Profeta

din Lumea de dincolo de vise

ti-ai-uitat-cheile-de-la-masina-in-autoturism-siretul-de-la-pantof-te-scoate-din-incurcatura-video-18440443

Frankenstein sau cum să-ți deschizi propria mașină fără cheie

| 4 Comments

Azi pății una de mi-a ajuns pentru toată ziua. Intru în mașină, la prima oră, ca omul, na, dornic să plece la serviciu sau, mă rog, după caz, la coafor. Încălzesc mașina o perioadă, apoi o opresc și las cheia în contact. Mai stau două minute pe afară, intru în casă să trag ultimele verificări înainte de plecare și revin la mașină. Dau să deschid portiera. Portiera nu vrea, ba chiar se încăpățânează să opună o rezistență destul de nesimțită. Las buza în jos a uimire. Ce naiba se întâmplă oare? Îmi pun o întrebare cât se poate de imbecilă, dar la care-mi răspund foarte repede: nebuna s-a închis singurică, iar eu n-am altă cheie de rezervă, așa că s-a lansat automat o altă întrebare absolut inevitabilă. Eu cum intru în mașină?

Da, am încercat alte chei de la mașini de aceeași marcă. Ioc. Nu merge pentru că nu-i Dacia lui tataia. Am ridicat din umeri, m-am enervat brusc și am decis ca ziua e compromisă. Reintru în casă, mă uit la celebrul Google și la ce trăznăi mai fac spărgătorii de mașini, pentru că vorba aia, dacă vrei să înveți ceva de calitate, înveți de la specialiști! Noroc că niște ruși isteți au pus pe youtube un filmuleț cu rezolvarea problemei. Bagi un șiret cu o buclă la mijloc pe lângă portieră și îți pui la punct o nouă meserie, aceea de a arunca lasoul și a prinde, a trage și iaca, a deschide minunea de mașină a secolului XXI.
Înainte de treaba asta am băgat la sârme prin portieră întredeschisă cu ajutorul unei șurubelnițe de zici că pregăteam pentru manevre pentru ultima dată stația orbitală Mir sau mă apucam să cos niște aripi lui Frankestein. Păcat, am zis, că nu am tras niște poze, numai că la nervii pe care îi aveam numai de selfie nu aveam eu chef.
într-un final a mers treaba rușilor ca unsă, portiera s-a deschis ca prin magie și am recuperat cheia buclucașă. Concluzia? Am decis să fac azi o cheie de rezervă, nu de alta, dar a fost destul de enervantă treaba. După ce am aflat minunea, am deschis mașina în 5 minute. Cât mi-a luat înainte să pun diverse tehnici la punct? O oră și jumătate. Mda! Ce să fac? Noroc cu internetul că dacă îți bați capul cu ideile, afli inclusiv cum îți spargi propria mașină.
Acu, ce să zic, Frank ( noua poreclă a rablei) ne-a făcut-o și p-asta. Sper să se cumințească și el, și eu!

4 Comments

  1. Inima ta o pot deschide la fel, sau trebuie obligatoriu cheie!? 😛

  2. Stiu incidentul,profa!Foarte amuzant…;))
    Roxana

  3. Inima mea? Inima mea are cheia la domnul sot! >))) Poti incerca sa o furi de la el si sa-ti faci o dublura >)))))

  4. Roxana, incidentul a fost de cascadorii rasului! >)))

Leave a Reply

Required fields are marked *.