Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo_01

Logo-ul potrivit pentru firma mea

| 2 Comments

M-am trezit afacerist. Spun așa pentru că nu am avut niciun moment chef să mă ocup de afacerea familiei. Tata s-a trezit într-o zi că renunță la tot, că vrea să iasă la pensie și că nu-l mai interesează dacă vrem sau nu să ne ocupăm de afacerea asta. A ridicat din umeri și două săptămâni nu s-a mai mișcat absolut nimic. Eu și soră-mea ne uitam cum se trezește dimineața, iese în parc să alerge, apoi doarme la prânz, iese cu mama la vreo terasă, la un prieten, chiar și-a făcut o rezervare pentru iarna asta la munte. Cică vrea și el un revelion în care să se simtă bine, să danseze, să bea un păhărel, fără să-l mai intereseze dacă băieții au venit sau au plecat, dacă au ce mânca, dacă brânza s-a făcut bine sau nu, s-a închegat sau nu, etc.

Acum sincer, cine mai visează în ziua de astăzi să fie cioban? Oricum nu eu, am făcut artele plastice, pictez, la mine viața înseamnă culoare, toată ziua stau în atelier, dacă stau degeaba pierd timp, comenzi importante, bani. Tata ridică din umeri și spune că nu-i pasă, pot picta cât vreau, că el a ajuns la o vârstă la care vrea să se odihnească. E rândul meu să muncesc, nu să arunc cu vopsea în toate părțile. Asta trebuie să recunosc că mă irită la maxim, dar cum soră-mea a strâmbat din nas, a zis că n-are stofă de ciobăniță, că parcă se naște vreunul cu oaia în frunte. În fine, ce mai atâta vorbă, am preluat afacerea de familie, care constă în oi cu duiumul, stâne și ciobani în subordine, produse: brânză, lapte, lână, plus o făbricuță de brânzeturi pe care tata a pus-o pe picioare, dar nu i-a mai dat drumul, între timp l-a apucat criza că n-are timp să mai iasă la pensie și să se bucure de viață, așa că a rămas doar ridicată.
După ce m-am documentat nițel, trebuia pentru că  la arte nu ne-a învățat nimeni cum să mulgem oaia sau să fac urda, mi-am spus că afacerea e bună, chiar foarte bună, dar trebuie să fie cunoscută, trebuie să aibă un nume, un design logo se impunea ca un prim pas. Ceva care să arate cumpărătorului că pe piață sunt eu și nu altul. Să fiu cunoscut ca marcă românească și primul gând mi s-a dus către Logo1. Am intrat frumos pe pagina lor și am cercetat proiectele finalizate, să văd cam ce mi-ar trebui pentru ce am eu nevoie, adică un design logo, un design site web, un design ambalaj și un design cărți de vizită, de ce nu? Bine că mă gândisem și la o variantă de a începe exportul produselor mele mai ales pentru străinătate pentru că fiind produse bio aș avea posibilitatea să beneficiez de prețuri mai mari ca cele pe care le-aș obține în țară. Eu sunt cu profitul, na!
Fiind vorba despre o afacere cu animale, logo-ul a fost creat pornind de la animalul care stă la baza ei: oaia. Un cap de oiță cu o cunună de margarete pe un fond verde pentru a sugera cât mai explicit ideea de produse alimentare ecologice. De asemenea au inclus și numele firmei, precum și domeniul de activitate. Mă declar absolut mulțumit. Tata care a observat totul de pe margine a dat din cap, a zâmbit și i-a zis mamei că e în sfârșit fericit că fiu-său i-a preluat munca de-o viață. Cea mai tare chestie i s-a părut cartea de vizită, din care mi-a cerut vreo câteva pe care să le împartă el însuși la diferite persoane pe care le va întâlni. Îi și zic de altfel că el este reclama mea cea mai bună. Ambalajele produselor au primit și ele un design pe măsură. Consider că în zilele noastre, un produs pentru a fi cumpărat, pe lângă calitate trebuie să aibă și un ambalaj foarte atractiv. Așadar  m-am conformat unei cerințe pentru un succes asigurat.
 Îmi place ce-a ieșit, adevărul e că atunci când te dai pe mâna unor specialiști pentru realizare logo firma, rezultatul nu poate fi decât unul pe măsura lor. Logo1 este potrivit pentru orice firmă care se respectă!

2 Comments

  1. eu cresc porci ce logo sa iau?

  2. Il poti crea cu ajutorul celor de la Logo1. Ma intrebi pe mine? N-am nicio idee!

Leave a Reply

Required fields are marked *.