Profeta

din Lumea de dincolo de vise

laptop-second-hand-hp-8440p-14-inch-i5-520m-2-53ghz-4gb-ddr3-250-gb-4988

Fac provizii electronice pentru iarna asta!

| 0 comments

Am luat o decizie importantă pentru confortul meu. Să vă povestesc ce-am pățit iarna trecută!
Stau într-un sat de prin Bărăgan, cine locuiește prin zonă știe foarte bine cum e iarna aci: zăpadă la greu, blocare de drumuri, vâjâială și viscol cât cuprinde, disperare că rămâi fără provizii și mai ales te tot gândești ce faci tu o săptămână blocat în casă, singurel cuc sau poate cu mama, tata, bunica și cei trei căței salvați din calea nămeților de 3 metri înălțime!

Inițial, vă spun sincer,  nu m-am stresat prea tare, dar s-a dovedit că am fost doar un greiere cu acte la purtător, adică un leneș, domnule, un adevărat puturos care nu gândește nimic tot anul și se trezește iarna că n-are nimic în cămară.  În loc să-mi asigur o iarnă liniștită, să se uite și Mirciulică ( recte eu) la vreun film pe laptop ( că netul merge brici, curentul electric la fel, nu-s probleme la mine în sat!), s-a uitat la geam să vadă când s-o opri viscolul și să mai aibă vreo ieșire dincolo de granițele localității. Când s-a oprit? Duminică pe la 6 seara! Și începuse miercuri pe la 10 dimineața! Tot atunci s-a oprit și transmisiunea prin cablu a emisiunilor tv. Fain, nu? Și, uită-te, Mirceo la bec, și transformă-te într-un regizor de doi bani, plin de nervi și de nevoii din cele mai diverse.
Vă spun eu că dacă ați fi trăit o săptămână în iadul alb, v-ați fi reconsiderat poziția pentru anul următor! Asta am făcut eu! Mi-am luat măsuri de siguranță clare și fără să mă gândesc la alte priorități. Păi să stau fără filme, fără știri, fără să știu de vin pompierii sau armata să o salveze pe tanti Maricica care naște al patrulea copil sau pe nea Fane care a înghițit un os și i-a rămas în gât? În niciun caz! Anul acesta mă fac furnică, adică trec la făcut provizii cu adevărat folositoare, iar cea mai bună idee care mi-a venit, a fost să caut magazinul care să-mi ofere tot ce vreau la prețuri avantajoase. Păi, na! Fac provizii cu sacul. În primul rând îmi iau un televizor. http://www.abdcomputer.ro/televizoare-second-hand/ Ăl bătrân mă irită la culme, se urcă pe al lui și zici că mușc din el câte o felie, se uită atât de urât când mă vede în camera lui, încât am o vagă impresie că există o posibilitate ori să fi fost adoptat, ori că el a fost în tinerețe vreun pui de asasin în serie! Oricum e de cercetat problema!
 La țară nu-i ca la oraș sau cum ar spune un clasic, iarna nu-i ca vara. Te mai duci la vreun prieten , mai mergi printr-un mall, poate la o cafenea, la un film, ai ce face iarna, însă pe la noi, în mediul rural, treaba nu-i prea roză. În afară să te duci până la vreun vecin să bei o țuică ( nu-s consumator de așa sirop, așa că asta pică), să spargi un lemn pentru foc (la șemineu e fantastic cu o simplă condiție, să-l alimentezi cu lemn) sau să te uiți la tv, cam subțire cu distracția, astfel încât faza cu aprovizionarea, vă spun eu din experiență, este cea mai bună soluție!
Îmi plac filmele la nebunie, dacă nu aș avea și alte lucruri de făcut, aș sta și le-aș viziona toată ziulica. Am însă și o pasiune. Fac filme și fotografii cu viața insectelor. Stau și le urmăresc, le ascult cum vibrează și mă bucur de fiecare minut pe care-l petrec alături de micile fințe. M-am gândit că ar fi foarte bine să am propriul meu laptop, unde să-mi descarc toate filmulețele și pozele, pe care l-aș putea folosi tot anul, nu numai în serile lungi de iarnă.  Ce pot să spun, mai citește omul, sunt licențiat în biologie, nu pot spune că pierd timpul, dar îmi place foarte mult să intru pe internet pe diferite siteuri, să mă documentez. Am un telefon pe care-l folosesc în acest scop, dar e mult prea mic displayul. Mă uit ca la furnici. Abia văd!
Un laptop http://www.abdcomputer.ro/laptop-second-hand/  ar fi  o afacere extraordinară și sunt hotărât să mi-l achiziționez. Plus că mi-am intrat în mână cu internetul și am înțeles cum pot socializa pe diverse rețele de gen, așa că mi-am găsit vechii colegi de facultate. Pe unii nici nu mi-i mai aduceam aminte. Acum mă gândesc cu plăcere și surând pe sub mustață, iarna va fi mult mai ușor de trecut în compania unor oameni de calitate, cu care am ce discuta. Să mă ierte bunica sau mama, nu e vorba că nu-s oameni de calitate, din contră, dar jur dacă pot discuta cu ele mai mult de două propoziții! Nu avem nimic în comun, decât locuința și imensitatea albă a Bărăganului și poate niște pișcoturi moi cu aromă de vanilie și zahăr ca o nea, ce zboară în rafale ca bătut de vânt când muști cu poftă din ele.
Mai am noroc cu orele pe care le am la o școală în sat, acolo mă întâlnesc cu diverși colegi cu care sunt pe aceeași lungime de undă , dar când dă zăpada și începe viscolul, porțile se închid. Eu rămân în satul îngropat sub nămeți, înconjurat de cărțile pe care le-am citit și răscitit, de gogoșile bunicii și rufele de pe sobă ale mamei, de uitătura urâta a bunicului să nu-i ocup spațiul la tv.

O tabletă, un laptop, o imprimantă, televizorul și mă gândesc să-mi iau și un alt aparat foto, http://www.abdcomputer.ro/aparate-foto/ cel vechi s-a cam stricat și nu mai merge cum trebuie! Un sac mare în care vor încăpea toate, asta îmi trebuie, doar că nu-i nevoie de saci, vin curierii acasă cu ele, chiar și dacă stai la țară!
Abia aștept iarna asta, indiferent cât de grea va fi, voi avea provizii destule, de acest aspect sunt absolut sigur!

Leave a Reply

Required fields are marked *.