Profeta

din Lumea de dincolo de vise

mihai_vasilescu_mandru_roman1

Nu sunt iobagul nimănui! Sunt un român mândru!

| 2 Comments

Pentru că sunt și am fost mereu împotriva curentelor de orice fel ar fi ele, pentru că sunt eternul Gică Contra și pentru că nu reușesc să înțeleg eterna încăpățânare a oamenilor de a fi oaia perfectă într-o turmă cu număr nedefinit, evident că sunt absolut paralizată de ”schimbarea” produsă și explicată de tot felul de panarame ale așa-zisei societăți civile românești, iar termenul impertinent îl mențin inclusiv asupra acestei clase politice postdecembriste.
Nu că mă bulversează prea mult sau că sunt o fană declarată sau nu a celebrului Victor Viorel ( îmi plăcea cum sublinia nea Papleacă ăla ce ne fu președinte), dar actualitatea politică a zilelor noastre mă obosește, plictisește și mă indispune teribil, aproape la fel de mult ca un discurs al lui KWJ, neamțul nostru proclamat peste noapte președintele unui popor de retarzi nativi, din rândul cărora din păcate fac parte. Români de pretutindeni reveniți în țară, vă rog, stați voi aici și trăiți cu banii care ne sunt luați periodic de o gașcă de țânțari ce ne inoculează din când în când un virus brutal numit ”Taci și-nghite, iobagule!”.

Eu iobag nu mă simt pentru că-s Gică, cum am mai zis, dar asta nu înseamnă că sunt altceva. Faptul că nu recunoști ce ești, nu face ca realitatea să fie alta. Ridic din umeri, mă enervez că suntem o gașcă de oi tâmpite cu chiloți rupți în fund de foame, dar cu facebook pe care-l accesăm încă de la prima oră ca nu cumva să ne caute cine știe ce altă oaie înfometată sau vreun porc care guiță de vreo cinci zile că n-are lături în cocină. Cu ce naiba să ne distrăm, noi, poporul? Pâine și circ! Iar fraierii ovaționează.
Știți ce m-a speriat cel mai tare? Prostia imensă! Da, acum voi primi câteva bobârnace în nas, unii vor spune că sunt lipsită de compasiune, că nu trebuie să mă leg de lucruri sfinte, dar ”Colectiv”-ul ăla a fost doar pentru a demonstra că oamenii sunt o gașcă de neanderthalieni care aleargă cu bâta să lovească la întâmplare, nu contează pe cine sau ce, numai să nimerească. În loc să pricepeți, români cretini, că schimbarea înseamnă să respectați regulile, să fiți omenoși, să arătați simpatie și empatie, nu să puneți poze pe facebook cu steagul francez sau imagini cu cadavrele arse de la Colectiv sau să ieșiți în stradă urlând că idioții ceea ce vă pun alții să ziceți, mai bine ați gândi două minute și v-ați culca vreo 2 zile să vă odihniți creierul de la atâta muncă grea.
Schimbarea înseamnă să treci la un alt nivel, mai bun, mai uman, educativ, este un lucru pozitiv, nu înseamnă să ieși în stradă să răstorni guverne pentru că așa îți cer americanii fără ca nici măcar să-ți dai seama că răstorni un guvern care a adus România pe plus în domeniul economic. Tâmpiți ce sunteți! Așa au ajuns și comuniștii la putere, din cauza unor verze ca cele pe care le dețin gâturile voastre!
Ce mă sperie este faptul că tinerii aceștia de 20 de ani vor schimbare, dar ei sunt o categorie socială absolut compromisă mental. Da, generalizez, și da, știu că există și excepții, sunt oameni care mai citesc o carte, care mai au o cultură generală, care dacă au făcut o facultate nu oracăie pe facebook cunoștințe de tot felul și nu pun la punct nu știu ce idiot care a îndrăznit și el să nu fie de acord cu PSD-ul, sau cu PMP-ul, sau PNL-ul sau cu toți, pentru că până la urmă ei se pupă, se  cer în căsătorie, se-mpuiesc, iar rezultatul este cel de azi: haos, cretinism, prostie la rang de cinste, frica de a nu fi prins când dai mită, frica ca din cauza televiziunii să nu cumva să nu mai primești mită. Acum câteva săptămâni am realizat că istoria nu este altceva decât o mare scârbă, una care ne arată cu degetul greșelile și care râde ca o nebună când vede că le repetăm.
Iar eu am obosit să muncesc la câmp, să dau cu sapa de dimineața până seara, am obosit să aștept marea revoluție a sosirii extratereștrilor care ne vor elibera de materialism și ne vor purta pe valurile spiritualității și bla, bla, bla… Nu mai vreau să fi iobagul nimănui, așa că dacă vreți participare cetățenească, dacă vreți responsabilitate, atunci educați-vă oamenii care să-i educe pe cei mici, de la vârste fragede în așa fel încât să aibă loc vreo schimbare pentru generațiile viitoare. Și, fiți mândri, nația voastră de proști, mereu călcați în picioare de turci, de tătari, de maghiari, de germani, de ruși, de americani! Fiți mândri că sunteți români, luptați pentru cinste, arătați cu degetul necinstea, mita, corupția, luați măsuri când sunt încălcate regulile, luptați să vă schimbați voi și pe copiii voștri, nu ieșiți în stradă pentru că asta face vecinul că așa a auzit pe facebook că face țața Veta de la moară!
Dar Facebookul este cel care face revoluții, cel care vă dă trezirea de dimineață și ceasul de culcare, el este rațiunea voastră de a trăi, el vă urnește pe stradă, el vă dictează schimbarea, el este Domnul Dumnezeul vostru!  Așa că cel mai bine ar fi să spun un simplu ”Amin!” și să-nchid lumina.

2 Comments

  1. Si io sunt mandru, de dau pe-afara! Da, ce pacat ca nu-s ghiaur! Ia spune matale de ce ar trebui sa fiu asa mandru ca-s roman?! Sa fiu mandru ca parintii si bunicii mei au luptat pentru o natie de cretini? Si la ce le-a folosit? Toti oamenii mai destupati la minte pe care i-a produs tarisoara asta, intr-un anume moment al vietii cu obstinatie unii, cu tarie altii, in partea finala a vietii au avut regrete ca mamica lor i-a expulzat exact pe teritoriul nostru national! Si pot cita din memorie destule exemple. Si atunci de unde atata mandrie frateeee?!

  2. Fa un dus si-ti trece.

Leave a Reply

Required fields are marked *.