Profeta

din Lumea de dincolo de vise

bilete-avion-general

Cele mai elegante oraşe din Europa

| 0 comments

Dragul meu,

Știi ce-mi place la acest oraș în care mă aflu? Că mă duce cu gândul la iubire, că-mi reamintește că trăiesc și că trebuie să sper în fiecare zi că cineva, undeva, există pentru a mă iubi pe mine, chiar dacă tu m-ai părăsit. 
Știi de ce-mi place Parisul? http://www.aerotravel.ro/bilete-avion-paris/ Pentru că urc pe treptele Turnului Eiffel și văd un oraș care apare la picioarele mele plin de eleganța marilor bulevarde, de monumentele istorice pe care le străbat la pas în fiecare zi, plină de speranța de a descoperi istoria unei civilizații adevărate, de a descoperi bucuria, dragostea plină de umanitate. Dimineața mă trezesc și-mi servesc cafeaua cu un croissant fierbinte cu multă ciocolată la mijloc, la o terasă înconjurată de flori multicolore, un local simplu, cald, cu fețe surâzătoare. Și nu ies oricum în oraș, sunt doar la Paris, îmi pun pălăria cu boruri largi, sunt cochetă, am  mănușile albe și rochia galbenă, plină de flori de nu-mă-uita. N-am idee de ce, dar mă simt obligată să fiu la fel de elegantă și frumoasă ca și orașul îndrăgostiților. Cum ai putea să nu saluți cu bucurie și încântare o asemenea minunăție de loc?

Trăiesc aici de câteva zile o altă viață, parcă nici nu zici că-i viața mea. Am venit aici pentru că eram deprimată, simțeam că nimic nu mă va mai trezi la viață, că după tine nu poate exista iubire, veselie, distracție sau lucruri pozitive! Cum aș fi putut să mă gândesc din nou la eleganța pe care ți-o dă simpla prezență într-un oraș pe care-l știi doar din poze sau din filme? Îți amintești când mi-ai zis că nu e nevoie să-mi cumpăr o rochie nouă pentru că oricum la 40 de ani o femeie e bătrână și urâtă, iar străduința ei în a masca bătrânețea nu e decât o mare penibilitate? Ei, ai greșit! Nu e deloc adevărat! Acum știu, am aflat-o de la acest bătrân oraș, care mi-a demonstrat că vorbele tale nu-s deloc adevărate. Frumusețea stă în stil, în clasă, în eleganță, în ochi strălucitori, iar tinerețea stă în zâmbet și în căldura sufletească. Asta m-a învățat Parisul!
 Și apropo, uneori surprind privirile bărbaților pe Champs Elysees. Probabil mă prinde foarte mult noua garderobă pe care mi-am cumpărat-o cu ajutorul cardului tău! Sunt sigură că până acum nu am realizat cât contează o eșarfă nouă sau un pantof cu toc pentru a-mi reaminti că sunt femeie și că trăiesc, că vreau să fiu iubită și să iubesc! În scrisoare ți-am aruncat o mică surpriză, găsești atașată o poză, sper să mă recunoști, sunt blondă acum. Acolo mă aflam la Versailles, un loc în care m-am simțit pentru o zi întreagă regină. Știi că dacă închizi ochii, îți poți imagina curtea regelui Franței? Că poți auzi muzica balurilor și că simți cum foșnesc rochiile elegante ale doamnelor și altețelor regale? Pentru o secundă simți că faci parte dintr-o epocă trecută, că lumea ta e lumea basmului cu zâne sau a istoriei cu regi și regine, simți cum gândurile se amestecă parcă într-o conspirație de detronare realizată printre rochii și pantofi chic. 
Ți-am mai pus o poză și din Londra. Este primul oraș pe care mi-am dorit să-l vizitez în viața asta și pe care-l consider primul în topul frumuseței și eleganței, un oraș pe care nu ai cum să-l ratezi într-o viață. Așa că m-am urcat în avion http://www.aerotravel.ro/bilete-avion/, puțin speriată de gestul meu pe care-l consideram nebunesc (să plec singură într-un loc străin și la o așa mare distanță, îmi părea de neconceput până acum câteva zile) și emoționată am deschis porțile imaginare ale orașului englez. 
Fascinant Buckingham Palace! Cât mister învăluie această casă construită pentru Ducele de Buckingham și cumpărată de regele George al III-lea pentru regina Charlotte! Am vizitat încăperile de stat ce sunt folosite în ceremoniile oficiale pentru că-s deschise publicului. Te invit să o duci pe noua ta achiziție de 20 de ani, poate e nevoie de o educație pe măsură, în afară de etalarea blugilor mulați și a capului cu zulufi roșcați! Îți garantez că are ce învăța de aici, și, în plus, poate înțelege ce înseamnă să fii stilată alături de un bărbat de 55 de ani ca tine. Și, da, recunosc, mi-e ciudă pe mine că încă sufăr după tine, probabil că iubirea nu alege să plece când vrem noi! 
Știi ce-mi place la Londra? Că nu are nimic din tine, că nu-mi amintește nimic de persoana ta, că mă pot plimba pe străzile largi plin de magazine elegante și că par că trăiesc o altă poveste, într-un univers paralel. Nu te speria, în Londra nu am folosit cardul tău, abia la Paris am realizat că a rămas la mine. Dar cum peste două zile plec la Munchen, http://www.aerotravel.ro/city-break-munchen/ am de gând să mă răsfăț în adevăratul sens al cuvântului într-un oraș pe care-l pun pe podiumul celor trei orașe elegante ale Europei. Mall-uri și shopping! Da, trăiesc și da, încă te iubesc așa cum ești: trădător, bătrân, narcisist și plin de vicii! Dar îmi promit că-mi va trece, te voi uita pentru că vreau să mă respect de azi înainte, vreau să știu că pot să mă uit în oglindă, să văd femeia de 40 de ani și să-i spun: scumpo, ești perfectă așa cum ești!

Până atunci, vreau să menționez că îți scriu de la Grande Arche, o parte dintr-un cartier de afaceri european, elegant și, la o primă privire, pare că trăiesc o secvență dintr-un film science-fiction. Peste tot există grădini suspendate și fântâni, 60 de opere artistice contemporane fac din această zonă un adevărat muzeu în aer liber. Îți scriu clasic, pe o foaie de hârtie pe care, probabil, sunt prea lașă să o expediez. Dar mă simt ușoară ca un fulg și mângâi valurile abia sesizabile ale apei din fântâna arteziană, și gândesc totul în roz, simt că viața mea contează, că sunt importantă și că pot orice, chiar să văd frumosul acolo unde nu este, să devin parte dintr-o lume pe care nu am cunoscut-o niciodată! Parisul și al său mister elegant te face să reînvii și să te naște a doua oară pentru a fi doar om, un om frumos și vesel!
Te salut cu gânduri bune din elegantul oraș și-ți promit: Te voi uita!
Semnat,
Fosta ta nevastă

Leave a Reply

Required fields are marked *.