Profeta

din Lumea de dincolo de vise

logo

Hai să ne distrăm!

| 7 Comments

Mă sună un amic, prieten vechi, acum vreo două zile. Stăteam la birou și mă tot gândeam la un eveniment pe care mi-l ceruse un client ce dorea o distracție super maximă cu amicii, undeva într-o pădure de la marginea orașului. Ronțăiam niște biscuiței și sorbeam din cafeaua aromată, cu gândurile în șapte direcții, poate, poate apare ceva la orizont. O idee care să facă furori și care să atragă pentru firma mea alți posibili clienți.
Amicul meu era disperat, vorbea precipitat și puțin iritat, așa că i-am acordat pe dată întreaga mea atenție:
-Florine, te rog eu mult, știu că tu cu asta te ocupi, hai să o rezolvăm, cu puțină voință se poate orice, nu? Cum să facem? Ăștia ( se referea la ceilalți prieteni, la gașcă) au chef de ceva distractiv, să petreacă mega și să fie o acțiune de povestit tuturor! Gândește-te și organizează pentru sâmbăta asta evenimentul! Hai cu talent!
Auzi la ăsta, cică cu talent! Și cum sâmbătă? Sâmbătă e acum, peste trei zile, a luat-o razna?! Evident că m-am agitat nițel. Aveam pe cap și cerințele clientului meu și acum vine și ăsta să organizez ceva pentru gașcă. Ceva care să-i surprindă plăcut, ce aș putea face?
Degetele începuseră să bată un ritm numai de mintea mea știut și gândurile mi s-au îndreptat clar spre plăcerile băiețești din copilărie. Când eram mici, ce ne plăcea să jucăm în afară de fotbal? Noi, în fața blocului, ne prefăceam că suntem soldați. Ne împărțeam grade militare, prin rotație toți deveneam maiori, căpitani, generali sau soldați fruntași. Aveam pistoale de jucărie și trăgeam gloanțe închipuite, iar cel țintit trebuia să se întindă pe jos și să facă pe mortul. Nu ar fi fost ceva tare să ne jucăm de-a războiul?
Iar planul meu a devenit unul extrem de interesant. Pădurea de la marginea orașului a devenit scena de război, iar diverse obstacole au fost amplasate în diferite puncte strategice. Gașca a fost împărțită în două tabere, iar membrii au fost îmbrăcați în echipament militar, pantaloni și cămăși militare, bandane și eșarfe de culori diferite pentru a se distinge inamicii între ei, Au primit un rucsac militar cu tot felul de accesorii și obiecte obligatorii, precum: briceag, trusă de supraviețuire, fluier, busolă, rații alimentare, soluții purificat apa, vopsea pentru față, binoclu, praștie. De asemenea au fost dotați cu sac de dormit pentru că evenimentul se prelungea pe două zile, sâmbătă și duminică, dar și cu corturi.
Distracția urma să aibă etape fixe. Ambele tabere și-au ales un comandant, care a studiat harta primită, punctele la care trebuiau să ajungă  și misiunile pe care erau obligați să le îndeplinească. Fiecare punct era dotat cu o bază și echipa care reușea să ajungă prima trebuia să ridice steagul propriu. Echipa ajunsă la punct pe locul doi nu ridica niciun steag.  După o noapte petrecută în corturi, în saci de dormit, gașca trebuie să înceapă bătălia finală, lupta se dădea în tranșee, iar armele folosite pentru a-și doborî adversarii erau praștiile care trăgeau cu vopsea. Cei marcați rămâneau la pământ.
Cui nu-i place să se joace de-a războiul? Suntem oameni pacifiști într-o lume pacifistă, dar băieții vor rămâne mereu băieți, așa că sunt sigur că evenimentul la care m-am gândit, și care va suporta unele modificări ale etapelor de desfășurare pe măsură ce voi termina de pus la punct distracția, va fi unul pe placul prietenilor mei.

7 Comments

  1. :))) Daca cineva are chef de joaca de-a razboiul, are nenumarate optiuni prin apropriere, vorba lui Baselu'! La doar 6,7 ore e Mariopol si acolo aveti parte de distractie full time. Totusi sa-mi dati si mie de veste cand incepeti antrenamentele, merg si eu la tehnici de supravietuire desi ma gandesc ca de 24 de ani de cand supravietuiesc prin Romanika am deja titlul de expert! :d

  2. Ce aveți cu toții cu președintele țării, n-am idee! Amagirea eterna ca trebuie sa fie vina cuiva, dar nu a noastra? Maybe… ups, noroc ca nu stiu engleza…

  3. Las' ca te invat eu!

  4. Lăsa ca o invăț eu bine si nu-i mai trebuie meditator particular!

  5. Distractiv. Ce sa zic si eu!

  6. Foarte tare articol, multumesc pentru recomandare, imi place site-ul.

Leave a Reply

Required fields are marked *.