Profeta

din Lumea de dincolo de vise

bf15header

Vinerea Bloggerilor 2015 și Moș Vasile

| 0 comments

– Ano! Fă, n-auzi? Învârți capul ăla de zici că ești la tenis pe Eurosport! Simona Halep, nu alta! Fă, mă vezi? Io-s, Vasile, vecinu! Ce te hlizești ca proasta-n păpușoi? Vino să mă ajuți cu telefonul ăsta că vreau să-l sun pe Fane, să-mi aducă niște pâine deseară când vine cu rata de 8 și jumate, și nu știu de ce, dar nu merge aparatul ista, fă! E nou.
Ana se uită voit cu un ochi sașiu la Vasile, moșul ce-o ține pe tanti Gafița, mătușa maică-sii, blestemă în gând clipa când a apucat-o vorbitul cu Ilie la telefon, taman în grădina de lângă casa lui Vasile și apucă telefonul proaspătului octogenar, cu o mină ușor scârbită. Ochii îi ies însă din orbite aproape imediat la vederea telefonului, un Allview V2 Viper.
-De unde ai, bre, telefonul ăsta? L-ai șutit de pe undeva?
-Taci, fă, proasto! Cum să fur? Mi l-a adus Fane cadou de ziua mea, dar știi că-mi pare rău de el?
-Cum așa, bre? Ana se uită la moșul cu părul alb vâlvoi, cu ochii albaștri vioi și cu laptopul așezat alături pe banca din curte. Ce faci acolo, moș Vasile?  Laptopul era deschis și sus era scris cu litere mari, frumos colorate, BlogAwards. apoi o bandă neagră pe care scria Vinerea % Bloggerilor, Ediția 2015. Se uită crucită la felul cum îi umblă degetele pe tastatură bătrânului. Se întreabă pe ea însăși, oare de când moșii știu să folosească laptopul?
-Iote, scriu, Ană! Scriu, că mereu mi-a plăcut asta. Ia, întreab-o pe măta-mare ce scrisori făceam eu din armată, plângeau muierile pe șanț ca după bărbați când plecau pe front! Acum am un blog ”www.gânduridețăran.ro” și particip uneori la concursuri pentru bloggeri. Știi ce înseamnă asta?
-Adică matale ești blogger!
 Ce înseamnă blogger n-are idee, dar nici nu vrea să recunoască. Doar nu-i proastă! Face o cruce largă, dându-și tot talentul de care e în stare, își scuipă apoi în sân ca după poza necuratului și pipăie telefonul șmecher. Tocmai ce și-a trasat deja o idee cum că bătrânul e senil și vorbește prostii cu grămada. Nu-i treaba ei, își spune în gând, dar o roade curiozitatea și-l întreabă:
-De ce-ți pare rău că l-ai primit, bre?  Îi restituie smartphone-ul. Vezi că nu-l deblocaseși ca să apelezi! De aia nu mergea.
– Asta era? Multumesc pentru ajutor, nepoată! De ce-mi pare rău? Pentru că a apărut acum o nouă campanie pentru bloggeri, Vinerea Bloggerilor, pe platforma BlogAwards, iar premiul cel mare este un smartphone  Allview V2 Viper, îl câștig la sigur, așa că mă întreb ce fac acum cu două, fă?
Ana îl privește straniu pe moșul care scrie de zor pe laptop chiar în timp ce vorbește cu ea. Se uită și ea pe monitorul pe care scrie cu litere mari, frumoase, BlogAwards, și se minunează cât de multe lucruri există pe lumea asta și de care ea nu are deloc habar. Până la urmă nu are mai mult de 7 clase, ș-alea făcute cu chiu cu vai, că i s-a suit măritișul la cap și a abandonat școala.
-Și, ia zi, bre, blogul ăsta îți dă telefoane zici?
-Fă, Ano, eu le câștig dacă scriu frumos, corect, interesant, despre diverse subiecte. Pe BlogAwards am întâlnit o grămadă de oameni frumoși la minte, bloggeri ca și mine, ne întrecem unii cu ceilalți și cel mai bun câștigă. Vinerea Bloggerilor 2015 vine cu campanii extrem de interesante anul acesta, Și anul trecut am participat.
-Ș-ai câștigat ceva?
-Bani, produse, vouchere! Moș Vasile îi face cu ochiul șmecheros.
Ana nu știe ce-s alea vouchere și crede sincer că nici moșul nu prea știe ce vorbește. Dă din mână a pagubă, îi dă telefonul înapoi și dă să plece. Se întoarce brusc:
-Moș Vasile, dacă-l câștigi, dă-mi-l mie, bre! Tot îți pare rău că vei avea două!
Râde Vasile, dar îi plac ochii luminoși ai fetei, părul ei bălai, se uită cu blândețe la ea și îi promite că premiul va fi al ei dacă merge la școală să facă și clasa a VIII-a.
-Bre, dar sunt femeie măritată acum! Ce-o zice lumea?
-Anuță, tată, vrei telefonul, mai faci o clasă, nu-l vrei, găsesc eu ce să fac cu el!

Leave a Reply

Required fields are marked *.