Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo-femme-coquette

Bijuteriile zilei de 8 Martie

| 0 comments

O perioadă pe care o aștept cu nerăbdarea copilului este ziua de 8 Martie pentru că această zi reprezintă pentru mine primăvara cu tot ceea ce aduce ea: soare, căldură, flori, cer senin și fete frumoase și parfumate. Oare un bărbat așteaptă cu adevărat această zi? Ce poate să însemne pentru el această sărbătoare? Să zicem: cheltuială mare, o grămadă de timp în căutarea unui cadou perfect și cam atât. Pentru mine însă are o altă importanță, una care începe undeva, în adâncul inimii mele.
8 Martie este momentul cadourilor făcute din suflet, al micilor răsfățuri pentru fete, dar mai ales este clipa în care explodează ca un boboc de floare, fericirea și bucuria  de a trăi. Până la urmă ce înseamnă această zi dacă nu faptul că noi, bărbații, recunoaștem că misterul femeii există, că iubirea trebuie demonstrată inclusiv prin acele gesturi mici  pe care le facem cu ocazia acestei zile?

Din fragedă pruncie, maică-mea mi-a inoculat ideea că 8 martie trebuie să fie o zi pe care să nu o uit niciodată din simplul motiv că femeile din viața mea nu vor uita cu siguranță de faptul că nu le-am sărbătorit în această zi ce capătă pentru ele o importanță dusă la extrem. Până la urmă au o singură zi pe an a lor, așa că ar fi o primă greșeală să uit de acel buchețel de ghiocei, simbol nu numai al primăverii, ci parcă al întregului sex feminin, sau buchetul de trandafiri roșii ca focul pentru iubita sau soția mea, de mica cutiuță cu cerceii pe care un an întreg i-a dorit, dar pe care i-a așteptat cadou de la mine cu o nerăbdare de copil, poate să vadă dacă am reușit să-mi amintesc de o simplă dorință a ei.
Întotdeauna fac cadou femeilor din viața mea, bijuterii și flori. De ce? Pentru simplul fapt că sunt un tip politicos, educat, care dorește să stârnească zâmbetele și să culeagă sărutări dulci de la fetele ce-l înconjoară.
Niciodată nu am uitat-o pe maică-mea cu prilejul acestei zile. Doar ea este prima femeie din viața mea, ai cărei ochi albaștri ca două albăstrele nu i-aș putea uita niciodată în această viață sau în alta viitoare. Anul trecut i-am cumpărat un set frumos de argint cu pietre turcoaz care-i completează fantastic de bine întreaga atitudine. A fost atât de încântată încât am realizat încă o dată de ce această zi este importantă pentru mine: să mă încarc cu fericirea din ochii mamei mele, cu lacrimile ei de bucurie atunci când deschide mica cutiuță și cu obrajii ei, ca doi bujori de vară, îngropați în buchetul de flori imens plin de trandafiri și frezii, iriși și lalele. Soarbe parfumul lor cu nesaț, gândurile-i zboară și ochii, flori de nu-mă-uita, își aruncă roua dimineții plini de tandrețe. Ai putea să ratezi un astfel de moment?

Îmi place să ofer bijuterii, îmi par că se completează foarte bine cu femeia însăși, amândouă merg foarte bine împreună, ca și când au fost create special una pentru cealaltă. Anul acesta am ochit ceva superb pentru iubita mea soție: cercei din argint cu piatră din ametist. La început nu mă prea pricepeam la pietre și cercetând am aflat că fiecare pietricică prețioasă are o semnificație anume, ele se mulează pe fiecare personalitate a purtătoarei.
Ce înseamnă 8 Martie pentru mine dacă nu iubire, bucurie, zâmbete, gânduri bune și o grămadă de flori și cadouri pentru femeile pe care le iubesc cel mai mult? Pentru voi ce însemnătate are ziua de 8 Martie?

Leave a Reply

Required fields are marked *.