritabil, cu burtă, pete de grăsime pe cămașă de la fripturica de pe masă, cu un păhărel la bord, ca orice adevărat român.
-Știi câte cadouri am cumpărat de la ei? O grămadă! Anul trecut mi-am luat un laptop în rate, nu eram prea bine cu banii, că băgase Costel în agricultură, avea chef să cultive pământul soacră-mii, și-a investit în 2 pogoane de pepeni. N-a ieșit nimic, an prost pentru pepeni.  De pe Dwyn mi-am luat și mașina de spălat, frigider , aspirator, chiar un epilator! Îmi place magazinul ăsta online: seriozitate, rapiditate și siguranță! Asta-i caracterizează. Produsele sunt multe, de toate felurile, nu riști să vezi ceva și să se vândă între timp, asigură service post garanție, comanzi când vrei, au îndrumare, adică au specialiștii lor care te fac să pricepi exact ce nu înțelegi…
Începusem brusc să-i urmăresc trăncăneala, urmărindu-i în aceeași măsură și o mustață inexistentă deasupra buzei superioare.  Într-adevăr dispăruse. Dwyn a zis, nu?

-Anul ăsta, de Moș Crăciun, i-am cumpărat un televizor acriturii ăleia de soacră-mea, cadou de Moș. Vai, știi ce ține cotoroanța la gesturile astea? Mită, altfel mă bârfește la tot satul. O știi pe Tanța, sora lui nea Fane, morarul? He, he! Mi-a zis tot o vecină, tanti Mița, fina ăsteia de care-ți zic, câte și mai câte a spus despre mine, m-a bârfit pe șanț, la o șuetă cu ”fetele”, dar eu, drăguță, îi iau televizor, dau de la mine, să vadă și Costel cum mă port eu cu mă-sa! Lui fii-miu cel mic i-am pus deja în cutie legată cu o fundă mare, roșie, o consolă de jocuri, s-a tot rugat de vreo trei ani, poate, poate primește, dar m-am ținut tare, era prea mic pentru așa ceva, eu sunt părinte responsabil. Lui  bărbati-miu, Costel ( a văzut și el cum îi faci ochi galeși, cică dai ochii peste cap și fluturi din gene; fă, nu se face așa ceva, e bărbatul soră-tii!), nu știe, nu-i spui, vreau să fie surpriză, îi aduce moșul, de la promotii, Home Cinema Samsung HT-J7750W 3D Smart Bluray. Fata mea, se plângea ca unul mic, că el vrea cinema acasă, la noi, cu imagine mai bună, și să moară de ciudă vecinul Dan, că are și ăla ceva, dar nu-i așa performant. N-am idee de ce bărbații  măsoară totul! O fi ceva ancestral, nu crezi?
Am înclinat din cap, fără să comentez la paranteza făcută cum că îmi dau ochii peste cap când îl văd pe gogoașă de cumnată-miu.
Se sucea de pe un picior pe altul, sorbea din ceașca albă de porțelan, apoi butona scurt pe smartphone-ul ce-mi luase ochii. Sări brusc apucată parcă de streche:
-Fă, tocmai ce mi-a dat curierul mesaj că-i la bloc și eu stau și pierd timpul cu tine! Plec!
Apoi se întoarce  și pe un ton serios adaugă:
-E musai să te măriți, serios! Nu te uitiți la tine? Ești deja bătrână, invidioasă și parcă și riduri ți-au apărut la ochi! Nici babele nu te mai mărită! Costel mi-a zis și că ești prea slabă, să știi că lui îi place o femeie să fie așa, femeie, să aibă niște carne pe ea, nu oase doar!
I-am făcut cu mâna să iasă și să mă scutească, nici n-am condus-o, eram obișnuită cu aiurelile ei, dar mi-am promis un cadou sub bradul de Crăciun de anul ăsta:

Smartphone One Plus 2 64Gb Negru de la OnePlus. 

Leave a Reply

Required fields are marked *.