Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo-el-torito

Descoperă bucătăria mexicană la El Torito

| 0 comments

Dacă aș fi întrebată care-i cel mai bun restaurant din București, răspunsul meu ar fi, fără să mai stau pe gânduri niciun minuțel, ”Restaurantul mexican El Torito”. Este o descoperire de dată recentă și pot spune că sunt iremediabil îndrăgostită de atmosfera primitoare, de veselia contagioasă, de mâncarea absolut fantastică, plină de arome de dincolo de ocean, de tradiția și sărbătorile pur mexicane.

Totul a început într-o sâmbătă seara, când am ajuns aici dintr-o întâmplare, alături de câțiva amici, care își doreau la fel ca și mine o evadare din cotidianul care parcă te apasă. Tocmai la timp pentru un eveniment extraordinar: un concert de zile mari ai îndrăgiților cântăreți Ana Maria Petre și Fredi Camacho. Toată lumea îi cunoaște de la televizor, iar vocile celor doi interpreți nu pot trece invizibile pe lângă nicio persoană cu puțină cultură muzicală. Muzica a fost live și spectacolul garantat.
Restaurantul are un design în linii rustice, totul e foarte colorat, vesel, iar lămpile în formă de soare denotă optimism  și bună dispoziție. Mesele au fost pline, râsete la cote maxime, glumele bune și toată lumea prezentă era foarte prietenoasă, ruptă de cotidianul care părea că se uită de dincolo de geamurile restaurantului nevenindu-i să creadă cum a fost abandonat de mușterii localului. Deviza restaurantului ”Mi casa es su casa” este una potrivită civilizației mexicane, care-și anunță prezența ca o pată de culoare pe străzile Bucureștiului. Și cum ai putea să nu profiți de ospitalitatea lui, atunci când te invită să te simți ca la tine acasă?
Am comandat specialitățile mexicane de care auzisem prin filme, la televizor, sau pe canalele cu tematică culinară, despre unele citisem prin cărți, despre altele îmi povestise o verișoară, călătoare înrăită, care ajunsese prin peregrinările sale inclusiv în Mexic, de unde se întorsese cu o grămadă de povești interesante și de fotografii cu mâncare, a cărei aromă părea că e gata să iasă din ele.
Meniul de la El Torito este foarte bogat, așa că am avut de unde alege. Mie mi-au plăcut quesadillas, ce conține tortilla, brânză și legume, și empanadas de pollo, niște pachețele de pui, absolut delicioase. Nu se spune degeaba că o mâncare se savurează pentru început cu ochiul și apoi cu papilele gustative!  Dacă mă întrebați cum sunt porțiile, vă răspund printr-un singur cuvânt: enorme! Toată lumea mănâncă pe săturate, ca la mama acasă. De la El Torito nimeni nu pleacă flămând, asta e cât se poate de sigur!

Și pentru că nu poți merge într-un restaurant mexican fără să guști celebra tequila, am stropit din belșug mâncarea cu această băutură cu care ne-am luat la întrecere, un concurs câștigat detașat de unul dintre amici, care și-a împărțit cu noi premiul câștigat: o farfurie imensă de tacos. Pot spune că mexicanii știu ce înseamnă mâncarea, se aseamănă cumva cu românii prin bogăția culinară, dar și a stării de petrecere pe care o pornesc la orice oră, indiferent de motiv. Viața e cel mai bun motiv de celebrare, eu așa cred!

Foarte distractive mi s-au părut și pălăriile acelea haioase, sombreros, pe care ni le-am pus pe cap, amuzându-ne și mimând că scoatem pistoale imaginare cu care ne războim cu diverse personaje imaginare de prin Mexicul de altă dată.
Vă mărturisesc că a fost cel mai tare chef de care am avut parte în ultimul timp. Petrecere în stil mexican, asta înseamnă restaurantul El Torito înainte de toate: mâncare gustoasă, spirit de aventură, băutură originală și ce e mai important, voioșie la maxim! Vă invit să vizitați pagina de Facebook a restaurantului ! Cine nu are timp să meargă la orice oră aici, există serviciul livrărilor la domiciliul clientului, nu ezitați să-l folosiți!

Leave a Reply

Required fields are marked *.