Profeta

din Lumea de dincolo de vise

FMI-Economia-a-crescut-dar-Romania-trebuie-sa-se-pregateasca-de-furtuna

Meteo – 4.05.2015

| 0 comments

Începe să mă pasioneze meteorologia. N-am nici cea mai mică idee cu ce mă îmbrac de la o zi la alta. M-am săturat să îmi iau haine groase, vreau să zburd în rochițe și săndăluțe. Oare când vine vara? Stau de ceva timp  ( cam de pe la ora 13.00) și aștept să apară soarele. E hoț. Apare, apoi intră repede în nori. Frigul e prezent doar când hoțomanul stă ascuns dincolo de nori, când își face apariția, căldura mă determină să caut urgent umbra. Ce naiba e asta? 

Nu despre asta vroiam să scriu, ci despre neputința oamenilor și isteria care-i apucă atunci când nu reușesc să-i rănească pe ceilalți. Ați văzut vreodată cum fețele oamenilor răi se transformă? Uneori îmi pare că niciodată nu am cunoscut cu adevărat persoanele respective. Nu e la fel ca vremea? Schimbătoare…
Niciodată nu m-au interesat cei din jurul meu, decât dacă mă privește o anumită problemă sau situație. Trec pe lângă oameni absentă, nici nu știu cu ce sunt îmbrăcați sau dacă au păr lung sau scurt. De ce? Uneori mă întreb dacă nu cumva această  atitudine pe care o am este una intenționată, nu cumva aș putea să o asociez cu răutatea de care vorbeam. Oare fața mea se transformă? Când anume ghimpele s-a strecurat în inima mea și am ajuns să îmi pese de cei din jur? Ridic din umeri. În felul acesta reușesc mereu să-mi alung gândurile rele. Șterg totul, persoane, fapte, și merg mai departe. De obicei răul este peste tot, iar binele învinge pentru că nu există altă posibilitate. Ca în povești. Acele povești cu zâne și prințese, cu regi și feți-frumoși.

Leave a Reply

Required fields are marked *.