Profeta

din Lumea de dincolo de vise

spalatoriehaine

Eleganță cu haine curate în fiecare lună

| 0 comments

Vine Crăciunul! Da, a venit iarna, toată lumea știe! Mă uit pe geam la jocul fulgilor de nea. Am așa un chef nebun să scot limba și să simt fulgulețul acela rece și apos, precum în copilărie. Mă uit în stânga, în dreapta. Nimeni la orizont, pot face prostioare! Deschid larg geamul și când era gata să prind un ditamai fulgul, o văd pe bunica că mă urmărește din spate și-și face semnul crucii. Mă întorc și-i scot limba. Ea îmi face semn că dă nuiaua jos din grindă ( n-avem grinzi că stăm la bloc, dar cine știe, o fi pitit-o ea pe undeva, ca atunci când eram mici și ne păcălea mereu că dacă nu ne astâmpărăm o vom lua pe coajă).
-A venit iarna, buno! Moșul trebuie să aibă o grămadă de cadouri anul ăsta, e un an special!
-Ce e așa special, fată dragă? Ai  în curând 40 de ani și tot nemăritată ești! Iaca special ce e anul! se strâmbă comic încercând să sublinieze că dă doi bani pe starea mea expansivă.
-Ce le știi tu pe toate, bunico! Ca un om mare aproape! râd de ea.
Îmi arată cu degetul covorul cel mare cam îmbâcsit, trebuie să recunosc, dar oricum în fiecare anotimp îi sun pe cei de la spălătorie să vină să-l aranjeze frumos cu produsele lor miraculoase, sunt sigură că și de sărbători magia va reapărea în casa mea aducându-mi un covor perfect și curat 100%.

-Pe ăsta cine-l bate? Am avea nevoie de o mână de bărbat, pune mâna și te mărită, ne mai ajută și pe noi! aruncă cuvintele ca pe niște gloanțe, apăsat și cam dureroase pentru că știu urmarea.
-Adică să mă mărit ca să aibă cine să-mi bată covoarele? Asta e nouă, bunico! Când ai băgat-o în repertoriu?
Bunica face iar semnul crucii.
-Fată, hăi, tu nu pricepi că a trecut timpul și că mi-ai rămas pe cap? Cine te mai ia la vârsta asta?
Mă irită și-i răspund sec:
-În primul rând nu eu sunt pe capul matale, ci e taman invers, e casa mea și dumneata stai pe capul meu, iar în al doilea rând există spălătorii http://www.spalatoriehaine.ro/, tu crezi că-mi spăl hainele la lighean ca pe vremea străbunicii? Iar covoarele sunt mai ușor de spălat de alții, plus că au tot ce trebuie pentru a scoate covoarele curate, fără bacterii și microbi. Doamne, bunico, pe ce lume trăiești? Sunt atât de ocupată cu serviciul că nici nu-mi închipui cum ar fi să mă apuc de spălat. În plus, am haine foarte elegante, din materiale extrem de fine, ar fi culmea să le stric doar așa dintr-o prostie. http://www.spalatoriehaine.ro/curatatorie-non-chimica/
Bunica e încruntată. Știu că i s-a pus pata pe faza aia că stă pe capul meu, nu-i deloc așa, dar mă irită subiectul cu măritatul și în plus asta e destul de nouă: să mă mărit ca să-mi spele covoarele bărbatul! Dar nu-i cer scuze, nu acum cel puțin!
– Dar nu era vorba de spălat, doar de bătut, mamă, că eu nu mai pot, îl spăl eu singură, ce să mai dai bani pe spălătorii? Vrei să spui că tu nu speli niciodată?
-Ba da, bunico, spăl când e absolut necesar. În rest le trimit la spălătorie, am abonament lunar. Și ar fi culmea să te apuci matale să speli covoare, prețurile la spălătorie sunt extrem de avantajoase, chiar nu-mi dau seama de ce nu apelează toată lumea la ei. Hainele mele trebuie să fie mereu curate, perfecte, iar acest aspect îl pot avea fără bătaie de cap și fără să-mi mai ocupe timpul direct de la spălătoria de haine. Elegantă sunt mereu, nu-i așa?
-Da, desigur! Am văzut că ai mereu haine foarte curate. Ai abonament la spălătorie? Cum vine asta?
-Elegantă cu haine curate de la Spalatoriehaine.ro. Uite așa, simplu și avantajos! În fiecare lună le trimit la ei să se ocupe de ele, au produse minunate care scot pete, care nu atacă țesătura.
Buna clatină din cap:
-Eu tot spun că ești puturoasă! Când eram la vârsta ta legănam pe maică-ta, iar pe frații ei deja îi aveam ieșiți din 15 ierni. Spălam, călcam, făceam mâncare, mergeam la sapă, pliveam…
Mă uit la ea cruciș și nu mă abțin s-o împung:
-Da, da, în timpul ăsta stăteai de vorbă și cu țața Veta pe șanț, dormeai și două ore la prânz, făceai și șoșoni și turte de mălai pe sobă. Bre, matale nu înțelegi că eu muncesc la birou 12 ore pe zi uneori? Cum ai vrea  să fac tot ce zici dumneata și pe deasupra să fiu elegantă cu hainele mereu curate? Merg la birou nu la sapă! Iar culoarea covorului nici nu aș putea s-o scot singură, vin ei, îl iau de acasă și mi-l aduc în cel mai scurt timp posibil! http://www.spalatoriehaine.ro/covoare—carpete—mochete/ . Bunica clatină din cap, continuă pe ideea ei:

-Da, iar la birou acolo a băgat vreun băiat de seamă că ai tu haine curate?
Mă apucă râsul. Până la urmă tot la oful ei se întoarce. Îi răspund:
-Poate băiatul o veni cu Moșul de Crăciun, bunico!
-Ei, fată, poate până te hotărăști tu, vine doar moșul!
Mustăcește nervoasă, dar o sărut cu foc. Mi-a trecut supărarea pe ea, nici nu aș putea să stau nervoasă, e o bunică minunată atunci când nu i se pune pata să mă mărite. Nu pricepe ea, cum vine asta să îți trăiești viața așa, fată bătrână, fără picior de bărbat în casă sau copii să te țină de poala rochiei.
Iau hainele cu umerașe cu tot , abia sosite de la spălătorie și le bag în șifonier. O mângâi pe bunica pe obraji. E tot ce mi-a mai rămas pe lumea asta. Poate că are și ea dreptate. Poate-l cer pe Alex de bărbat! Dacă o accepta, poate mă fac fată de casă.

Leave a Reply

Required fields are marked *.