Profeta

din Lumea de dincolo de vise

ideaplaza

Cel mai trăznit cadou

| 0 comments

Pe nevastă-mea o apucă nebunia în preajma zilei mele de naștere, așa că în loc să mă simt liniștit cu mine însămi că mai trece un an și-l adaug, să trec mai ușor peste faptul că schimb prefixul cu succes la 40 de ani și nu sunt încă bolnav de vreo boală letală, mi se face părul măciucă în cap de vaietele ei că nu are timp să facă pregătirile și vin musafirii. Da, nimic de zis, ok, dar ce pregătiri faci cu o săptămână înainte? Dă telefoane peste telefoane, adună prietene, pe maică-sa, pe soră-sa. Fiecare are o sarcină trasată dinainte: una face salata de boeuf, alta tortul, că-i specialistă ridicată la rang de maestră de către nevastă-mea, una face antreurile, așa că la sfârșitul ședinței n-am nici ce-a mai mică idee ce trebuie să mai facă ea, în afară să mă pisălogească că n-are timp. Anul trecut am primit de ziua mea cel mai trăznit cadou, http://www.ideaplaza.ro/cadouri-haioase/. e cu mesaj evident: golf pentru toaletă. Cică tot stau acolo ”zece ani”, măcar să beneficiez de plăcerea mea zilnică: golful. Un covoraș verde pe care l-am pus lângă vasul de  toaletă, iar gaura pentru mingea de golf e marcată cu un steguleț. Așa că apuc mini crosa de golf și încerc până reușesc să introduc mingea în gaura mobilă. Mie îmi place că are imaginație, iar cadoul este inedit, cui naiba i-ar trece prin cap să-i cumpere soțului așa ceva? Soacră-mea, în schimb, n-a savurat cadoul, a zis clar că fi-sa e nebună, că ăsta-i cadou de ”copchii”, nu de oameni maturi. Ce știe ea? N-a primit în viața ei de la bărbac-su nici măcar o floare!

Anul ăsta, nevastă-mea n-a scos un sunet, nici măcar nu a amintit că vine ziua mea și că ar trebui să ne mișcăm cu talent că acu sosește și ne invadează musafirii precum Moldova pe vremuri, hoardele tătarilor. Maică-sa venită de cu o zi înainte de la țară, cu papornița plină de legume proaspete și cu un curcan gras și frumos care-și ițește capul și în momentul în care vă vorbesc din sacoșa unde-i legat zdravăn precum un condamnat la moarte, mormăie în fotoliu o limbă doar de ea știută. Vorbește singură și o aud pe alocuri:
-Cum să stăm degeaba fără să facem noi o ciorbică ceva, să punem curcanul la cuptor plin  de legume și gutui? O prăjitură cu nucă și sirop de caramel ar face prăpăd printre invitați… În schimb, muierea asta de fi-mea stă ca o proastă și se gândește la nemurire. În alți ani până acum făceam de toate. Anul ăsta ce-o avea?
-Ce-ai mamă? o întreabă pe maică-sa, Dana, nevastă-mea. Ce te zbați așa de parcă ești între viață și moarte?
-Și nu mă hotărăsc să iau vreo hotărâre, așa-i? răspunde bătrâna arțăgoasă și iar mormăie nervoasă în batic.
E haioasă cu baticul ei verde prăzuliu și cu ochii zglobii care-i joacă în cap ca la struț. E o femeie descurcăreață, iute și căreia nu-i place să stea degeaba.
Stăm toți trei în sufragerie. Eu cu berea în mână, nevastă-mea cu cafeaua, soacră-mea cu un pahar cu apă și o aspirină alături ( o ia durerea de cap și ăsta-i panaceul universal pe care i-l servește nevastă-mea când bănuiește că e o durere închipuită).
Nevastă-mea se decide să vorbească:
-E o surpriză mamă, nu ar trebui să știe Nicu. Dar cu matale nu poți face nimic. Uite, anul ăsta, nu sacrifici curcanul, nu faci prăjituri sau ciorbe, eu cu Nicu mergem la Sinaia, am rezervat o cameră pentru weekend!
Fac ochii ca la melc. A luat-o razna nevastă-mea! Or fi înlocuit-o extratereștrii cu alta, variantă upgradată.
-Și ce faceți acolo? se burzuluiește soacră-mea nervoasă de întorsătura asta.
-Keep calm, mamă! Ce te înfoiești așa, faci icter!
-Oameni mari și vă prostiți precum copiii, ce mai sunteți de 12 ani să plecați în lume? Ce-or să zică, mamă, copiii? mama-soacră e atât de indignată încât zici că fi-sa e fecioară și nu are voie să plece neînsoțită, dar nu mă bag, le las să se descurce, tac și mustăcesc, super tare cadou de ziua mea. Și prostia aia de la toaletă, era să calc pe o bilă albă și să mă trezesc cu picioarele-n sus, vreți să mă omorâți, așa e?

-Poți folosi oricând cealaltă toaletă, de ce trebuie să te duci în baia băieților? Mergi ori în baia mea ori în cea a musafirilor.
Nevastă-mea îmi aruncă priviri nervoase, îmi mai zic o dată să nu mă bag că pic eu între ele două și-mi văd de berea mea și de privitul la tv. Nici nu știu ce știri sunt, urechile mi-s ciulite la discuția celor două și gândul la weekendul nebunatic pe care-l primesc cadou de la nevastă-mea. Îmi zic și eu ”Keep calm, Nicule, bagă capul în nisip ca struțul că e cel mai bine!”
Am tăcut, a trecut nebunia. Ele se ceartă, ele se împacă. Soacră-mea a rămas umflată la propriu în rol de babysitter pentru două nopți și eu am primit cadoul de 40 de ani. Well, well, nu vă invit în budoar, dar vă arăt cadoul primit cu această ocazie. Adevărul e că nevastă-mea știe să facă niște cadouri excepționale, cu mesaj, cadouri care mă fac să mă gândesc un an întreg și să trec cu vederea pisălogeala, ce-i al ei, e al ei! http://www.ideaplaza.ro/cadouri-haioase/prezervative-funny-haioase/?p=2 . Ei, ce părere aveți? Mesajul contează, nu? După 16 ani de căsnicie, totul ține de imaginație pentru a avea parte de noutate în fiecare zi a existenței noastre în comun!

Leave a Reply

Required fields are marked *.