Profeta

din Lumea de dincolo de vise

preturi-anunturi-ziare-1

Proprietate de vânzare

| 0 comments

De câteva săptămâni mă tot gândeam cum să dau sfoară-n țară că-mi vând Conacul. Pentru prieteni și cunoscuți, Conacul e numele de botez al căsuței mele dragi, o mică proprietate cochetă și plină de parfum de trandafiri roșii ca focul care-i acoperă fațada și care-i dă un aer interbelic și plin de romantism.
De ce o vând? Pentru că nu mai am timp să mă ocup de ea, mă aflu la câteva mii de kilometri depărtare, iar Conacul s-ar degrada abandonat pe plaiurile mioritice. Înseamnă mult prea mult pentru mine ca să nu am grijă de mica căsuță! Amintiri din copilărie, aromă de iubire și de gogoși cu dulceață de salcâm și veri pline de raze fierbinți și de stropi de apă care săreau în toate părțile când ne aruncam în apa râului din spatele căsuței… Off, deci a înțeles toată lumea ce efect are pentru mine vânzarea acestui mic paradis al meu! Clești mici îmi strâng parcă inima.
Am făcut o reuniune de gașca și mi-am întrebat amicii dacă dorește cineva să cumpere prin țară o căsuță de vis, dar toți au ridicat din umeri. Depărtarea  e copleșitoare, ce rost ar fi avut să achiziționeze o proprietate la o asemenea distanță? Am dat înțelegătoare din cap, nu pot să nu recunosc că dintre ei nu ar fi avut cine să beneficieze de plăcerile liniștii și aerului curat din țărișoara noastră natală, toți eram legați de serviciul din străinătate, de casele noastre de aici, de o altă viață.
Ce să fac? Am întrebat pe soră-mea, pe o verișoară, pe prietena mea cea mai bună, apoi pe prieteni diverși, colegi de serviciu. Unii au ridicat din umeri, alții au promis că mai întreabă și ei altă lume, până când unul dintre ei a râs amuzat de întrebarea mea:

-Simplu! Dacă vrei să găsești prețul corect, să faci comparații, să găsești clienți, trebuie neapărat să te adresezi unui specialist, un agent de imobiliare, doar el trebuie să știe cel mai bine cu ce se mănâncă!
Isteț omul meu, n-am ce zice, dar unde găsesc eu agenți imobiliari din județul Botoșani, tocmai în Noua Zeelandă?  Am ridicat din umeri, dar n-am părăsit ideea amicului, așa că am intrat frumos pe internet și m-am apucat de făcut cercetări cu o asiduitate demnă de un detectiv american din filmele de odinioară. Așa am dat peste un site foarte ușor de folosit pentru un necunoscător ca mine, în domeniul publicării anunțurilor în ziare. Și, am strigat precum Arhimede: Evrika! Da, așa e, găsisem rezolvarea și nu era nevoie să vorbesc cu cine știe ce agent imobiliar de prin Moldova lui Ștefan cel Mare! Un anunț la ziar îmi rezolva mica mea dorință de  a vinde Conacul, rapid și fără niciun fel de bătaie de cap. Totul era să înțeleg cum pot să dau un astfel de anunț în ziare.
Așadar mă apuc de lucru. Intru pe preturi anunturi ziare, curioasă și nerăbdătoare, și trec la a face comparații ținând cont de prețurile la anunțurile de mică publicitate  de la cele mai mari agenții de specialitate. Mi-am dat seama imediat că oferta de publicații include marile ziare naționale, dar și locale, am reușit singură să calculez un preț aproximativ al anunțului și apoi l-am publicat exact pe site-urile agențiilor. Un preț pentru anunt in evenimentul m-a convins: de la 0,69 lei pe cuvânt.

Nu pot spune că sar în sus de bucurie că vând Conacul, poate chiar mi-am dorit nici să nu-mi sune telefonul ca să-mi aducă vreun posibil cumpărător! Cu toate acestea, sufletul meu știe că cineva, undeva, există acolo, gata să citească anunțul meu de la mica publicitate, gata să devină proprietarul cu acte depline al căsuței.
Ce spuneam? Sună telefonul…
-În legătură cu anunțul dumneavoastră de la mica publicitate, vă rog! Aveți o proprietate de vânzare și sunt interesat să o cumpăr!
 Ce rapid au sunat! Adevărul e că anunțurile astea găsesc imediat un cumpărător pentru orice produs s-ar vinde. Off, nici nu știu ce să fac, să mă bucur sau să plâng?

Leave a Reply

Required fields are marked *.