Profeta

din Lumea de dincolo de vise

descărcare

Șobolani și lume de șoareci

| 2 Comments

La un moment dat m-a trecut un gând să mă apuc de scris o carte. Credeam că am ceva important să transmit celorlalți și m-am așezat la birou și chiar am scris una. Apoi am mai scris una și uite așa de ceva timp tot scriu fără niciun scop. Nici nu îmi doresc să le public, nici nu vreau să le citească cineva.
Și atunci ce naiba tot scrii atât? Evident că e o întrebare cât se poate de pertinentă pe care mi-am adresat-o la un moment dat și al cărui răspuns l-am aflat după o aprofundată meditație de cinci minute: plictiseală. Sufăr de plictis.
Și de-aia scrii? Ridic din umeri după un ritual propriu atunci când în mintea mea apare o ușoară stare de confuzie, urmată de una de mirare și continui să scriu nu pentru a-mi demonstra veleități de scriitoare, pe care de altfel nici nu le am, ci pentru că plictiseala cronică poate ucide o persoana ca mine.
Cum sunt eu? Păi, să fiu sinceră cu mine însămi, sunt o persoană pe care nu mi-aș dori-o de prietenă, am prea multe probleme de atitudine, sunt teribil de irascibilă, mă înverzesc cât-ai zice ”pește” dacă simt că mă jignește ceva, sunt puțin narcisistă ( dacă cumva vă credeți buricul Pământului, am o vagă impresie că nu ați descoperit un eu mai puternic ca al meu), sunt sentimentală, mă apuc să bocesc poate și dornică de a-mi arăta latura ușor aplecată spre o deprimare cu gară finală spre depresie, uneori sunt fericită și zburd ca o vrăbiuță ore în șir, zile și săptămâni, iar de cele mai multe ori am o frică constantă de orice. Frica a devenit una perturbatoare pentru activitatea mea zilnică, mai ales că am ajuns încătușată într-o serie de fobii care mă miră inclusiv pe mine.
Trecând peste plângăceala mea de bebe și peste vremea care nu mă mulțumește ( repet, nu îmi doresc o încălzire banală a vremii, ci doresc ca sintagma ”România se topește!” să devină cât se poate de reală chiar și într-o zi de ianuarie. Ce-are? Pe cine ar deranja? Zău că pe mine, nu!), am realizat că înțeleg viața unui șoarece. Ați studiat vreodată șoarecii sau șobolanii? Sunt absolut fantastici…

2 Comments

  1. Decat carte, de ce nu mergi mai departe cu blogging-ul?! A mers!

    http://youtu.be/Q8degzjuFa4

  2. Mai departe? Catre ce?

Leave a Reply

Required fields are marked *.