Profeta

din Lumea de dincolo de vise

margele-fimo-flori

Pasta FIMO este imaginație

| 0 comments

Ultima mea găselniță în materie de relaxare cotidiană, după un serviciu obositor și o viață trepidantă, a fost pasta FIMO. Pare copilăresc ca o persoană de vârsta mea să se ocupe cu așa ceva? Nicidecum. Celor care vor să încerce această pastă, le garantez că ea le va trezi abilitățile artistice pe care nu știau că le mai au în dotare.

La început am folosit FIMO soft, o pastă pentru începători, mai moale, foarte fină, mătăsoasă și ușor de amestecat, iar culorile sunt vibrante, clare și atrăgătoare. Pentru o primă încercare nu mi-am folosit imaginația, de altfel destul de bogată, mi-am zis că cel mai bine ar fi să cercetez ideile altora pe internet, oarecum de frică să nu stric cumva ceva. Câte idei interesante naște mintea oamenilor! V-ați mira să vedeți câte frumuseți pot ieși din Fimo! Pentru că era în preajma zilelor de început de martie, mi-am zis că ar fi frumos să creez singură câteva minunății delicate, legate cu șnuruleț alb-roșu. Din mâinile mele au ieșit tot felul de mărțișoare cochete, vesele sau trăznite. Consider că simbolul primăverii este brotăcelul verde-smarald, astfel am creat câteva zeci de mărțișoare broscuțe, cu limbuțe roșii și ochișori albaștri ca un cer senin de vară. Pe corpul brăzdat de câteva liniuțe a fost scris 1martie. Să vă spun care mărțișoare sunt favoritele mele? Păi aș spune că ”băbuțele”, create din fimo colorat, cu băsmăluțe roșii, rochițe albe și bundițe maro, în nouă modele diferite, pentru că m-am gândit că tradiția alegerii babei în prima săptămână din martie ar avea un succes fantastic. Nu am greșit deloc, ideea mea a prins foarte bine. Se știe că fiecare dintre noi ne amuzăm alegând câte o zi din prima săptămână din martie, iar modul cum se desfășoară ziua respectivă, ar trebui să reflecte modul cum ne va fi tot restul anului!

Apoi au început să apară fluturași, buburuze, albinuțe, coșari, flori de mac, ghiocei, greierași și câte și mai câte. Totul cu ajutorul pastei Fimo și a celor două mâini pe care le-am moștenit harnice și rapide de la mama mea. Că am avut succes purtându-le, nu vă mai povestesc! Doar vă zic că am primit o grămadă de cereri pentru la anul, chiar comenzi de la un magazin de specialitate, Tot ce aveam de făcut era să modelez idei noi, interesante și să le coc la cuptor.
Au trecut zilele de mărțișor, viața și-a reluat cursul, iar eu m-am trezit cu dorința de a continua să modelez și alte lucruri. Oare ce? M-am tot întrebat, am mai tras cu ochiul pe internet și    într-o dimineață m-am așezat la masa de lucru plină de entuziasm. Așa a luat naștere un colier din fimo, pe care l-am numit ” Vis de vară”: margarete albe cu frunze verzi au fost înșirate unele de altele, apoi legate cu o panglică de catifea foarte elegantă. Le-am purtat încântată ca accesoriu la o rochiță de voal alb pe faleza din Mamaia. O apariție, în orice caz, pentru că am atras o grămadă de priviri din partea fetelor. Puteam crede două variante: ori colierul era prea extravagant, ori puteam lansa o modă. O prietenă m-a lămurit cerându-mi colierul pentru că vroia să-l poarte la o întâlnire cu noul ei prieten la cinematograf.

Și, uite așa, am început să îmi folosesc imaginația și să realizez și astfel de podoabe plăcute femeilor. Mi-am cumpărat în acest scop FIMO professional, iar timpul liber a devenit un moment de creație. Mărgele fine din Fimo le-am înșirat în coliere lungi, brățări și cercei, inele grațioase, de diferite mărimi și culori au apărut chiriașe în cutiile mele de bijuterii. Tot cu ajutorul pastei Fimo am creat vaze, artistic decorate, cu ramuri cu flori de cireș, cu astre sau cu forme geometrice. Ideile îmi curgeau de la sine, treptat am încetat de a mai copia modele altora prezentate pe internet.
Tot Fimo mi-a dat o altă idee fantastică pe care am pus-o în aplicare cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a fiului  meu de trei anișori. După ce câteva zile m-am preocupat de invitații, meniu, clovni și cadouri, am realizat că mai era nevoie de ceva distractiv cu care să umplu timpul prichindeilor veniți în vizită. Cu ajutorul unor forme și matrite FIMO am realizat cea mai tare petrecere. Fiecare invitat a putut să-și creeze un globuleț pentru pomul de Crăciun pe care să aplice diverse accesorii din fimo: crenguțe, buline, liniuțe, luna, soarele sau stelele. A fost o distracție fantastică, mai ales când a trebuit să aștepte 30 de minute necesare pentru ca pasta fimo să se coacă la cuptor. Rezultatele sigur vor fi agățate în acest an în brăduții de Crăciun ai tuturor copiilor prezenți.

Pentru sărbătorile de Crăciun din acest an m-am gândit la mai multe idei: Moșul -fimo va fi solistul principal, urmat de sania și ren, apoi globulețele pe care le doresc de culoare galbenă de data aceasta, ornamente pentru casă: îngerași, steluțe și clopoței. Pasta FIMO a devenit prietenul meu cel mai bun, o afacere de succes, dar nu pot uita și distracția imensă pe care mi-o aduce în fiecare zi.
 “Pune bani deoparte pana de Sarbatorile de Iarna, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!”

Leave a Reply

Required fields are marked *.