Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logoeuro

Un prieten de nădejde pentru oricare dintre noi – Euro Credit

| 0 comments

Știi ce mă enervează cel mai mult în lumea asta? Ceva așa care mă face să explodez de nervi? Îți zic eu: când rămân fără bani și vreau să-mi cumpăr ceva neapărat. Sunt tipul ăla de persoană care dacă vede ceva și vrea, trebuie să și ia pentru că altfel devine absolut nefericită. Cel mai bine știe tovarășul de cameră care, de fiecare dată când mă apucă shoppingul în lipsă de bani, se apucă și se uită în dreapta, stânga, caută o modalitate de salvare, oricare, uneori ar apela și la 112, dar știe că ar intra categoric și ireversibil în categoria nebunilor dacă ar face apelul. Uneori îmi spune că și-ar dori să aibă un inel ca Arabela și să devină invizibil, măcar până îmi trece cheful de shopping.

Evident că nu am întotdeauna banii necesari. Nu-s milionară nici eu, nici el, nici amicii pe care îi am și de la care uneori mă mai împrumut din diverse motive. Rugăminți fierbinți gen ”am văzut un palton colosal, nu pot trăi dacă nu mi-l iau, fatăăă! e criminal, absolut criminal!” sau ”știi ce consolă am văzut?  nu mă interesează, o vreau, n-am bani, dar ți-i restitui peste o lună, la salariu dacă mă împrumuți!”. Sunt disperată după jocuri, prietenii mei știu asta, deja sunt ocolită când sunt văzută și am o vagă impresie că mi se spune deja ca nume de cod ”cerșetoarea”. Recunosc că cer bănuți, dar îi dau pe toți înapoi, până la unul.
Ultima dată am văzut într-un magazin o canapea super tare. Știți la ce mă refer, nu? La acea canapea pe care nu poți să o lași acolo, trebuie să o ai acasă, să te întinzi pe ea, să te odihnești, să te lăfăi. Păi și doar nu era s-o las, am luat-o acasă! Ei, dar am trecut printr-un adevărat calvar! M-am enervat, mi-am renegat prietenii de zici că era vina lor că mi se ațucase mie să-mi iau canapea taman când ei nu aveau bani. După ce m-am umflat de nervi, mi-am adus aminte o chestie absolut genială, eram membru CAR, puteam să recurg la un împrumut CAR tradițional de la ei și să-mi rezolv problema simplu, fără să mai implic pe ceilalți, fără să mai risc să fiu ocolită sau să accept refuzuri și să înghit în sec fără să-mi iau ce aveam eu chef în acel moment. Cât trebuia să împrumut? 1700 RON. Perfect, mă încadram de minune în valoarea împrumutului pe care îl acordau. L-am făcut pe 2 ani în rate lunare, egale, să fie lejer de plătit, să nu mă stresez prea tare la salariu că rămân fără bănuți. Bună afacerea, mai ales că rata dobânzii real încasate e de 9% pe an, și mă încadram în criteriile de eligibilitate.
Măi, ce șmecheră m-am simțit pentru moment, cum de nu mă gândisem până acum la soluția asta? Mai erau niște tipuri de împrumuturi pe care le pune la dispoziție CAR-ul, dar ăsta este cel care mi se potrivește mie. Mamaie când a auzit că am făcut împrumut aici mi-a și zis: ”Hă, hă, fată, când făceam eu împrumut la CAR să mă duc la Costinești, tu nici nu erai născută încă, nici mă-ta măcar!”. Maică-mea a aprobat plină de importanță: ”Din câte probleme ne-a scos, nici n-ai habar, când erai la facultate, și tu și frati-tu, cu CAR-ul supraviețuiam!”. Femei istețe, ce să zic, bravo lor, bravo mie că mi-a venit ideea. Cine se lăfăie acum pe canapeaua ei de culoarea untului? Fata, evident! E de vis și o am pentru cel puțin 10 ani, am și vreo două fețe pe care le pot schimba și canapeaua capătă un aspect diferit, asta ca să nu mă plictisesc. Greu cu plictiseala la mine!
Maică-mea e fan declarat al CAR, face economii și spune că dobânda la depozitele CAR este mai mare ca la bănci, iar dobânda la credite mai mică. Și are dreptate, eu am verificat de curiozitate. Uneori îmi vine să o contrazic pe mama, doar așa din sport, dar de data aceasta avea dreptate.
Eu ce pot spune? Mi-am atins scopul, mi-am cumpărat ce-am vrut, repede, am găsit banii fără să mai am sentimentul ăla că cerșesc de la amici, în plus nu plătesc mult ca dobândă la credit și mă declar mulțumită. Cum aș putea fi altfel? N-am idee cum e în ce-i privește pe alții care fac împrumuturi de genul celui pe care l-am făcut eu, dar mie îmi place tipul ăsta de împrumut pus la dispoziție de Euro Credit .

Leave a Reply

Required fields are marked *.