Profeta

din Lumea de dincolo de vise

03_pack_mockup_romantic_0

Cum poate transforma cotidianul unui cuplu un Cadou Romantic?

| 0 comments

Toamna trecuse parcă fulger alb prin viața noastră. Atâta rutină nu credeam că va interveni în doar cinci ani de la căsnicie! Pieriseră zilele frumoase în care ne plimbam îndrăgostiți prin parcul înflorit, eram doar noi doi și soarele minunat, restul omenirii dispăruse pe undeva sau pur și simplu nu existase niciodată. Doar noi doi!
Pieriseră și trandafirii roșii ca focul, atingerile pe furiș și râsul spontan care făceau să vibreze toate celulele corpului. Rămăseseră doar filmele pe care reușeam să le vizionăm la sfârșit de săptămână, mai mult obligație de cuplu decât dorință de a fi împreună. Priveam invidioasă protagonistele cu ochii lor galeși de îndrăgostite, la florile delicate pe care le primeau, la genele ce fluturau precum aripile de libelulă, la locurile exotice. Deodată am realizat că-mi lipseau atingerea cearceafurilor albe cu imprimeuri cu inimioare, mirosul de nou, de văpaie a iubirii, șampania spumoasă ce curgea aristocratic în cupele reci, acele cadouri romantice. Simțeam câte o lacrimă răutăcioasă care curgea, o ștergeam fără să fiu văzută și oftam. Cinci ani! Unde e oare iubirea noastră? Unde s-o fi rătăcit ea?
Au trecut sărbătorile de iarnă, altădată aglomerate, cu întrebări de genul ”unde-l facem anul ăsta?”, ”mergem cu X la Sinaia?”, etc. Acum nici n-au mai existat întrebări, pur și simplu am rămas acasă, să ne odihnim, El acuza mereu că este foarte obosit. Apoi viața a revenit la cursul normal, serviciu, mâncare, familie într-un cuvânt.
Recunosc că mi-am plâns de milă o perioadă, le-am invidiat pe fetele din filme care aveau parte de momente superbe datorită imaginației și atenției partenerilor lor, am tras ocheade răutăcioase tovarășului de cameră pentru că nu se ridica deloc la nivelul respectivilor și am așteptat să aibă loc o minune și cineva să-mi ghicească gândurile, iar romantismul și iubirea să apară din nou între noi doi. Cum acel ”cineva” se lăsa așteptat  de atâta timp, mi-am zis că e timpul să acționez de capul meu și să încerc o schimbare. În primul rând, eu trebuia să redevin fata de odinioară, spontană, plină de surprize, zglobie, cu zâmbetul mereu pe buze, gata de ștrengării. Ce-ar fi să pregătesc un cadou special? Cum să ne teleportăm din cotidianul nostru într-o lume a îndrăgostiților, a relaxării, în lumea în care stresul era inexistent? Privirea mi-a fost atrasă de un mesaj:
”Cu Vitabox e ușor să dăruiești fericire oamenilor din viața ta.”
Vitabox?
Câteva secunde nu am înțeles exact ce ar face Vitabox pentru noi doi, apoi am izbucnit în râs. Cât de simplu este totul!

L-am prins într-o dimineață de vineri, pe când pleca la serviciu și i-am zis ”Mergem la Sibiu în weekend, iubitule!”. Mi-a aruncat o privire ciudată, părea aproape speriat. N-a zis nimic. Și-a luat mănușile și cheile de la mașină și a deschis ușa. Nu am putut să nu remarc că părul îi albise la tâmple, că avea cearcăne și un ușor tremurat. A rostit încet: ”Am prea mult de lucru, iubito. Poate sâmbătă viitoare.” Am clătinat din cap a negație și am rămas fermă.
Am luat bagajele și l-am urcat ca pe cei mici în mașină. Stătea pe scaunul din dreapta, butona telefonul, răspundea uneori la el, dădea comenzi scurte. Apoi a urmat un gest care m-a șocat pe mine în primul rând, apoi pe el. Am deschis geamul mașinii, i-am smuls telefonul și  l-am aruncat într-o prăpastie ce se căsca lângă șosea, pe drumul dintre Nehoiu și Brașov. O oră a fost absolut nervos. Reproșuri exagerate. ”Oare viața ne-o ghidăm după telefon și serviciu? ”
Ne-am liniștit, iar orele au trecut rapid. Sibiul apărea superb în depărtare, oraș vechi și nou, medieval și modern, o îmbinare perfectă a istoriei și prezentului. Am oprit la Hilton și abia atunci am observat privirea lui. Mirată, puțin amuzată, o privire care-mi reamintea băiatul de odinioară de care mă îndrăgostisem nebunește.
”Ce-i asta? Unde mergem?”
”Un cadou romantic, iubitule!” am rostit cuvintele cu importanță de Moș Crăciun îmbrăcat sexy în fustă strâmtă și geacă de piele.
M-a sărutat lung și ochii ni s-au întâlnit iarăși, încărcați de aceeași dragoste care nu dispăruse de fapt niciodată, era acolo, fusese mereu, în ochii lui albaștri, în ochii mei verzi. Săgeți de Cupidon  mă străbăteau, probabil emoția momentului. L-am simțit brusc relaxat. Era iarăși studentul acela ștrengar, cu chica deasă, cu zâmbetul care dădea pe spate colegele, sigur pe el, vesel și gata să înceapă orice aventură.
M-a tras de mână pe scările hotelului și am intrat în camera spațioasă. Era timpul să regizez propriul meu film, iar eu să devin protagonista unor clipe romantice, gata să concurez cu brio pe actrițele superbe din filmele holywoodiene. Am atins cearceafurile albe peste care era așezată o cuvertură roșie și am început să râd veselă în timp ce i-am întins un pahar să-mi toarne șampania ce se odihnea în frapieră. ”Pari un clopoțel, iubito!” De când nu-mi mai spusese așa? Părea că trecuse o eternitate.
Am rămas unul lângă altul pe patul larg, bucurându-ne de atmosfera caldă, romantică. Mâinile ni se atingeau, iar amintiri comune ne făceau să râdem cu gura până la urechi. Ce înseamnă să faci altceva decât rutina! Oare unde fusesem noi doi? Pe unde rătăceau fata ștrengară care sărea în pat hohotind și băiatul cu ochi albaștri ca cerul de vară?
Fiorii iubirii reapăruseră gingași, dar la fel de solizi ca ghioceii primăvara. Au urmat sărutări și promisiunile unei vieți eterne în doi.
”Nu m-aș da jos din pat niciodată, draga mea! Doar tu să fii în el! rostea cuvintele ca un hoț, încet, șoptit, la ureche, părea alt om. Dispăruse stresul, agitația.
”Ba da, te vei da jos! Te invit la o cină romantică și mâine dimineață la centrul spa.”
S-a încruntat câteva minute. Părea supărat, ușor iritat, încât pe moment am crezut că atmosferă romantică dispăruse brusc.
”Ar fi trebuit să mă gândesc eu la acest cadou!”
Mi-am tras rochița neagră peste corp și părul desprins s-a așezat în cascade de râu peste umeri. Am făcut ștrengară din ochi: ”Data viitoare, invită-mă tu! Sunt o grămadă de cadouri online la Vitabox!”
Oricare dintre noi putem face un cadou persoanei iubite. Fetelor, nu așteptați doar pe El să le facă! Vitabox dă soluții romantice oricui.

Leave a Reply

Required fields are marked *.