Profeta

din Lumea de dincolo de vise

2878

Un cadou de adio plin de iubire

| 7 Comments

Am stat ceva timp și m-am gândit de ce mi-a făcut cadou de adio un glob pământesc, o formă clasică a unui glob pământesc, un obiect din categoria Artă și decorațiuni.  L-am primit mirat, am întrebat ce este cu acest cadou și doar a zâmbit. Un zâmbet larg, cald, același zâmbet care m-a făcut să mă îndrăgostesc de ea. Ne-am întâlnit într-o zi ca oricare alta, eu în drum spre Viena, ea la serviciu, o frumoasă însoțitoare de bord, blondă, cu ochi albaștri înconjurați de aripi de fluturi negri. Ochii ni s-au intersectat când mi-a adus cafeaua și au rămas așa, fixați unul în altul, atemporal. A zâmbit larg și realitatea a revenit la locul ei.
Din acel moment a început o frumoasă poveste de dragoste. Eu scriitor, mereu plecat, ea cu zboruri lungi către destinații misterioase. Mi-o închipuiam pe plaja oceanelor, în vârf de munte în vreo stațiune din Austria sau Franța, o relație la distanță, veșnic ancorată în pauzele pe care ea le avea între zboruri sau concedii de câteva zile pe care trebuia să mă mulez eu, meseria mea îmi dădea voie să iau câte pauze doresc. La un moment dat s-a rupt totul. Zâmbetul ei nu a mai reușit să ne țină legați. Probabil era nevoie de ceva nou care să ne facă să mergem mai departe, poate era timpul să ne așezăm la casa noastră, cum spune frumos și atât de tradițional bunica, sau poate că dorințele noastre asupra viitorului nu mai coincideau. Iubirea? Contează iubirea atunci când consideri că deții adevărul suprem? Probabil că nu, sau cel puțin pentru noi doi nu era suficient. Așa că am decis de comun acord, cum se spune în zilele noastre, să ne despărțim frumos, prietenesc. Ne-am zis asta la o cafea, în avionul care ne legase și care acum ne despărțea. Eu în drum spre Viena, coincidență nefastă, ea în același loc obligată de serviciu.

La întoarcere mi-a adus cadoul. Elegant, frumos, oarecum misterios și plin de cunoaștere, așa mi se oferea globul pământesc. L-am așezat în fața biroului la care mă așezam în fiecare zi să scriu. Când ridicam privirea, îl zăream impunător, mereu perfect, sferic, încadrat de marginile de lemn. Uneori printre ele aproape că-i zăream ochii ei albaștri, poate din cauza culorii albastre a oceanului colorat parca cu aceeași culoare ca ochii iubitei mele. Un artist care fără să știe îmi trezea amintiri datorită pensulei sale fermecate. Sau poate știam că-l primisem de la ea, îl identificam cu ea. În birou o simțeam mereu, aproape vie, reală. Cu fereastra larg deschisă, uneori, parcă  îi simțeam parfumul, aroma aceea de orhidee sălbatică e de neuitat, închideam ochii tolănit pe fotoliu și îmi abandonam personajele romanului într-un abis de care nici nu vroiam să-mi aduc aminte.
Cu timpul am mutat globul pământesc lângă birou. Puteam să-l ating. O puteam atinge pe ea. Ochii albaștri erau lângă mine. Când telefonul a sunat, tocmai îi mângâiam genele lungi ca aripile de fluture.
-Bună, Andrei! Te deranjez? Sunt într-o vacanța… te invit la o cafea… vii?
Glasul ei. Mâna mea mângâia albastrul intens al oceanului, ochii ei calzi, o durere clară am simțit-o în inimă, în suflet, în mine. Am respirat zgomotos, cu mâna pe piept, o inimă bătea năucă, parcă gata să zboare de la locul ei. Am reușit doar să spun:
-Vino la mine! Te iubesc!
Apoi am închis. De frică. Poate ar fi refuzat. Mai bine nu vreau să știu ce simte. Dacă va veni, mă iubește. Am pus mâna pe globul pământesc primit cadou de adio și deodată am avut siguranța că ea va veni. Am înțeles mesajul pe care mi-l transmisese prin el încă de la început. A fost mereu cu mine în ciuda despărțirii noastre.
Am învârtit globul  cu putere, apoi l-am sărutat zgomotos și am arătat victorios către cer, către un D-zeu care trebuie să recunosc că există. Nu râdeți, iubirea poate câștiga uneori!
O bătaie abia ghicită se auzi în ușă. Am alergat nebun de fericire către Ea.

7 Comments

  1. misto produsele pentru cadouri

  2. asa cadou as fi vrut si eu…dar na fost sa fie….

  3. De ce? Tot datorita fricii?

  4. Sa mi cumperi si mie unu! :d

  5. Iti cumpar, dar eu ce primesc ?

  6. Un vis, de dincolo de vise!:d cu mac.

  7. Aha! perfect. Unde-l livrez?

Leave a Reply

Required fields are marked *.