Profeta

din Lumea de dincolo de vise

bm35_din_bujori_mini_trandafiri_frezii

Aranjamentul preferat de pe Floraria Mobila

| 5 Comments

De când mă știu am avut un vis care m-a urmărit întreaga viață până la vârsta de 25 de ani, și anume acela de a fi mireasă. Știu că pentru mulți ar părea o chestie ciudată, un copil care să se tot viseze cu rochie albă, cu buchet de flori în mână, în fața altarului, iar preotul îmbrăcat în haine de sărbătoare să oficieze o cununie cu un mire care nu exista niciodată cu o figură anume. Nici când m-am mărit, prietenii mei din momentul respectiv nu luau figura mirelui, care rămânea veșnic misterios, iar eu cu buchetul în mână stăteam sfioasă și priveam în jos spre rochia de un alb perfect.
Vis de copil și apoi de tânără femeie, astăzi concretizat! Desigur că mirele a căpătat o individualitate și ochii lui albaștri îmi zâmbesc drăgăstos din momentul în care ne-am întâlnit prima dată pe scările facultății. Cererea în căsătorie a fost una super simpatică. A comandat un buchet de flori de la o florărie online, unul cu trandafiri, bujori și frezii, în timp ce ne relaxam vizionând un film la televizor, într-o după-amiază de sâmbătă. Nu și-a dat seama că a comandat chiar un buchet de mireasă. Am început să râd în hohote și l-am întrebat unde este inelul dacă tot mi-a cumpărat acest buchet de flori. El a rămas blocat pentru o fracțiune de secundă, dăduse comandă online și alesese fără să citească prea bine categoria din care comandase, îi plăcuse extrem de mult buchetul și l-a cerut pe acela, fără drept de replică. Vrusese doar să facă un gest frumos pentru femeia iubită și nicidecum o cerere în căsătorie.  Și totuși a fost spontan și s-a așezat în genunchi rugându-mă plin de emoție să-l iau de soț.
După răspunsul meu afirmativ și fotografierea buchetului de flori pe care l-am trimis tuturor prietenelor, surorii și mamei mele, cu o notiță mică la subsol: ” mă mărrrriiiiiitttt!”, au început pregătirile de nuntă. Momentul mult visat sosise.
 Buchetul de nuntă l-am ales tot de la Florăria Mobilă și a fost exact ca cel pe care mi-l făcuse el cadou în acea zi de sâmbătă. L-am regăsit între buchete de mireasă .

Buchetul e superb, de o eleganță rafinată dată de 8 trandafiri mini, cu parfum fin, discret, cu aroma iubirii, dar și de  6 bujori care reprezintă norocul și prietenia, eleganța și echilibrul sufletesc, pe care eu mi l-am găsit în cel de lângă mine. Așadar iubirea, prietenia și norocul că ne-am întâlnit se regăsesc și în buchetul meu de mireasă. De altfel, toate acestea ar trebui sărbătorite și ținute minte, puține persoane au norocul să-și găsească în această viață sufletul pereche, așa cum ni l-am găsit noi noi. Trandafirii și bujorii sunt întregiți de 13 frezii de culoare mov cu un parfum teribil de încântător, practic te învăluie în această mireasmă transformându-te într-o regină a lor. Frezia este floarea mea preferată, simbolizează misterul, așa cum consider că sunt și eu misterioasă, plină de taine. Știți că freziile nu-și eliberează oricum mirosul, ci doar într-un ambient prietenos ca temperatură și umiditate? Îmi plac aceste flori pentru că sunt amabile, prietenoase, sunt atât de nevinovate și elegante, iar aspectul lor este impecabil. Se înalță printre trandafiri și bujori ca niște fete elegante, pline de prospețime și încredere. Împreună aceste flori au creat o splendoare de culoare și rafinament, un buchet de mireasă cu adevărat unic, pentru că fiecare mireasă vrea să fie unică, nu-i așa?
Așa că în ziua nunții am avut alături florile care au scris deja istorie în viața mea. Pentru mesele invitaților am ales tot de la Florăria Mobilă, un aranjament deosebit, în care personajele principale sunt tot freziile alături de dendrobium. Ce părere aveți despre acest aranjament floral ? Cu adevărat minunat și totul l-am luat la preț extrem de avantajos, mi s-au livrat la local de către un curier  specializat în flori, livrarea a fost gratuită și le-am primit în cel mult două ore.
Florile de la Florăria Mobilă sunt prietenele noastre, ne răsfață, ne alintă, ne spun povești de viață, transmit iubirea și aprecierea, dragostea și respectul, arată gândurile bune și, dincolo de tot, transmit veselie și bunătate. Îmi place să fiu înconjurată de flori și de sentimentele pe care le aduc o dată cu ele, voi nu?

5 Comments

  1. De fiecare data cand ma gandesc la acel moment ma cuprind emotiile. Si tot ce-am creat in mintea mea atunci iluzoriu se rasfrange acum peste ani. Trebuia macar un buchet de flori sa aduc, dar n-a fost sa fie! Multumesc ca prin intermediul blogului tau astazi am aflat ce trebuia sa aduc atunci… Floraria Mobila the best!

  2. Naspa pentru tipa cu care erai. :)))))))))) Dar bine ca ai invatat ceva intre timp.. sau ea s-a maritat deja?

  3. Nop! Fata de atunci m-a parasit pentru un turc.:)))

  4. Inseamna ca turcii sunt șmecheri.

  5. Turcii sunt un popor care iubeste frumosul. Deci ei iubesc atat florile, cat si fetele, masinile si tot ce mai e de iubit :)))

Leave a Reply

Required fields are marked *.