Profeta

din Lumea de dincolo de vise

descărcare

Un serial de văzut în familie: Tom și Jerry

| 0 comments

Ideea de a instala televizorul în livingul casei mi-a venit datorită unui eveniment neașteptat. Motivul a fost Boomerang, http://www.boomerang-tv.ro/, un canal de televiziune care a făcut întregii familii o surpriză grozavă schimbându-și grila de programe, introducând o grămadă de desene clasice.
Desenele animate ale copilăriei mele au devenit cele mai bune prietene, chiar ale întregii familii. Cine ar putea uita de Tom și Jerry, de șoricelul zglobiu și motanul ștrengar ce distrugeau în 5 minute o întreagă casă? Îmi amintesc cum priveam cu ochii măriți de plăcere, îi căscam gata  să iasă din orbite și râdeam cu gura până la urechi, fericiți că nici de data aceea Tom nu a reușit să-l prindă pe Jerry, încântați că dulăul reușea să-l salveze uneori pe șoricel din gheruțele motanului. Câtă veselie și câtă distracție pe toată familia! Noi, dar și părinții noștri, ne amuzam copios în cele 5 – 10 minute cât dura programul de desene animate la televizor, în vremurile regimului comunist.

Tom și Jerry ne-au apropiat, ne-au determinat să împărtășim în familie bucuria, râsetele, experiențe noi. N-am uitat de ei, așa că am decis că ai mei prichindei ar trebui să aibă și ei parte de astfel de momente în familie, iar ajutor mi-a devenit Boomerang, din acel moment transformat în canalul familiei noastre. Este locul care ne leagă, ne face să râdem cu gura până la urechi să zâmbim și să îi strângem în brațe pe cei mici, un loc care ne-a apropiat și ne-a unit mai mult.
– Tom și Jerry! Cele mai haioase animăluțe, mama,  așa e ?! Bunul nu vine la desene? întreabă cel mic.

 Am ridicat din umeri fără sa-i răspund. Oare tata s-ar mai delecta la vârsta lui cu Tom și Jerry? Am izbucnit în râs veselă când l-am zărit cu un castron mare de popcorn în pragul ușii, chiar pe tata. A spus cu un surâs ștrengar:
– Tom și Jerry fără Bunul? și ochii îi străluceau luminoși și albaștri ca un cer de vară, la fel ca în copilăria mea.
– Impooosibil! Așează-te lângă mine, Bunule! strigă Prințesica, fiica mea, roșie ca focul de la râs, întinzând mânuțele spre castronul plin de bunătăți.
Dacă ați privi pe furiș pe fereastra livingului nostru, ați observa pe canapeaua largă o familie fericită care privește de la mic până la mare pe celebrii Tom și Jerry.
Voi la ce desene animate vă uitați, dragii mei?

Leave a Reply

Required fields are marked *.