Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo-klador

Geamul termopan- barieră în calea zgomotului

| 1 Comment

În ziua de astăzi ne confruntăm cu o problemă din ce în ce mai mare, mă refer la poluarea fonică. Totul în jurul nostru este zgomot. Poate că societatea de astăzi este una gălăgioasă prin definiție, dar ce te faci când tu, un simplu individ care locuiește și își duce existența în mijlocul unui oraș, nu ești dispus să pierzi clipele de liniște de acasă, departe de serviciul stresant, de strigătele străzii, de claxoanele mașinilor. Acumulezi o grămadă de nervi, când obosit revii în spațiul intim al casei tale și auzi în continuare realitatea de afară. În loc de liniște , apartamentul devine un mic stadion cu o grămadă de suporteri care mai de care înzestrați cu tot felul de vuvuzele.  Iar poluarea fonică devine absolut o problemă existențială când stai lângă o gară, aeroport, lângă vreo discotecă sau vreun bar estival.

Eu am rezolvat această neplăcere cotidiană  prin schimbarea geamurilor apartamentului meu. Reducerea zgomotului din exterior este un beneficiul real pentru confortul personal, spațiul este unul mult mai izolat ca înainte. Termopanul devine o barieră în calea zgomotului, pur și simplu nu lasă să treacă niciun decibel, iar stresul se reduce considerabil, din momentul în care intri în apartament, tot ce este afară rămâne afară!  Cred că nu aveți idee cum e să dormi, în sfârșit, într-o liniște deplină, fără să auzi nici musca, cum se spune!
Așadar mi-am achiziționat termopane pentru balcon, ferestre, dar și pentru ușile de interior, produse de o calitate ireproșabilă, de care sunt foarte mulțumită, mai ales că am putut să-mi aleg culoarea dorită, tamplarie pvc , în cazul acesteia prefer un aspect de lemn structurat,  pot să spun că am fost extrem de entuziasmată în ceea ce o privește pentru că datorită laminării cu o folie specială se realizează o imagine vizuală foarte interesantă, pe care nu am mai văzut-o până acum, iar clasa de izolare fonică este 4, adică foarte bună.  Aici este întreaga șmecherie, tâmplăria pvc, pentru că, în caz că nu știați, prin această zonă pătrunde 90 % din zgomotul de afară, deci ea este piesa de rezistență a geamului termopan și cea care îți răspunde cu succes la întrebarea ” Cum mă protejează geamul termopan de poluare fonică?”.
Sfatul meu, dacă locuiești mai ales într-o zonă urbană, este acela de a schimba obligatoriu geamurile clasice cu termopan, pentru că oferă protecție eficientă la zgomot, iar dacă locuiești într-o zonă rurală (am casă la țară, ador să ascult ciripitul păsărilor, doar  dacă nu se apucă cocoșul să cânte la ora 5 și să-mi dea trezirea de parcă e ceasul de dimineață care mă anunță că trebuie să plec la serviciu!), termopanul este la fel de eficient, garantează că vacanța ta rămâne una relaxantă, lipsită de zgomotele care te-ar putea irita și ți-ar afecta liniștea mult dorită.

One Comment

  1. Si eu mi-am pus termopan la tara. Zgomotele de fond nu se mai aud deloc. E o magie a vremurilor noastre…cum le-ai spus tu stresante

Leave a Reply

Required fields are marked *.