Profeta

din Lumea de dincolo de vise

coartco

Beneficiile profilelor ornamentale CoArtCo

| 10 Comments

În următoarele rânduri vreau să vă prezint beneficiile profilelor ornamentale CoArtCo. Nu vreau să mă erijez în profesionistă în acest domeniu, mă declar mai degrabă o persoană absolut normală care s-a lovit de o problemă apărută în viața ei cu ocazia renovării casei lăsată moștenire de bunici.

Toată povestea a început vara trecută când am dat o raită la casa de la țară într-un weekend însorit în căutare de iarbă verde, de flori parfumate, de aer curat și de stele. Încă de la intrare am rămas șocată când am văzut plafonul casei ce zăcea pe podea, șiroaiele de apă ce înmuiaseră pereții, mobila mucegăită și câteva geamuri sparte. Recunosc că nu am dat prea mare importanță clădirii, un fost conac boieresc, proprietate a unui stră-străbunic din familia veche a Movileștilor. În primul rând, am casa mea la oraș cu toate comoditățile epocii în care trăim și, în al doilea rând, nu mă încânta perspectiva întreținerii unei vechituri renovată cu lipsă de profesionalism pe vremea comuniștilor, fără să se țină cont de stilul arhitectural, de profilele ornamentale, etc.
Conacul, cum alint clădirea de la țară, nu a mai suferit vreo reparație sau vreo îmbunătățire de cel puțin 35 de ani. Oricine știe că o casă trebuie permanent pusă la punct altfel se degradează treptat! Peisajul apocaliptic care mi se desfășura în fața ochilor m-a determinat să rememorez brusc vremurile copilăriei. Mușcatele colorate stăteau cuminți la ferestre, perdelele albe se mișcau delicat în bătaia vântului, iar masa de oaspeți din camera de zi, în jurul căreia ne adunam altădată părinți, copii și nepoți, stătea acum abia sprijinită de peretele mucegăit. Părea o imagine de după război și atunci m-am hotărât să-i redau viața și strălucirea de altă dată.
O echipă de specialiști a fost angajată pe termen lung și s-a ocupat de reparații pe îndelete. Pentru că am dorit pe cât se poate revenirea la stilul arhitectural propriu, de dinainte de intervenția anterioara am apelat la serviciile unui arhitect pus la dispoziția mea de firma CoArtCo, o firma pe care o alesesem deloc întâmplător să îmi facă un proiect complet de design pentru fațadă. Un prieten de-al meu mi-o recomandase să-mi realizez profilele de exterior precizându-mi beneficiile profilelor ornamentale în cazul meu. Am intrat pe siteul lor și mi-am ales modelul preferat din kiturile de prezentare, apoi am trimis dimensiunile necesare și am așteptat curierul.

Profilele ornamentale sunt realizate din polistiren A 200 și sunt grunduite în două straturi cu o rășină grunjoasă, care le oferă o rezistentă foarte ridicată pe timp îndelungat. E obligatoriu sa iei în calcul aceste lucruri mai ales că țara noastră se află situată în zona climei temperat continentală ce aduce variații de temperatură de la iarnă la vară, care pot afecta inclusiv clădirile. Un adevărat beneficiu îl aduce această rășină iar clientul, recte eu, se bucură de o investiție de valoare.
Pentru că de felul meu sunt o persoană tipicară nu am putut să mă abțin să cercetez mai pe îndelete profilele ornamentale de pe CoArtCo și am vizitat showroom-ul CoArtCo din București de pe strada Miron Costin nr. 20, sector 1. Știți ce am aflat?  Că toate profilele CoArtCo sunt produse în România, că sunt realizate la comandă la proporțiile ideale să nu apară cumva prea mici sau prea mari.  Mă gândeam speriată cum ar fi să mă trezesc cu fațada Conacului plină de profile ornamentale mici evident nepotrivite, mai ales că această clădire este una cu personalitate, cu timbru istoric.
O echipă de montatori specializați au reușit să realizeze montajul corect, îngrijit și curat, ținând cont de standardele din domeniu. Cine crede că montarea profilelor ornamentale sau a panourilor de fațadă este ușoară, să știți că se înșeală grav! Trebuie neapărat ca cel care face aceste lucruri să aibă solide cunoștințe de geometrie, de calcul matematic, să aibă experiență în acest domeniu și să fie atent la detalii. Toată lumea știe cât de ușor este să strici din neștiință, așa încât cel mai bine este să lași specialiștii să se ocupe: CoArtCo este răspunsul în domeniul finisajelor de lux.

La finalul lucrării, Conacul, aflat pe o ridicătură de pământ chiar la intrarea în sat arăta măiestria CoArtCo în realizarea unei opere de artă desăvârșită. Privind-o, realizez că nu aș fi reușit să găsesc profilele ornamentale perfecte fără ajutorul lor. Când te gândești că tot ce am avut de făcut a fost să le trimit poze cu profilele dorite iar ei mi le-au produs la comandă!
Dacă sunteți interesați de aceste aspecte care pun în valoare clădirile dându-le strălucire și viață, nu ezitați și vizitați site-ul CoArtCo și comandați Profile Personalizate. Vă garantez că aici veți găsi bun gust, calitate, servicii ireproșabile, respectarea standardelor pentru protejarea mediului înconjurător și niciun produs al lor nu afectează sănătatea oamenilor!

10 Comments

  1. arata foarte bine

  2. Asa este, sunt impresionante chiar.

  3. O alegere inspirata! Profilele ornamentale imbraca si personalizeaza orice tip de locuinta. Am luat si eu in calcul posibiliatea de a le folosi la urmatoarea reparatie.

  4. Eu imi construiesc o casa si mi-ar placea sa arate pe exterior ca basoreliefurile din perioada Renașterii. Oare exista profile de genul asta?

  5. Sunt sigura ca daca vorbesti cu specialistii CoArtCo, totul se va rezolva, Marius!

  6. Eu m-am chinuit sa fac profilele din ciment. Daca știam ca exista tipul asta de profile scapam de foarte multă munca si timp pierdut. Bine de știut la următoarele renovări!

  7. Am intrat pe pagina lor, sunt impresionate profilele, cand imi ridic casa voi apela la ei.

  8. Foarte interesant articolul!

  9. Nu știam ca exista asa ceva. Chiar ma interesează soluția propusă de tine.

Leave a Reply

Required fields are marked *.