Profeta

din Lumea de dincolo de vise

cafea-cu-savoare-de-ganduri-dintre-toti-cei-care-v_8e09c9e9696f32

Bună dimineață cu avertisment!

| 0 comments

O ceașcă de cafea aburindă aruncă miresme îmbietoare, iar eu sar din pat abandonând un vis stupid de plat. Unde sunt zombii de altădată, tancurile rusești și trupele de gherilă, unde au rămas alergările, cățărările abrupte și salturile cu parașutele inexistente?

O dimineață din care nu pot ieși pentru că am visat aiureli. Așa că ameninț cerul cu pumnul mic, arunc săgeți din ochi oricui mi se pune-n cale și trag fără focuri de avertisment. Hmm! Mi-am zis ușor iritată: Ce zi urâtă se preconizează!
Acum aștept să se desfășoare. Iar Soarele aruncă raze pe fereastră, pare cald afară, dar nu ies. De dincolo de gard apar șerpii… Sunt negri, mari, cu capete lunguiețe și sâsâie înfiorător. Ce treabă au și ăștia? Freacă menta toată ziua, fără scop, fără chef, fără niciun optimism. A observat careva ce plictisitor e să fii șarpe?
Aud zgomot.
Motanul miaună să-l primesc în casă, dar nu vreau, am chef să-l pedepsesc cumva. Doarme toată ziua, visează, dă din picioarele scurte și coada i se zbate parcă a râs. Ce-o visa, nu știu, dar pare cumva fain pentru că atunci când se trezește miaună ușor, mă linge pe mână și o taie la farfuria cu mâncare!
Nu intră azi!
Am hotărât și m-am baricadat în casă să nu-i aud miorlăiala enervantă. M-am trezit cu fața la cearceaf, așa că să nu mă înțepe careva pentru că iau foc.

Leave a Reply

Required fields are marked *.