Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo_v2

Paleta de culori a toamnei în garderoba mea

| 0 comments

Gândul la vară nu-mi trece, dar mă apuc să scriu cu vitejie pe blogul meu, îmi spun oful, poate mă aude cineva și-mi face rost de o plecare prin Tenerife, unde-i cald și bine. Am chef să stau la plajă, pe nisipul fierbinte, să văd pescăruși și să aud sunete de vapoare, mi-e dor de faleză și de briza mării. Și oftez că vine toamna, apoi iarna. E clasic! Eu sunt cea care plâng mereu vara, dacă s-ar putea să mă angajeze cineva bocitoare de meserie, ar da rezultat, plâng oricând vara și o fac cu poftă și cu dedicație!

De câteva zile am intrat însă în febra cumpărăturilor de toamnă-iarnă. Doamne, ați văzut ce e afară? Ați încercat frigul? Nu? Brr… Nici nu vreau să-mi imaginez că iarna e aici, pândindu-mă pe la colț de bloc. N-am deloc romantismul în sânge, nu văd în fulgii de nea vreun basm și în frigul de afară, căldura șemineului. Eu sunt persoana aia cârcotașă care urlă în miezul iernii din toți bojocii: ”Vreau caniculăăăă!!! România se topește sub soarele arzător!”. Ce-au fraților, ăștia de la televiziuni, de ce să nu pună pe burtiere un așa mesaj plin de optimism? Știți ce scriu? ”S-a dezlănțuit iadul alb!”. Iaca îmi piere orice urmă de sentimente umane. Așa mă simt în ultimul timp, acum că am văzut-o pe cucoana Iarnă pe la colțuri, numai că nu-mi pasă, e încă toamnă și am o grămadă de rochițe cumpărate special pentru acest anotimp.

http://www.tinar.ro/femei/rochii.html Toamna port verde închis, roșcat, griuri amestecate cu roz și verde ( vai, ați văzut cât de fabuloasă e combinația dintre gri și roz? demențială, vă promit eu! încercați, nu veți regreta!), dar pot spune că mai fac și nebunii, iar zilele trecute mi-am luat o rochie pastel roz. Fac furori! Cum ar zice amica mea, Dana, faci furori că-i scurtă și decoltată! Dar n-are ea idee despre modă, mă tot rog de ea să-și cumpere un palton oranj pentru că da, portocaliul e la modă în toamna asta, dar ea îmi face semnul ăla cu mâna, știți voi care și mă trimite direct la casa de nebuni. Nu-mi pasă, e treaba ei. Dar apropo de rochia mea roz pastel. Am combinat-o cu un palton bleau pudrat  și cu o bască roz cu țugui, din cea franțuzească și e adorabilă apariția mea pe bulevard. Doar întorc toți capul după mine! Oare de ce nu sunt femeile mai îndrăznețe?  De ce poartă toată lumea maroniu și pământiu? Da, e toamnă, dar un roz pastelat pe marginea unei frunze și un colț de cer bleu senin n-ați văzut  toamna deloc? Hai, fetelor, nu vă cred! Ce-o fi încăpățânarea asta să tot porți broboada maro a mamaii și galoșii mătușii? 

Un alt articol vestimentar pe care l-am băgat toamna asta în garderoba mea este un sacou și o pereche de pantaloni cărămiziu-roșcat. Îmi place să-i atașez o eșarfă verde și o poșetă crem, iar în picioare neapărat ghetuțele mele maro cu toc înalt de 11 cm. Când am vreo întâlnire cu fetele la mall, mă simt cochetă și răsfățată în costumașul meu moale și călduros. E toamnă! Hello! Țin cont de aspectul ăsta, doar nu defilez pe cat-walk tot anul și, da, recunosc că-s cochetă rău și că dau o tonă de bani pe haine! Asta e, sau cum ar zice mama, ”De aia nu te ia nimeni de nevastă, fato, se sperie de câți bani trebuie să dea omul pe hainele tale! Se duce ăla nouă decât să își pună pirostriile cu tine?”. Nu zău, parcă zici că dau tone de bani pe ele, important e să știi de unde le cumperi, să intri prin magazinele online mereu, să ai grijă la promoții. http://www.tinar.ro/last-chance.html
Ah, era să uit de galben. Ieri mi-am comandat o rochie cu pense în talie de culoarea aceasta. Tot de la TinaR.ro, ăsta e magazinul care oferă cea mai mare diversitate de produse pentru orice stil casual, sport, elegant. Evident că stau cu ochii pe site de câte ori pot și oricând îmi permite timpul liber. Rochia pare simplă, și totuși are o croială interesantă, mânecile trei sferturi, iar lungimea este exact cum îmi place mie, deasupra genunchiului. Păi, da, dragă Dano, dacă tot nu-s măritată, măcar poate mă ia cineva ținând seama de lungimea fustei, na! Oricum dacă e glumă, atunci glumă să fie! Eu merg pe următorul principiu solid: asemănarea dintre o fustă și un discurs solid  constă în faptul că trebuie să fie suficient de lungi să acopere problema și suficient de scurte să capteze interesul. Ei, și apoi am doar 35 de ani ( la vârsta ta aveam 4 copii și botezam încă trei, zice bunica), când să port scurt, la 80? 
Plăcerea mea în materie vestimentară este shoppingul online. Pur și simplu mă distrez fantastic în modul acesta, atât de tare că am renunțat cu desăvârșire la cel tradițional de a cutreiere magazinele fizice. Frate, dar nu găseam nimic, niciodată! Iar când aveam bani la mine, nici atât! Pentru că tot v-am introdus într-o oarecare măsură în șifonierul meu de toamnă, vreau să menționez că pe lângă rochițe ( de care sunt iremediabil îndrăgostită) și costumașe, mi-am luat cardigane.

http://www.tinar.ro/noutati/femei/cardigane.html Mamă, le ador! Îmi pare o piesă cu adevărat de rezistență în anotimpul de toamnă, care te scoate din orice impas vestimentar. Nu știi cu ce să scoți în evidență bluzița sau pantalonii? Desigur un cardigan e cavalerul ce te salvează și oferă o pată de culoare ansamblului! Ultimul, luat tot de pe siteul menționat, este unul verde, teribil de interesant pe care îl voi lua la servici mai ales, e călduros, de o culoare verde deosebită și cu o croială îndrăzneață. Îl pot combina cu pantalonii crem și cămașa galbenă. 

Ador toamna, îmi oferă atât de mult posibilități în ceea ce privește paleta de culori, încât de multe ori uit că tocmai bocesc după vară, că urăsc iarna și că frigul îmi dă târcoale ca un hoțoman! Ador să fiu bine îmbrăcată, să fiu elegantă și să merg oriunde doresc ca și când cobor de pe un podium de modă! Asta sunt! 
Dacă mă îmbrac sport sau casual? Păi e nevoie câteodată! Ar fi straniu să apar pe malul mării, seara, în rochie de petrecere sau tocuri și costum, sau la piață cu poșeta pe umăr și îmbrăcată de serviciu. Pentru fiecare eveniment există o haină potrivită! Și închei în această notă optimistă uitând vara și binefacerile sale, îmbrățișând toamna și așteptând iarna nebunatică și grozav de înfricoșătoare! Oare nu ar fi bine să-mi caut de pe acum hăinuțe și mai călduroase pentru iarnă? 

Leave a Reply

Required fields are marked *.