Profeta

din Lumea de dincolo de vise

azi-am-pictat-ziua-cu-raze-de-soare_0ea8e1ae46b5ae

Soare, vă rog!

| 0 comments

Astăzi îmi încerc norocul. Îmi iau sandalele, rochița de plajă și fug cât mă țin picioarele pe câmpul din spatele casei. La fel ca în copilărie, când viața era lipsită de griji, când respiram dragostea mamei, când gândurile nu puteau să-mi fie decât pure.
Am obosit la un moment dat. De, vârsta! Dar soarele n-a vrut să-mi fie partener, doar nori grei, urmați de stropi mari și reci. M-au udat și frigul mi s-a infiltrat în oase. Tremurul nu m-a părăsit până când am intrat în casă și m-am băgat sub duș. Apa caldă curgea lin, iar pe fereastră priveam acel gri intens, ploaia ce nu se-ndura să se oprească și plictisită mi-am zis că nici dansul în ploaie al indienilor apași nu vor aduce soarele pe tărâmul meu, așa că mi-am luat cartea și m-am tolănit în fotoliu la citit. Mai știu eu cât am citit? M-a luat somnul și am visat maci imenși, roșii, care mă apărau de stropi de ploaie cu petalele lor uriașe. Mături de vrăjitoare-mi invadau mintea și m-am trezit speriată de tunetele puternice ca de vară.
Pensula zăcea în același loc unde o părăsisem de cu seară, șevaletul stătea inert, iar culorile se uscaseră pe paletă. Un mac pe jumătate pictat și o margaretă fără frunze erau martori tăcuți ai propriei trăiri.

Leave a Reply

Required fields are marked *.