Profeta

din Lumea de dincolo de vise

jocul-cu-margele-perle-si-cristale-6604293

Nunta visurilor mele

| 0 comments

-Vreau, vreau să fiu o mireasă cum nu s-a mai văzut pe lumea asta! O mireasă de povești, cu o crinolină de dantelă, cu trenă lungă, cu mănuși albe, diafane, lungi până la cot, cu un voal plin de trandafiri albi și cu un buchet de flori care să rămână pentru totdeauna în mintea celor care-l vor privi…                             Lansarea colectiei 2016 Nicole Fashion !
Matei mă privea ciudat, eram conștientă de acest lucru. Probabil îi păream nebună, ahtiată să mă mărit, iar întrebarea lui declanșase în mintea mea tot ceea ce înmagazinasem de mică în creieraș referitor la acest subiect. Până la urmă fusese o simplă întrebare adresată cu un scop precis, să știe ce cadou va trebui să-i cumpere miresei prietenului său, la nunta căruia urma să meargă ( nici măcar cu mine, ne cunoșteam de când lumea, dar nu fusesem niciodată mai mult decât prieteni). De unde și până unde, mă trezisem să-i povestesc un astfel de lucru, de altfel pe care nu îl povestisem niciodată nici celei mai bune amice? (”vârsta, maică!”, cum ar spune o bună prietenă).
Dar el a  înclinat ușor din cap și mi-a făcut semn să continui, așa că am închis ochii, să nu uit niciun detaliu și i-am povestit întregul scenariu, întreruptă pe alocuri de el.
-Va fi o nuntă tradițională,  oficiată în biserica din sat de preotul care mă botezase, iar petrecerea va fi la cort, cu sarmale și mămăliguță, cu mujdei de usturoi și friptură de purcel, cu prăjituri și fursecuri făcute de bunica, trebuie neapărat să guști bunătatea aceea de plăcintă de mere cu aromă de scorțișoară, bate lejer orice tort pe care l-ai degustat în viața ta!  Iar eu voi avea o rochie de mireasă albă, cu părul prins în cosițe, cu flori de mac roșu în păr, cu niciun fel de bijuterie….
M-a întrerupt uimit:
-Nu spuneai că rochia va fi cu crinolină și cu dantelă, cu trenă lungă, cu un voal….
-Voalul îl voi păstra… M-am răzgândit asupra rochiei, mereu am gândit că o nuntă tradițională trebuie neapărat să se desfășoare cu o mireasă în costum popular sau ceva etno, vezi aici .
-O țărăncuță cu maci în părul prins în cosițe și un voal cu trandafiri…
Zâmbea amuzat în fața mea, ochii lui albaștri avea sclipiri jucăușe, părea ușor curios și probabil că nu auzise până atunci vreo fată care să-și expună planurile de nuntă cu așa ușurință, mai ales unele atât de …rurale.                                          Lumanare nunta 4
-Ce-ai spune de un buchet de mireasă cu trandafiri roșii și orhidee lungi care să cadă frumos pe poalele rochiei? a continuat el și am rămas pentru o secundă blocată.
-Nicidecum! am replicat fără drept de apel. Trandafirii și orhideele cu o rochie de mireasă tradițională nu merg sub nicio formă. Ce idee! Va fi un buchet de mireasă inedit, cu maci roșii, cale albe și o panglică verde de culoarea smaraldului. O să mi-l fac singură, știu exact modelul, nici nu aș accepta altceva. Iar pe mese vreau să fie aranjamente florale  cu aceeași temă rurală, cu margarete, cale și maci, iar buchetele domnișoarelor de onoare vor fi formate din….
-…maci, cale și margarete, legate cu o panglică verde smarald!
-Exact!
L-am privit ușor uimită de faptul că mă asculta atent și că părea chiar curios de ce va urma. A făcut același semn scurt de a continua.
-Poate te întrebi ce mi-ar plăcea să ascult la propria-mi nuntă! Orice gen de muzică, chiar orice, să le placă tuturor, să se distreze, să danseze, să chiuie și să strige de bucurie, să-și amintească cu drag de noi și de momentul nostru de aur. Oaspeții să fie îmbrăcați în costume populare, cu fote și ițari, cu broboade și opinci, încărcate cu gânduri curate și cu modestie.
Am tăcut puțin jenată. Ochii lui mă urmăreau și mi-am cerut scuze pentru momentul respectiv, iar ceea ce a urmat m-a uimit în totalitate. A izbucnit într-un râs zglobiu, plin de prospețime:
-Ce e? am întrebat timidă, cu ochii lăsați în jos.
-Nimic, mă gândeam că mai ai nevoie de un singur lucru pentru ca nunta ta de vis să aibă loc.
-Care? am întrebat curioasă de răspuns.
-Mirele?
Am râs la rândul meu, am dat din mână ușor a pagubă, am ridicat din umeri și am tăcut.
-Cine m-ar cere pe mine de nevastă? am zis cu voce tare.

-Dar tu ce-ai ? Ești slută, sașie, ciungă? Uite, te-aș cere eu, facem nuntă? Bunică-mea s-ar băga la jumulit găinile și făcut poale-n brâu dacă asta m-ar aduce acasă cu nevastă și ar mai trăi să vadă și ea strănepoții, oful ei, cică nu poate pleca din lumea asta până nu leagănă și pe Vasilică ( musai să-l cheme așa, altfel nu se poate!). Cumpăr lumânări de nuntă?
 Am făcut o pauză privindu-l pentru prima dată cu atenție. Mă uitam în jurul nostru, o terasă banală, un prieten de-o viață, soarele puțin tomnatic, nicio cerere în genunchi, exact cum îmi imaginasem momentul acesta. Am râs amuzată de moment, i-am strâns mâna și l-am sărutat pe obraz, dar nunta visurilor mele nu avea încă un chip de ginerică pe care  știu că trebuie neapărat să-l iubesc la nebunie și să fie….
-Tractorist? întrebă bufnindu-l râsul pe Matei.
-Râzi de visul meu? m-am bosumflat și m-am ridicat de la masă. Așa-mi trebuie dacă gândesc cu voce tare!
-Deloc, te rog, nu te ridica. Nu glumeam înainte cu cererea mea,  mi-ar plăcea să mă iei în considerare ca pretendent la mâna ta și ca un om care îți împărtășește ideile despre nunta de vis. Apropo, vrei să mă însoțești la nunta prietenei mele? Ar fi o primă ieșire oficială a unor viitori îndrăgostiți.
-Și dacă nu ne vom îndrăgosti?
-Imposibil, draga mea, bunica mi-a zis clar că femeia perfectă pentru mine este cea îndrăgostită de maci. Mi-a spus să nu las să-mi scape vreodată din mână o femeie care iubește macii, sunt  persoane sincere, pătimașe, frumoase și roșcate… Ce zici, încercăm să punem în practică nunta visurilor noastre?

Leave a Reply

Required fields are marked *.