Profeta

din Lumea de dincolo de vise

images

Un vis de mac

| 9 Comments

Gândurile devin un tot unitar și se transformă în mânie. Unde ești și de ce mă părăsești constant? Poate te plictisesc sau poate am devenit o umbră a celei pe care o iubeai altădată. O umbră nefolositoare, ceva ce a devenit trecut.
Azi am deschis un ochi și mi-am zis că dimineața e teribil de enervantă. Mi-era atât de frig încât am simțit cum iarna mi se strecoară în suflet și gândul s-a îndreptat spre tine. Fugi cât poți și uiți de mine! Poate ți-ai impus asta. Atâți de ”poate” încât nici eu nu știu dacă ar fi bine să sorb din cafeaua aromată cu înghițituri mici, să te aștept ca altădată la măsuța de lângă geam sau din contră să nu o mai beau deloc. Ce rost ar avea? Cafeaua e amară și nu are deloc frișcă, iar eu o prefer dulce, savuroasă, plină de amintiri.
Mă întind ușor. Sunt încă în pat. Aștept și nu mai am chef să visez. Oricum nu visez niciodată nimic. Mintea mea nu produce vise. E stearpă. Ochii îmi sunt larg deschiși și mă gândesc la un scenariu de film doar pentru că nu am nicio preocupare. Aș dormi toată ziua. Fără tine ce rost ar avea să mă mișc, să mănânc, să citesc, să visez, să cânt, să lupt?
Știu că am zis că nu visez niciodată. Dar mi-ar plăcea să o fac. Aș visa un câmp verde și flori roșii. Știi că ador macii, nu? Sunt atât de delicați încât dacă aș trăi o altă viață, m-aș ruga zeilor să trăiesc o viață de mac. Ți-ar plăcea să mă culegi? Să simți mirosul fin. Se spune că macii nu miros. Dar lumea se înșeală. Macii miros a portocale și iasomie. Și au gust de praf de zahar brun cu aromă de vanilie.
Aș mai visa un soare portocaliu care-mi mângâie fierbinte buzele și ochii.
Te-aș mai visa pe tine. Dar e un vis cu ochi deschiși. Nu ar fi unul corect. Așa că încetez a o mai face.
Cheamă-mă în visul tău și poate voi dormi la rândul meu și voi visa cu ochi închiși vis de noapte, atingeri și sărutări interzise tuturor.
Și dacă ar fi să spui un secret al meu referitor la atingeri, care ar fi acesta? De curiozitate. Știi secretul meu?

9 Comments

  1. 🙂 frumos sa tot citesti asa ceva….si nu ,nu stiu…zi plina de frumos sa ai.

  2. Imi place mult cum scrii.. 🙂

  3. Nici eu nu stiu, dar imi place cum scrii! :))) Si spune-ne odata!

  4. Anonima, ideea era sa existe un raspuns, oricare ar fi fost, eu as fi spus daca ati fi ghicit! :)))Si apoi, tu de ce tot te semnezi cu nickname feminin? :)))) Esti culmea!

  5. Cu Lore, multumesc pentru apreciere!

  6. Liviu, multumesc pentru urare si pentru aprecierea ta!

  7. Nu ti place sa fii atinsa.

  8. Nu răspunzi dacă am ghicit sau nu?

  9. Nu raspund inca, mai las suspansul….

Leave a Reply

Required fields are marked *.