Profeta

din Lumea de dincolo de vise

b37_buchet_de_flori_cu_19_lalele_rosii

O surpriză plăcută cu Floraria Mobila

| 2 Comments

Mă irită prezența individului ăstuia pe lângă Ea. Parcă zici că e Brad Pitt. Țopăie în jurul Ei și zâmbește cu gropițele alea, ochii îi sunt albaștri și kilogramele lui de mușchi depășesc cu siguranță pe ale mele. I-aș trage una în dinții ăia perfecți, dar una că nu-s violent și a doua e că nu-s sigur că aș reuși chiar să îi înfig vreun pumn, am o oarecare impresie, după mișcările de felină, că face ceva sport de performanță.
Îi dau mesaj amicei mele, Iuliana, o întreb disperat ce naiba fac eu acum? Îmi ia mușchiulosul fața la greu. De o jumătate de oră nu am reușit să ajung mai aproape de un metru de Ea. Primesc un sms: ”Florăria mobilă”. Florăria mobilă ce? Vin ei și îl bat pe ochi albaștri sau ce? Ce zice asta? Mă apucă nervii brusc. Credeam că-mi scrie un mesaj serios, o idee a ei. Îi dau alt mesaj: ”Ce-i cu asta?”.
Stai că mă sună:
-Aoleu, măi Leo, ești tolomac rău! Sună la florărie, ia un buchet de flori, vine un curier la ușă acum! I-ai luat ochii ăluia. Nu uita: trimite flori, o femeie e plăcut impresionată de acest gest!
-Aaaaaa!
Lumină se face în capul meu. Cu gândul numai la mușchiulosul ”ochi albaștri” nici nu reușesc să mai fac conexiunile potrivite. Vai de capul meu, nu degeaba se spune că iubirea te prostește! Gata, am priceput ideea, mulțumesc frumos și intru de pe telefon pe siteul lor să mă uit să văd ce flori să comand.
”Tari buchetele și aranjamentele”, îmi zic în sinea mea și dau o comandă din categoria buchete de flori care ar trebui să o dea pe spate pe Ea. Mă uit în direcția respectivă, ador rochița roșie cu spatele gol, o poartă cu atâta dezinvoltură de zici că e născută direct în ea. Se mișcă diafan, râde ca un clopoțel de mai, în cascade spumoase și veselia e în toi. Oare ce am comandat? Scutur din cap, o iau razna din cauza iubirii mele. O iubesc în secret. Da, știu sunt penibil, dar ce să fac? N-am niciun tupeu. Cu femeile sunt un zero barat, nu reușesc să intru în același univers cu ele, suntem entități diferite.
Îmi amintesc: lalele am luat, lalele roșii, nici măcar nu-i sezonul lor. N-am vrut trandafiri, știi de ce? Arăta că-s disperat, că o iubesc și… Dar buchetul ăsta nu arată tot asta? Intru în alertă maximă. Mă simt ca într-un film american când s-a auzit de răspândirea unui virus letal în întreaga lume și deja 70% din populație a dat colțul cu brio. Eu ce mă fac? Panica mă cuprinde. Dau un sms Iulianei: ”Sunt disperat!”. Îmi răspunde: ”Zi ceva nou, asta o știu! Fii bărbat, Zoe! Asumă-ți ce faci!”.
Da, mulțumesc! Dacă nu venea ea cu idei de astea, eu nu făceam nimic și acum nu mă stresam aiurea.
Bing! Bang! Soneria.

Mă uit în jur pe unde să o iau la fugă, suntem la doi, calculez dacă pățesc ceva când voi plonja, îmi iese că îmi sparg capul, îmi rup un picior și o mână, posibil să ajung pe caldarâm și cu ochii vineți. Renunț la idee. Zâmbesc tâmp, în timp ce buchetul de lalele ajunge în brațele Ei. Le miroase și le strânge tandru la piept. Off, mă topesc de parcă mă strânge pe mine! Se uită spre mine! Aoleu! Chiar în ochii mei. Mă uit disperat în jur pe unde să mă arunc pe geamul întredeschis, asta e , mă risc cu stat în spital 2 luni decât să râdă de mine.
Întinde spre mine o mână albă ca o zăpadă de noiembrie și îmi face semn să vin. Dau cu greu comandă picioarelor să se urnească din loc. Mă apropii zâmbind cu un ochi către ceilalți pretendenți. Cu buchetul în mână și cu capul ascuns între lalele, Ea îmi ia mâna, mă strânge scurt și mă sărută fin pe buze. Are aromă de cireșe. Roșesc tâmp și ochii îi simt febrili. N-am idee ce se întâmplă mai departe.
-L-ai amețit pe Leo! Ce noroc pe el, dacă știam ce efect are un buchet de lalele, dădeam și eu comandă! l-am auzit pe mușchiulos comentând într-un colț al camerei, în timp ce stăteam eu și Ea, pe canapeaua violet, tolăniți între pernele catifelate. Iar Ea vorbea rostogolind cuvintele ca niște caramele pe o vată de zahăr. Lalelele le ținea în continuare în brațe, fără să-i pese că ar trebui să le ofere și apă. Pusese stăpânire pe ele și asta nu mă putea decât bucura. ”A avut dreptate, Iuliana!” Am recunoscut în sinea mea că femeile știu ce le place celorlalte femei, așa că am făcut bine că m-am bazat pe prietena mea cea mai bună.
E bine de știut că Florăria mobilă e mereu un avantaj pentru un bărbat! Pentru cei care sunt ca și mine interesați de gesturi frumoase, intrați pe pagina de Facebook!

2 Comments

  1. idee buna tipu e nasol

  2. un gest frumos… Floraria Mobila!
    un barbat nu e identic cu un altul, nu?

Leave a Reply

Required fields are marked *.