Profeta

din Lumea de dincolo de vise

element-de-joaca-cetate-cu-doua-toboganeunul-tubular

Detaliile importante care înfrumusețează orașul

| 0 comments

Dacă aș scrie o scrisoare primarului din orașul meu, așa cu puțin tupeu și talent, i-aș da niște sugestii legate de cum să decoreze mai frumos orașul, cum să împlinească parcurile cu câteva echipamente tematice, cum să planteze copaci pe marile bulevarde sau cum să aducă ghivece imense cu arbuști înfloriți, să prezinte liber câte o expoziție de picturi în aer liber sau cum să invite artiștii să creeze statui memorabile, care ar rămâne peste veacuri un simbol al orașului meu.  http://decorurban.ro/echipamente-de-joaca-2/echipamente-tematice/
Îmi place ca orașul să arate gata de colindat, să simt că e o aventură vizuală și că merită să dau o tură oricând, la orice oră! Câteva ingrediente minune e obligatoriu să existe pentru a te determina să te îndrăgostești iremediabil de el și să-l traversezi la pas oricând pe vreme frumoasă sau pe o ploaie liniștită sub o umbrelă plimbăreață.

Dacă întrebi un copil care ar fi aceste detalii care l-ar înfrumuseța, el ar spune, fără îndoială, complexele de joacă, căsuțele, leagănele, balansoarele. Un copil adoră complexele de joacă http://decorurban.ro/echipamente-de-joaca-2/, aceste oaze recreative, fie că sunt într-un parc ( mult mai bine și mai avantajos pentru părinții care-i supraveghează), fie că sunt de cartier, sunt benefice dezvoltării abilităților celor mici și sunt distractive pe măsură. Un atu în plus care merită menționat este climatul de siguranță. Dacă ați fost la Făgăraș, mi-e imposibil să cred că nu ați observat sau vizitat cetatea medievală a Făgărașului! Superbă, măreață, plină de istorie și farmec, face dintr-un orășel banal, un adevărat punct turistic. Nu poți trece prin Făgăraș fără să vezi cetatea, nu-i așa? Cunoscătorii știu la ce mă refer, iar ceilalți care nu-s pasionați de istorie, dar au devenit curioși, ce-ați zice dacă ați aduce o copie la scară mică a cetății, în parcurile orașului, pentru copiii voștri? Mie mi-ar plăcea un astfel de echipament de joacă pentru copiii mei. Un exemplu, în acest sens, stă echipamentul de joacă Cetate de la decorurban.ro. Realizat după cetatea Făgărașului, acest loc de joacă prezintă patru turnulețe, două tobogane, plase de cățărare și punți mobile. Un adevărat parc de aventură plin de bucurie pentru cei mici. Și dacă în jurul locului de joacă sunt amplasate băncuțe pentru mămici, coșuri de gunoi suficiente pentru a arăta oricui cât de important este să respectăm aceste lucruri, dar și mese de șah pentru bunici pensionari sau pentru iubitorii acestui sport al minții de toate vârstele http://decorurban.ro/mobilier-urban/mese-de-sah/, jardiniere pline de flori curgătoare, multicolore, care răspândesc mirosuri parfumate, nu ar fi un peisaj urban pe care ți l-ai dori la tine în oraș? Sunt sigură că da!
Un alt detaliu important care dă stil și clasă unui oraș, după părerea mea, sunt stațiile de autobuz. Cu rol informativ datorită zonei de afișaj, cu rol de protecție împotriva intemperiilor vremii sau a soarelui mult prea fierbinte vara, acestea înfrumusețează zona și îi dă un plus de culoare și frumos, Îmi aduc aminte de aceste stații de acum ceva timp. Erau atât de urâte și prost realizate încât majoritatea călătorilor preferau să stea lângă ele și nu înăuntru. De ce nu se informează cei responsabili cu amplasarea acestora? Nu ar fi mult mai util să cumpere ceva estetic, util și la prețuri avantajoase, mai ales că se folosesc banii cetățeanului, iar acesta trebuie să beneficieze primul de toate aceste detalii?

Un lucru bun și pozitiv pe care merită să-l menționez aici ca existent la mine în oraș ( nu pot scrie doar despre ce nu este și aș dori ) este amplasarea unor foișoare din lemn în anumite cartiere, extrem de plăcute și de utile, iar într-un parc din nordul orașului am văzut, și abia aștept să încerc, o platformă Skateboard cu mai multe rampe. Pentru pasionații de role ( ca mine) sau pentru cei cărora le place bicicleta, skateboardul, recomand această minune citadină. La noi, în România, de abia în ultimul timp au apărut, mai ales că adolescenții noștri au descoperit acest sport cu întârziere, dar poate și pentru că skateboardul nu se referă doar la o anumită categorie socială, ci la oricare, indiferent de banii pe care-i ai în buzunar, așadar e un sport pentru toată lumea. Îmi place, e un punct în plus pentru orașul meu, dar nu este suficient. De ce să nu ne înconjurăm de frumos din momentul în care ieșim pe ușa casei noastre?
Mi-a plăcut foarte mult un proiect decorurban.ro realizat undeva în Botoșani, o oază de sănătate, fericire, frumusețe vizuală și liniște, asta a fost prima mea impresie când l-am vizitat. De ce să nu încercăm o astfel de experiență pozitivă și în orașul nostru?

Leave a Reply

Required fields are marked *.